hotspot Review vakantie

Dreumesweken bij Kampeerdorp De Zandstuve (Review)

20 september 2019
Vorig weekend mocht ik samen met mijn gezin een lang weekend op vakantie tijdens de dreumesweken bij Kampeerdorp De Zandstuve. Eventjes er tussenuit met zijn viertjes. Lekker relaxen voor papa en mama en veel leuke activiteiten voor de kids. Echt vakantie!

Zijn we er alllll??!!

Wat een feest! Zomaar na de grote vakantie gewoon nóg een keer op minivakantie! Lola en Coco konden niet wachten tot we eindelijk bij Kampeerdorp De Zandstuve aankwamen. Op de weg er naartoe is er “maar” 427 keer gevraagd “Zijn we er alllll???!!!”

Na twee uur rijden kwamen we aan op onze vakantiebestemming. Het was rustig bij de receptie, dus konden we meteen inchecken en kregen alle sleutels en info. Tijd om onze familiechalet te gaan bekijken!

Familie chalet

Deze stond op een gezellig groen veld, waar nog meer gezinnen met kleine kids zich inmiddels in hun accommodatie hadden gesetteld. Een klein dorpje leek het, met in het midden een speeltoestel en zandbak. Perfect! Terwijl de dames zich even konden uitleven in de zandbak en kennis maakten met de nieuwe buurtkindjes, kon ik de bedden opmaken voor de avond.

Omdat we al honger hadden gekregen, besloten we lekker pizza’s te eten bij de Pizzeria op de camping. Tegenover het terras lag een speeltuin én een binnenspeeltuin, dus terwijl papa en mama even konden bijkomen van de heenreis kon er door de meiden nog even geklauterd worden in de speeltuin.

Dreumesweken

Kampeerdorp De Zandstuve organiseerd speciaal voor de allerkleinste kids de speciale dreumesweken. Tijdens deze weken zijn er extra veel leuke activiteiten voor kinderen in de dreumes- en peuterfase. Super slim en fijn om buiten het hoogseizoen op vakantie te kunnen gaan en tóch genoeg leuke animatie te hebben voor je kid(s)!

Wanneer zijn de dreumesweken?

Dreumesweken 2019: 31 augustus t/m 11 oktober 
Dreumesweken 2020: 27 maart t/m 9 april14 t/m 24 april4 mei t/m 19 mei & 2 juni t/m 3 juli

Recreatiemanager Marc Luijben: “Dit doen we met vroegschoolse educatieve spelvormen waarbij er wordt gewerkt aan de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van het kind. Dat alles natuurlijk in de fantasierijke vorm van Stuufeiland. We stimuleren ouders om de spelvormen thuis voort te zetten, zodat de onderlinge band versterkt wordt.”

AWe doen overal aan mee!

Omdat we naar hier waren om de dreumesweken optimaal te ervaren, wilden we aan zoveel mogelijk activiteiten mee doen. Ons weekend stond daarom geheel in het thema van alle kinderactiviteiten en verder lekker helemaal niets. De eerste avond begon met een verhaaltje, voorgelezen door Bella en Cobus de uil. En daarna nog even dansen in de disco. Lola stuiterde nog even haar laatste energie van de dag er uit, terwijl Coco liever even rustig wilde kijken. Ze was toch al een beetje moe, hihi.

Na een heerlijk eerste nachtje begonnen we de dag met een dansje op het Stuufplein, samen met Bella, Cobus en alle andere kindjes van de camping. Daarna mochten de kinderen een mooie Cobus de uil kleurplaat inkleuren in de theaterzaal.

Lekker zwemmen

Na het knutselen zijn we het zwembad in gegaan om lekker te zwemmen en om alle coole glijbanen uit te proberen. Dat hoorde er natuurlijk ook bij! Samen met Lola ging ik in de supersnelle glijbanen, super spannend, maar zoooo cool!

Na het zwemmen was het zo’n lekker weer dat we buiten op onze veranda konden lunchen. Verse broodjes van de campingwinkel, hmmm! Echt vakantie! Daarna was het tijd voor een dutje voor papa, zandtaartjes bakken in de zandbak voor de meiden en me-time voor mijzelf. Heerlijk!

Speurtocht

In de middag was Cobus de uil zijn toverboek kwijt. Oh nee! Samen met alle andere kinderen van de camping gingen de dames op speurtocht en volgden ze alle blauwe veertjes die Cobus eerder die middag verloren was. Zo zagen we meteen de hele camping én vonden we uiteindelijk het toverboek terug!

