Mommy Stuff Persoonlijk

Ik kan het echt niet…

18 september 2019
Ik weet dat ik moet minderen, ik wil het echt. Gewoon stoppen en meer leven in het nu. Net zoals vroeger… maar ik kan het echt niet. Hoe ga ik de juiste balans weer terugvinden?

Een gezonde balans

Een tijdje geleden begon ik een online cursus, waarbij ik meer rust en regelmaat zou krijgen in mijn leven. Dat klonk als een goed plan. Een gezonde balans, voor lichaam en geest. Een van de eerste opdrachten was om alle Apps van mijn smartphone op stil te zetten. Zo zou ik niet gestoord worden van en door alle meldingen. Ik mocht drie momenten per dag inplannen om wél op mijn telefoon te kijken. Drie! Vol goede moed stapte ik er in en zette ik op dag één al mijn Apps op stil.

Oops!

Op dag twee ging het al mis. Ik kwam er achter dat drie keer per dag op mijn telefoon kijken voor mij gewoon echt niet te doen was. Het was ook niet realistisch. Ik had net 15 kledingstukken op mijn Instagram gezet om te verkopen, mensen wilden er op bieden en hadden allerlei vragen. Mijn mailbox stroomde ondertussen vol en ook ik wilde toch ook graag mijn social media bijhouden voor Janske.nl. Dat lukt toch nooit in slechts 3 momenten per dag. Hoe dan?!

Ik weet dat ik moet minderen, ik wil het echt. Gewoon stoppen en meer leven in het nu. Net zoals vroeger... maar ik kan het echt niet. Hoe ga ik de juiste balans weer terugvinden?

Toch minderen

Toch wil ik echt gaan minderen. Ik merk dat ik zo (bijna autistisch) vaak op mijn telefoon kijk dat het echt niet meer gezond is. Het gaat echt nergens over. Maar hoe minder je dat dan? Zo is mijn abonnement nu na twee jaar voorbij en wil ik het liefst een nieuwe telefoon kopen. Mijn telefoon is namelijk toch echt mijn favoriete (en overduidelijk meest gebruikte) gadget. Er zijn tegenwoording zoveel mooie toestellen, en de mooiste accessoires. Zoals dit toffe iPhone 7 Plus hoesje. Ik ben wel toe aan een nieuwe smartphone. Misschien moet ik mijzelf een nieuwe telefoon cadeau doen, met als voorwaarde dat ik hem dan bewuster, en minder ga gebruiken. Dat vind ik wel een goed plan. Gaat het mij lukken?

Ben jij ook één met je telefoon en kun je ook niet minderen?

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 26 september 2019 at 13:28

  Er wordt tegenwoordig inderdaad te vaak op de telefoon gekeken.
  Ik ergerde mij daar steeds aan.
  Zie de jeugd hier voorbij komen, lopend of op de fiets, met de ogen voortdurend op de telefoon gericht.
  Ik had eerst een oud toestel, waar ik alleen maar op kon bellen en smsen.
  Maar uiteindelijk moest ik er toch aan geloven.
  Iedereen heeft er één, dus je kan er niet meer aan ontkomen.
  Is ook wel heel gemakkelijk, dat appen enz.
  Probeer er zo weinig mogelijk op te kijken, maar dat lukt niet altijd.
  Het is van deze tijd en dat verander je niet meer.
  Het zelf onder controle houden, anders beheerst het je leven.
  We doen allemaal ons best!!!

  • Janske 26 september 2019 at 14:00

   Erg he, het is ook echt verslavend inderdaad. Het maakt ons leven makkelijker, maar tegelijkertijd ook moeilijker…lastig vind ik het 😉