hotspot Review Uittip

U R ART Festival 2019 – in het Van Abbemuseum (Review)

22 september 2019
Naar het museum met je kids saai? Echt niet! In het Van Abbemuseum in Eindhoven bezochten we dit weekend het U R ART Festival, samen met de kids. Een interactief festival wat plaats vindt in 7 locaties in 5 Europese landen. Er zijn zelfs livestreams met de verschillende locaties! Een perfect moment om het museum op een nieuwe manier of (voor ons als gezin) voor het eerst te ontdekken.

Van Abbemuseum Eindhoven

Na een drukke ochtend vol zwerfafval verzamelen tijdens de World Clean Up Day én een intensieve zwemles, was het tijd om naar het Van Abbemuseum te gaan. Vanaf 11.00 uur tot 24.00 uur was daar namelijk het interactieve U R ART Festival! Voor ons gezin was dit tevens ook de eerste keer in het Van Abbemuseum. Leuk!

Kinderboek Presentatie

We beginnen meteen met een presentatie van een nieuw kinderboek van Anja Frieling. Het Van Abbemuseum staat hierin centraal. Ze mag het eerste exemplaar uitreiken en leest een stuk uit haar boek aan ons voor. Ook worden vragen gesteld en boeken gesigneerd. Door Anja Frieling en door illustrator Trijnie Nanninga. Mooi om te zien hoe ze de kunstwerken uit het museum in haar eigen stijl opnieuw geïllustreerd heeft in het boek.

Mega teek

Na de presentatie ontdekken we een hele grote teek in het buitengedeelte van het museum. De kinderen mogen zelfs op zijn nek klimmen, hoe cool is dat! “De teek” wordt meteen omgedoopt tot hoofdattractie van het museum. Hij is natuurlijk ook wel super tof!

Verdwalen tussen de kunst

In een museum zoals het van Abbemuseum kun je echt verdwalen in alle zalen vol met kunst. Tussen de verschillende workshops en pop-up activiteiten, is de tentoonstelling “ooggetuigen van de strijd” te bezichtigen. Samen met de meiden lopen we door de gangen vol kunst.

Theatrale rondleiding

Halverwege onze route komen we per toeval de groep tegen die de theatrale rondleiding volgt. Tijdens de rondleiding verteld Loek (het kleine poppetje dat je locatie aangeeft in Google Maps), alles over het museum. Super leuk gedaan! We kunnen nog even aanhaken en komen ook Monique en Lise tegen. Gezellig!

Ik ben een schilderij!

Samen met Monique en Lise besluiten we het museum verder te ontdekken. Lola en Lise willen samen wel op de foto als schilderij. Ik kan het zelf ook niet laten. Zo grappig om te zien!

Dansen in de filmzaal

In de filmzaal draait een film, maar kun je ook even een dansje maken in de lichtspot. Dat is minstens net zo leuk natuurlijk!

Kinderkunstclub

Iedere zaterdagmiddag kunnen kids vanaf 6 jaar komen knutselen bij de Kinderkunstclub. Vandaag kan er de hele middag geknusteld worden en is toevallig ons favoriete kunstwerk “De Teek” van de Zweedse kunstenaar Josefin Arnell onze inspiratie voor onze opdracht.

Spinnen maken

De dames mogen zelf een spin maken van kranten, schilderstape, staaldraad, kraaltjes en verf. Super leuk en lekker creatief! Zo leuk om alle kids bezig te zien in uiterste concentratie.

Taart!

Na alle avonturen in het museum en het knutselen in de Kinderkunstclub is het tijd voor een heerlijke muffin en een lekker appel-aardbeisapje in het Karel I Museum café. Heerlijk in het zonnetje even nakletsen over alle activiteiten van deze geslaagde dag.

Van Abbemuseum

Ons eerste bezoek aan het Van Abbemuseum was erg geslaagd! Vooral “de Teek” en de Kidskunstclub waren een groot succes. Wie weet komen we binnenkort nog een keer terug voor een coole speurtocht en knutselen bij de Kidskunstclub op zaterdagmiddag!

Ga jij wel eens met je kid(s) naar een museum?

Spread the love

You Might Also Like

  • Tineke 22 september 2019 at 08:26

    In Leeuwarden hebben wij het Fries natuur museum, als ze iets ouder zijn zullen wij hier zeker naartoe gaan. Als kind vond ik musea ook altijd erg interessant. Vooral het Zuiderzee museum in Enkhuizen vond ik geweldig!

    • Janske 22 september 2019 at 09:23

      Wat leuk! Wij willen inderdaad ook met de kids naar musea gaan zodra ze wat ouder zijn. Super leuk!