Books Review Shoptip winactie

Mo’s Daughters – boeken over stoere meisjes (Review + winactie #95)

11 oktober 2019
Vandaag is een hele bijzondere dag, het is namelijk Wereldmeisjesdag. Een internationale dag met aandacht voor de positie van meisjes. Om aandacht te vragen voor de kansen voor meisjes en om de bewustwording van de genderongelijkheid te vergroten. Speciaal op deze dag én omdat het Kinderboekenweek is, heb ik een hele toffe winactie voor jullie! Ik mag namelijk maar liefst vijf (!) boeken van Mo’s Daughters verloten over super coole meisjes!

Mo’s Daughters

“Mo’s Daughters brengt meisjes (en jongens) van 0-6 jaar inspirerende verhalen. Verhalen zonder die ouderwetse stereotyperingen in woord en beeld. Verhalen waarin meisjes nieuwsgierig, onderzoekend, dapper, sterk, zelfstandig zijn! Verhalen waarin meisjes eruit zien als normale kinderen, met gewone lichaamsverhoudingen en kleding die past bij hun leeftijd. Verhalen waarin zij de hoofdrol spelen. Verhalen die meisjes groot maken, niet kleiner. ‘Als ze het ziet, kan ze het zijn’ dus zijn onze hoofdpersonen nieuwsgierig, slim, mondig, dapper, zelfstandig, grappig en ondernemend. Mo’s Daughters schetst een wereld zonder die ouderwetse clichés, met 5 prachtige en heel verschillende personages en 10 boeken vol avonturen, fantasie en inspiratie. Het bedrijf is opgezet door een gepassioneerd (voor)lezer, ondernemer en moeder, met de hulp van een fantastische groep talentvolle schrijvers, illustratoren en tekstschrijvers vanuit de hele wereld. “

Stoere meiden

Wij ontvingen van Mo’s Daughters vijf verschillende boekjes:

 • Wies wil in Pyjama
 • Super Suus in actie
 • Cato en het lampje
 • Maan in Australië
 • Mila op zolder

Van alle Mo’s Daughter’s personages een verhaal. Over het allerkleinste kritische meisje Wies, superheld Suus en wetenschapper in de dop Cato. Over wereldreiziger Maan en Mila de avonturier. Stuk voor stuk inspirerende verhalen over stoere meisjes. Verhalen zonder die ouderwetse stereotyperingen in woord en beeld. Verhalen waarin meisjes nieuwsgierig, onderzoekend, dapper, sterk, zelfstandig zijn! Verhalen waarin meisjes eruit zien als normale kinderen, met gewone lichaamsverhoudingen en kleding die past bij hun leeftijd. Eigenlijk gewoon zoals het zou moeten dus.

Wat vinden wij van de boekjes?

Lola en Coco zijn vanaf de eerste indruk groot fan van de boekjes. Binnen een paar avonden waren alle avonturen (voor)gelezen en nu “lezen” ze de boekjes zelf. Lola “leest” graag de verhaaltjes voor aan kleine zus. Ook al kan zezelf nog niet lezen, ze verteld vol overtuiging de stoere meidenverhalen aan Coco.

De meiden vinden alle meisjes uit de boekjes even cool en kunnen niet kiezen welk personage het allerleukst is, hihi. Ze zijn gewoon allemaal super tof!

Fijn dat er EINDELIJK boekjes zijn waarbij alles klopt met de realiteit en meisjes ook gewoon cool, stoer zijn. Verhalen waarin zij de hoofdrol spelen. Best gek eigenlijk dat dit nu pas zo is! Wij zijn erg blij met de mooie boekjes, die buiten de leuke verhalen er ook nog eens mooi uitzien!

Super leuk om te sparen, als cadeautje te geven of aan Sint te vragen!

WINACTIE (gesloten)

Namens Mo’s Daughter mag ik deze vijf super toffe boekjes (twv €49,95-) verloten! Hoe super gaaf is dat?! Lees goed de spelregels om kans te maken om te winnen!

Hoe kun jij winnen? 

Laat bij de reacties weten waarom en voor wie jij wilt winnen!?

Vergeet ook niet om een geldig e-mailadres in te vullen.

 • Voor een extra winkans (én omdat ik dat ontzettend waardeer) mag je mij volgen via mijn social media kanalen; Facebook of Instagram
 • Een reactie plaatsen onder mijn Facebookbericht of deze delen natuurlijk ook
 • Delen zou geweldig zijn, maar voel je vooral nergens tot verplicht.Gebruik hiervoor #janskenlwinactie zodat ik hem makkelijk kan terugvinden!

