Kids Review Shoptip Sinterklaas

Dit is waarom wij kiezen voor houten speelgoed

19 oktober 2019
Onze kinderen zijn ontzettende bofkontjes. Ze krijgen regelmatig nieuw speelgoed om uit te proberen voor Janske.nl. Hierdoor kopen wij zelf bijna nooit speelgoed, maar als we dan iets kopen, dan is het vaak tweedehands, duurzaam en/of houten speelgoed. Dat is inmiddels geen toeval meer. Wij zijn groot fan van houten speelgoed en dit is waarom!

Houten speelgoed

Als ik hier in huis kijk naar welk speelgoed wij zelf hebben gekocht, dan is het grootste gedeelte hiervan allemaal tweedehands en/of houten speelgoed. Ik ben zelf niet zo’n fan van teveel kleine breekbare frutsels, ik geef liever iets meer geld uit aan speelgoed wat tegen een stootje kan en duurzamer is. Het is niet alleen mooi, maar gaat ook echt langer mee.

In de afgelopen 5,5 jaar hebben we een fijne collectie aan houten speelgoed voor de meiden verzameld. Zoals de tijdloze Grimms regenboog, een wobbel, het houten keukentje en veel houten muziekinstrumentjes. Maar ook een bak vol met houten treinrails en Kapla blokjes. Houten speelgoed waar met veel plezier mee gespeeld wordt.

Grimms

Door mijn liefde voor regenbogen was ik waarschijnlijk het meest blij, toen we bij de geboorte van Coco van mijn ouders een Grimms regenboog cadeau kregen. Een super tof cadeau, want meestal heb je bij een tweede alles al in huis. Nog steeds wordt er hier regelmatig met de regenbogen gespeeld. Soms om er een mega hoge toren mee te bouwen of om tunnels te maken voor over de houten treinrails.

Wanneer er niet mee gespeeld word, is de Grimms regenboog het enige speelgoed wat ook mooi is als decoratie. Al het andere speelgoed wil ik het liefst verstoppen, wanneer er niet mee gespeeld wordt. De regenboog niet, die is zo kleurrijk en ziet er gewoon mooi uit.

Houtspel

Al een tijdje wilde ik onze Grimms regenbogen uitbreiden met de vrolijke regenboogpoppetjes in dezelfde kleuren. Ik kon daarom mijn geluk niet op toen ik zag dat ze in de webshop van Houtspel heeeel veel Grimms speelgoed verkochten.

Naast een groot assortiment aan Grimms speelgoed, kun je er ook merken vinden als Holztiger, Goki & Bajo. Allemaal duurzaam, hoogwaardig en origineel houten speelgoed waar je gewoon blij van wordt! Daarnaast kun je er ook de leukste knutselspulletjes, puzzels en decoratie vinden. Allemaal van hout. Pas op, het is bijna onmogelijk om te kiezen tussen al dat moois!

Wat vinden wij van het speelgoed van Houtspel?

Natuurlijk konden we niet wachten tot ons pakketje afgeleverd zou worden. Nieuwe poppetjes voor de Grimms regenboog én de prachtige 4 elementen legpuzzel had ik voor de meiden uitgekozen. Dat was trouwens nog een puzzel op zich, want het was bijna onmogelijk om te kiezen uit al dat mooie speelgoed. Ik heb mijn online winkelmandje wel 10 keer gewijzigd.

Binnen 48 kregen we een grote doos binnen en was het tijd om uit te pakken. Wauwwww, wat een grote en mooie puzzel en toffe poppetjes! Zonder enige uitleg begonnen de meiden meteen te spelen met hun allernieuwste houten speelgoed. Er werden torens gebouwd, hele parcours gemaakt voor de poppetjes en de puzzel werd opgelost.

We hebben we puzzel en poppetjes nu zo’n twee weken in huis en zijn er echt super blij mee. De kinderen spelen er op zoveel verschillende manieren mee, wat echt leuk is om te zien. Ook wanneer er niet mee gespeeld wordt, geniet ik van alle mooie kleuren zo op de salontafel. Wij zijn allemaal fan!

Ben jij ook zo gek op houten speelgoed en kende jij Houtspel al?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Tineke 19 oktober 2019 at 09:55

  Mijn dochter is weg van little people. Ik vind het zo jammer dat er zo weinig leuke poppenhuizen en meubeltjes van hout zijn die geschikt zijn voor kinderen van 1,5. Zo hebben we maileg muisjes. Hier zijn ook duurzame meubels voor. Ik mis alleen een houten bedje/stoel etc van hout. Maar ja, de voorkeur gaat hier ook echt uit naar hout.

  • Janske 19 oktober 2019 at 10:17

   Poppenhuizen en poppetjes is inderdaad vaak nog iets de gevaarlijk voor die kleintjes. Gelukkig groeien ze snel en kan ze er snel mee vooruit. Hout is ook echt heel erg mooi. Bij Hotspel hebben ze wel ook veel voor de kleintjes, alleen in poppenhuisjes is het toch snel vanaf 3 jaar. Met de Grimmsregenboog kunnen ze wel al eerder leuk spelen.

 • Priscilla 19 oktober 2019 at 16:51

  Wauw die puzzel is echt prachtig! Mijn dochter vindt het ook fijn om met o.a. houten mozaïek puzzels te spelen. Ook een houten treinbaan vind ik een echte must voor kinderen. Er is hier ontzettend vaak en lang mee gespeeld door de oudste en nu speelt de jongste ermee. Een paar jaar geleden heb ik ook een adventkalender voor hen samen gemaakt met uitbreiding voor de treinbaan, was een groot succes.

 • Marsha 20 oktober 2019 at 16:17

  Dat ziet er echt zo gaaf uit! Leuk speelgoed.