Nieuwe vriendjes maken

Inmiddels waren bijna alle accommodaties om onze chalet ook vol en zat iedereen lekker buiten. De kinderen speelden samen voetbal, er werden fietsjes en steps uitgewisseld en het was een gezellige bende zo samen in het zonnetje. Gezellig!

Op vakantie eet je natuurlijk lekker frietjes én mag je snoepjes en koekjes eten. Ohhh, bofkontjes! De rest van de middag bleven we lekker buiten bij ons huisje.

De kindjes vermaakten zich prima op het veldje. Het was overzichtelijk, maar toch ruim genoeg voor iedereen zodat je genoeg privacy had.

Pyjamafeestje

Na het eten was het tijd voor een lekkere douche en mocht de pyjama aan voor het pyjamafeestje! Nog even met Mickey TV kijken tot Coco ook klaar was.

In je pyjama over de camping naar het theater voor nog een laatste verhaaltje bij Belle, Cobus en Berk. Wat een avonturen!

Nog even samen in Lola’s bed luisteren naar een sprookje uit het grote voorleesboek, en dan vlug naar dromenland!

Knutselen met Funmaïs

Toen was het alweer zondag. Onze laatste dagje. Na het ontbijt was het weer tijd voor een dansje en liedje met Berk en Cobus. Zelfs de knuffels van Lola en Coco mochten mee doen op het podium. De meiden waren helemaal trots!

Daarna mocht er worden geknutseld met funmaïs. Dat was een groot succes! Alle kinderen knutselden er op los. Er werden hele kunstwerken gefabriceerd, wauw!

Aan het eind van het knutseluurtje zijn we vier kunstwerken rijker en heeft papa een paar stukjes funmaïs op zijn voorhoofd geplakt, hahaha!

Speelkasteel

De dames willen daarna nog even klimmen en klauteren in het speelkasteel, de indoorspeeltuin op het Stuufplein. Aan dit centrale plein vindt je alle belangrijke faciliteiten, van de receptie tot het zwembad, van alle horeca tot de supermarkt. Alles lekker dicht bij elkaar.

Even chillen

Na de lunch mogen de dames nog even verder knutselen in ons huisje. De pizzamutsen kregen ze in het pizzarestaurant en gaan natuurlijk niet af.

Balonnenparty

Op zondag is er een ballonnenparty en mogen de kinderen allerlei spelletjes spelen met de ballonnen. Wat een gezellige drukte!

Ook is het tijd voor een laatste knuffel van Cobus de uil. Op vrijdag was Coco nog een beetje bang voor hem, maar op zondag kreeg hij een dikke knuffel. “Hij is zooo zacht, mama!” Natuurlijk moest er ook nog even een mooie foto gemaakt worden, helemaal trots!

Buiten zwemmen

Ook deze middag gingen we nog lekker even zwemmen. Het was zelfs zo’n lekker weer, dat we buiten konden zwemmen in het verwarmde buitenzwembad.

De zwembaden van De Zandstuve:

  1. Subtropisch binnenzwembad
  2. Verwarmd buitenzwembad
  3. Spectaculaire glijbanen
  4. Peuterbad (15 cm diep)
  5. Kleuterbad (30 cm diep)
  6. Diplomabad (1.40 meter diep)

De verdeling van de verschillende zwembaden was super slim gedaan. Onze meiden konden alles uitproberen, maar zeker met nog kleinere kinderen is het zo fijn om verschillende ondiepe badjes te hebben om rustig in te kunnen spelen.

Wat vonden wij van de dreumesweken bij Kampeerdorp De Zandstuve?

Ondanks dat we slechts 2,5 dagen op de camping zijn geweest, hebben we echt vakantie gehad! Er waren genoeg leuke activiteiten waar de kinderen zichtbaar van hebben genoten. Het animatieteam begeleid de kinderen op een leuke en professionele manier. De verschillende karakters laten zich gedurende de dag regelmatig zien en voor de kinderen zijn het echte sprookjesfiguren. Zo leuk om te zien!

Terwijl de kinderen de mooiste (sprookjes-)avonturen beleven heb je als ouder ook echt even vakantie. Heerlijk! Wij hebben alle vier ontzettend genoten bij Kampeerdorp De Zandstuve!

Adres- en contactgegevens

Kampeerdorp de Zandstuve
Grote Beltenweg 3
7794 RA Rheeze (Hardenberg)

Telefoonnummer: 0523 – 26 20 27
Mail: info@zandstuve.nl

Kende jij de dreumesweken van Kampeerdorp de Zandstuve al?

Spread the love

You Might Also Like