Kids Mommy Stuff Persoonlijk

Door naar badje 5? (zwemles update)

20 oktober 2019
Lola heeft deze week vijf ochtenden extra zwemles gehad om te oefenen. Zoals je misschien wel hier gelezen hebt, kregen we vorige week na 22 lessen (in badje 4) te horen dat ze nog steeds niet door mocht naar badje 5. Inmiddels zijn we een week verder en vertel ik je hoe het is gegaan en of ze nu wel naar badje 5 door mag!

Geen vakantiegevoel

Het was een bewogen herfstvakantie voor ons. Geen normale herfstvakantie. Iedereen moest gewoon werken, we hadden een extra druk programma in de ochtenden vanwege de zwemlessen en zondag op maandagnacht overleed mijn oma,vrij onverwachts. Het vakantiegevoel was hier ver te zoeken, maar dat is niet zo erg. We hebben er samen toch iets moois van kunnen maken.

Iedere morgen zwemmen

Toen ik vorige week de afspraak had ingepland bij het zwembad voor alle extra zwemlessen, koos ik bewust voor de les van half 9. Dit was het meest praktisch met onze werktijden. Mijn grootste zorg was hierdoor wel of we Lola iedere ochtend zo vroeg gemotiveerd zouden krijgen te gaan zwemmen. Ik sprak met vriendlief af dat wij er in ieder geval alles aan zouden doen om altijd enthousiast te blijven om haar te motiveren.

Wat een opluchting!

Eigenlijk was dat helemaal niet nodig. Iedere ochtend stond ze vrolijk op en had ze erg veel zin in de zwemles. Wat een opluchting! Coco ging zelfs 3 x met ons mee om te kijken en ook dat ging super.

Lola had zwemles met een van haar eigen zwemjuffen, samen met 2 jongens. Eentje kende ze toevallig al van de BSO, dus dat was natuurlijk extra leuk voor haar. Tijdens de lessen was er super veel aandacht voor Lola, soms leek het zelfs alsof de juf alleen maar met Lola bezig was. Iets wat ik wel een beetje vervelend vond tegenover de andere ouders. Gelukkig deden de boys het super, misschien dat de juf daarom zoveel aandacht had voor Lola.

Armen, benen, lang…

Ik zelf heb op woensdag en vrijdag meegekeken bij de zwemles. Ik zag meteen dat ze echt stukken vooruit was gegaan. Lola moest vooral oefenen op haar zwemtechniek bij het zwemmen op haar buik en rug. Armen, benen, lang..armen, benen, lang, klonk er door het zwembad. Het lukte haar super goed, al merkte je dat zodra de juf even stopte met helpen, Lola “vergat” wat ze moest doen.

Door naar badje vijf?

Op vrijdag ging het al stukken beter al wist ik eigenlijk al wel dat we nog niet naar badje vijf door mochten. Op donderdag had vriendlief namelijk al geïnformeerd hoe het er voor stond en kreeg hij te horen dat Lola nog een tijdje extra moesten oefenen om de techniek goed te beheersen. Dus aan het eind van de les kregen we “de uitslag” om nog een paar keer extra te komen.

De komende weken mag Lola daarom (op kosten van het zwembad gelukkig), iedere woensdagmiddag extra komen oefenen, totdat ze haar techniek zo goed beheerst dat ze door mag naar badje vijf. Ik verwacht niet dat dit nog heeel lang gaat duren, want ze weet nu hoe het moet en ze kan het. Nu nog even ervoor zorgen dat het “vanzelf” gaat, zonder na te denken. Dan gaat badje vijf vast en zeker peanuts zijn!

Rete trots!

Helaas hebben we ons “doel” voor deze week dus niet gehaald, maar wauw, wat ben ik trots op deze kanjer! Zoveel geoefend en vooruitgang gemaakt deze week, zo ontzettend knap! Ze gaat er voor en geeft niet op. Natuurlijk vind ik het jammer, maar ik ben zo blij dat we deze extra lessen hebben genomen. Ik ben echt rete trots op haar! Nog even oefenen en dan door naar badje 5!

Die Lola, die komt er wel!

Spread the love

You Might Also Like

 • MarjonS 20 oktober 2019 at 08:21

  Ze komt er wel en fijn dat ze kosten van het zwembad nog wat extra mag oefenen.
  Wij zijn op dit moment ook bezig met armen, benen, lang…

 • jessica 20 oktober 2019 at 09:17

  bandje 5 drama….
  hier ook mijn zoontje blijft ook maar hangen in bandje 4. al 10 lessen gehad en ook hier extra oefenen op woensdag maar hij blijft hangen op de schoolslag.
  daar waar hij eerst door de bandjes heen vloog is het nu echt een gevecht op zijn buik😟