Deze winactie loopt tot en met dinsdag 16 oktober 2019. Daarna maak ik de winnaars bekend via mijn Facebookpagina. Het is daarom handig wanneer je mij daar ook volgt zodat ik je kan taggen.

Gefeliciteerd Johanna, jij wint de vijf boekjes van Mo’s Daughters! Heel veel plezier er mee!

Shop ze hier

Je koopt de boekjes van Mo’s Daughters o.a. bij Bol.com voor €9,99 per stuk (gratis verzending vanaf 20,- + morgen al in huis!)

Doe jij ook mee met de winactie?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • G.T. 11 oktober 2019 at 06:57

  Boekjes zijn altijd goed voor mijn kleuter! Ik maak graag kans. Helaas heb ik geen FB.

 • Lisanne 11 oktober 2019 at 07:06

  Wauw, dit klinkt goed! Wij zijn gek op boeken en lezen en mijn meisje kan wel wat stoere boekenhelden gebruiken. Ze is erg onzeker.

 • Debby 11 oktober 2019 at 07:09

  Ja ik doe mee! Voor mijn dochter Lilly. Zulke boekjes met meisjes in de hoofdrol, dat willen we wel heel graag!

  • Leoni Verboven 13 oktober 2019 at 22:36

   Oh jaaaaa die wil ik. Want ik HEB een Suus van 5 jaar. En ik vind haar super! Wat zou ze (en ik) dat leuk vinden! *Duimen draaien duimen draaien*

 • Anna wienen 11 oktober 2019 at 07:20

  Ik doe mee voor mijn dochter Julia

 • Patricia 11 oktober 2019 at 07:55

  Oh, wat een super gave winactie. Ik maak hier heel graag kans op voor mijn dochtertje. Ze vind het heerlijk om voorgelezen te worden en wat is er dan beter dan boekjes die haar leren om vragen te stellen, en dat ze gewoon mag zijn wie ze is. Ook kan ik ze dan uitlenen aan mijn nichtje. Die leest inmiddels zelf, en kan wel wat zelfvertrouwen gebruiken

  • Miranda 11 oktober 2019 at 20:47

   Dit kijken mij zulke leuke boeken! Mijn dochter Mila zou ze super leuk vinden. Ze kan nog weleens onzeker zijn en deze boeken kunnen haar misschien helpen zekerder te worden.

   • Roxanne 11 oktober 2019 at 22:41

    Wat een gave boekjes! Die gaan mijn peuter dame (en dreumes zoontje) vast heel leuk vinden! Elke avond voor het slapen, lezen we een verhaaltje samen. En vaak door de dag heen ook nog wel een paar 😉

 • Ingrid langstraat 11 oktober 2019 at 09:25

  Mijn dochter begint lezen eindelijk leuk te vinden, nu ze door heeft dat ze het best kan. We kruipen t steeds vaker met een boekje op de bank, heerlijke momentjes zijn dat. Deze boekjes vindt zij denk erg leuk, dus ik doe graag mee!!

 • Marian B 11 oktober 2019 at 10:34

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje. Ze is nog maar een peuter maar heeft een sterk karakter. Ze is nieuwsgierig, avontuurlijk en best ondeugend. Kortom ze weet wat ze wil. Deze boeken met sterke meisjes in de hoofdrol zal ze vast geweldig vinden. Zelf ben ik ook erg nieuwsgierig naar deze boekjes, het gaat vast veel leesplezier opleveren.

 • Vera 11 oktober 2019 at 11:02

  Wat lijken mij dit een leuke boeken! Mijn dochter van 5 houdt inderdaad niet van boeken over jongens, en verder lezen we veel boeken met dieren in de hoofdrol. Maar ik merk dat ze toe is aan andere type boekjes. Ik doe dus heel erg graag mee met deze actie!

 • Marijke 11 oktober 2019 at 11:20

  Leuk voor mijn dochter!

 • Jessica 11 oktober 2019 at 11:41

  Wat een super leuke winactie weer!! Ik doe graag mee voor onze kids. Zij vinden het super leuk om elke avond weer voorgelezen te worden!!

 • Larissa 11 oktober 2019 at 12:49

  Wat een stoere boekjes voor onze stoere meid Tess 🙂 ze is gek op boekjes lezen. De boekjes die we nu in huis hebben zijn al van haar grote broer geweest. Een stoer meisjes boek voor haar zelf dat zal ze super leuk vinden om te winnen.

 • Adrienne 11 oktober 2019 at 12:53

  Wat een mooie actie van Mo’s Daughters! 🤗

  Mijn dochter houdt van lezen. Ze word volgende maand 3 jaar en voorlezen “moet” voor het slapen gaan! Zonder gaat ze niet slapen. 😂

  Wie weet tot horens en word mijn meisje Liliya super verwend door jullie 😍

 • Mellany 11 oktober 2019 at 15:29

  Ik doe graag mee met deze winactie voor mijn twee kindjes Max & Emma, zij vinden voorlezen beide heel erg leuk en de boekjes vliegen er doorheen zowel in de woonkamer samen op de bank als op de slaapkamer voor het slapen gaan. Ook voor Max zou het heel goed zijn om wat boekjes met vrouwen in de hoofdrol voorgelezen te krijgen, dit geeft namelijk een beter beeld van de huidige samenleving. En Emma, mijn kleine stoere meid zal deze boekjes ook helemaal geweldig vinden! Voor haar staat ook nog ‘Bedtijd verhalen voor Rebelse Meisjes’ op de wishlist 🙂

 • Jikke 11 oktober 2019 at 19:14

  Ik wil graag winnen voor mijn dochter. Zij is lichtbruin en daardoor is het lastig om rolmodellen in boeken te vinden. In deze serie zit ook een bruin meisje.

 • tamara 11 oktober 2019 at 19:31

  Ik doe mee voor Evi, dol op lezen. Zelf vind ik voorlezen erg leuk.

 • Loes 11 oktober 2019 at 21:00

  Ik doe mee voor mijn lieve meisje! Ik vind lezen fantastisch, dus hoop dat ze het later ook net zo leuk gaat vinden! Met dit soort boeken moet dat goedkomen lijkt me! 🙂

  • Cansu 16 oktober 2019 at 01:53

   Omdat deze wereld sterke vrouwen nodig heeft en die vrouwen zijn aardig voor mannen die hen altijd vertrouwen… Ik doe mee voor mijn zoon, 5 yaar;)

 • Will 13 oktober 2019 at 00:45

  Wat een schattige boekjes!!
  Vooral dat boekje Mila op Zolder, want een van mijn kleindochters heet ook Mila en is 5 jaar.
  Toevallig speelt zij ook vaak met een vriendinnetje op zolder.
  Haar zusje kan haar het boekje voorlezen.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Marja 13 oktober 2019 at 14:50

  Superleuk om voor te lezen aan mijn kleinkinderen.

 • SophiaG 13 oktober 2019 at 21:25

  Ik maak graag kans voor mijn jongste dochter.

 • Tamara 15 oktober 2019 at 06:12

  Leuk! Ik zou ze graag voor mijn eigen kinderen willen winnen én voor de kinderen uit mijn kleuterklas. Heerlijk toch dat meiden ook stoere dingen doen. Lijkt mij ook fijn voor de meisjes uit de klas die hier van houden.

 • Trotsema fati 15 oktober 2019 at 12:20

  Ik doe super graag mee voor mijn stoere dochter haar grote hobby is lezen dat doet ze elke dag en wat zou ik haar blij maken met deze leuke boeken😊

 • Johanna 15 oktober 2019 at 21:36

  Ik doe mee voor mijn dochter Bente. Zij is vier jaar en roept al minstens een jaar dat ze astronaut wil worden, geen kapster, juf of dokter, maar astronaut. Of het daadwerkelijk astronaut gaat worden of niet, ik vind het belangrijk om haar te laten weten dat je álles kunt worden wat je maar wil als je er goed genoeg je best voor hebt en het geluk aan jouw kant staat en dat het er niets mee te maken hoeft te hebben of je een jongetje of een meisje bent. Deze boekjes helpen daar vast – onbewust – aan mee!

  • Mo's Da 24 oktober 2019 at 11:31

   Hi Johanna, wij hebben met zoveel plezier de boeken naar je toegestuurd!! Wat vindt Bente er van? Wij horen het graag! Veel leesplezier, groeten Mo’s Daughters

 • Nele V 15 oktober 2019 at 21:51

  Wat een leuke boekjes, ideaal om samen met mijn dochter uit te lezen en in te kijken. Ik doe graag mee voor haar.

 • Nelly 16 oktober 2019 at 09:33

  Ik wil winnen voor mijn dochter, ze verslindt leuke boeken.