Papa test Review Shoptip winactie

Papa Test #6 – Kindvriendelijke muziekspeler (+ winactie #92)

11 september 2019

Eindelijk weer een toffe “Papa Test” voor jullie! Een hele handige én super toffe voor alle papa’s en mama’s met kids die graag muziek en/of luisterboeken luisteren. Hiermee hoef je nooit meer al die CD’s te verwisselen, maar kan je kind het helemaal zelf (vanaf 2,5 jaar!). Hoe relaxt is dat!? Papa legt het allemaal voor je uit!

De hele dag CD’s verwisselen

Welke ouder kent niet het probleem dat je kids graag zelf muziek willen luisteren. Maar jij wel steeds moet helpen de CD’s te verwisselen? Alsof je de hele dag verplicht de DJ uit moet hangen. Dat was hier ook het geval en dan hebben we ook nog zo’n grote cd-collectie dat er overal CD’s rondslingeren in huis. Waar is die cd nou weer? In welke hoes had ik hem even gestopt?? Hoogste tijd om op zoek te gaan naar een handig en kindvriendelijk systeem zodat de kids zelf de muziek kunnen kiezen én afspelen!

Low-budget & kindvriendelijk?

Onze zoektocht begon bij een losse MP3/MP4 speler met display én kindvriendelijke bediening. Maar we konden er géén vinden die zowel budget- als kindvriendelijke was, waarbij je ook kunt navigeren op albumhoesjes. Je moet echt kunnen lezen voordat je een album kunt opzetten/kiezen. Niet geschikt voor kleine kids dus. Alleen de iPod Classic en vermoedelijk ook op de iPod Touch is dat wel mogelijk maar we wilden niet deze investering doen, want het moest wel betaalbaar blijven.

Toddler’s Audio Player App

Misschien hebben jullie net als wij een oude tablet die veel te traag is voor alle moderne Apps? Toen ik de App ‘Toddler’s Audio Player‘ vonden (Toddler=kleuter) was ik meteen verkocht! Want als de App gestart is kunnen ze namelijk niet stiekem YouTube Kids filmpjes gaan kijken omdat hij beveiligd is. Na een korte test met de gratis versie heb ik de Premium App gekocht voor € 3,09 en heb ik tot op heden geen moment spijt gehad. Let op: de App is alleen verkrijgbaar voor Android.

Kidsproof & super eenvoudig

Je kunt er je hele MP3 collectie eenvoudig op inladen waarna je kleuter op simpele grote blokken/icoontjes kan klikken om zijn of haar favoriete album met de nummers te bekijken. Eigenlijk kun je alleen maar:

 • albums selecteren
 • nummers kiezen
 • pauzeren
 • starten
 • het volume harder/zachter zetten

Voor de rest is niks, dus kunnen ze ook niet snel iets verkeerds aanklikken op je tablet.

Luisterboek voor het slapen gaan

De tablet kun je natuurlijk koppelen met een Bluetooth headset maken, of gewoon via een koptelefoon met kabel. Wij hebben hem meestal bij onze versterker staan op een houder. Maar ook regelmatig neemt de oudste dochter hem mee om in bed nog een kort verhaaltje te luisteren (scherm is uit) voor het slapen gaan.

Zelf categorieën maken

Je kunt de indeling helemaal zelf maken. Ik heb het zo gemaakt dat je in het hoofdscherm eerst een leeftijdscategorie moet kiezen:

 • Kindermuziek
 • Luisterboeken 2 t/m 3 jaar
 • Luisterboeken 4 t/m 5 jaar
 • enz
 • Verjaardag

Als je klikt op tegel ‘Kindermuziek’ dan zie je bij ons alle kinderalbums met hun albumhoes:

Als je klikt op tegel ‘Luisterboek 4-5’ dan zie je bij ons alle luisterboeken met eigen albumhoes:

Klik dan daarna op de cd-hoes dan krijg je alle nummers te zien. (deze zou je bijvoorbeeld ook allemaal nummers kunnen geven i.p.v. dezelfde foto’s).

Hoe werkt de App?

Klik op een tegel en het nummer begint te spelen! En via de pijl ga je terug naar het vorige scherm. Simpeler kan volgens mij niet.

De Toddler’s Audio Player App kost slechts € 3,09 (alleen verkrijgbaar voor Android) maar dat is naar ons idee het helemaal waard. We hebben er nog een grote SD-kaartje bijgekocht voor een tientje zodat we meteen onze hele kinder MP3 collectie (muziek en luisterboeken) er op kwijt konden.

Hieronder beschrijf ik de belangrijkste knopjes:

Deze knop (teddybeer) zal er voor zorgen dat de kinderbeveiliging aan gaat. Zodat de kinderen geen instellingen kunnen wijzigen aan deze App én rest van de tablet

Via de standaard ‘Terug‘ knop van Android kun je de App afsluiten als je hem 3x snel klikt én na invoeren pincode.

Uitgebreide Handleiding

Heb je een grote MP3 collectie aan muziek en luisterboeken? Dan kun je onderstaande PDF-handleiding downloaden. Daar leg ik je uit hoe je eenvoudig je volledige collectie (inclusief categorie mapjes) in de App krijgt.

Inhoudsopgave:
Stap 1. Downloaden en installeren
Stap 2: Je MP3 collectie voorbereiden
Stap 3: MP3 collectie toevoegen
Stap 4: Enkele instellingen aanpassen

Winactie (gesloten)

Omdat we zo enthousiast werden van de App, heeft vriendlief contact opgenomen met de maker en mag ik maar liefst 5 mensen blij maken met een code om de App gratis te kunnen downloaden! Super tof!

Wil je winnen? Volg dan de spelregels hieronder, alleen dan maak je kans!

Hoe kun jij zo’n code winnen? Laat in een reactie achter welk(e) luisterboek(en) en/of CD(s) jouw kid(s) het liefst luisteren?

Vergeet ook niet om een geldig e-mailadres in te vullen.

 • Voor een extra winkans (én omdat ik dat ontzettend waardeer) mag je mij volgen via mijn social media kanalen; Facebook ofInstagram 
 • Een reactie plaatsen onder mijn Facebookbericht of deze delen of taggen natuurlijk ook
 • Delen zou geweldig zijn, maar voel je vooral nergens tot verplicht.
 • Gebruik hiervoor #janskenlwinactie zodat ik hem makkelijk kan terugvinden!
 • De winactie loopt t/m woensdag 18 september 2019, daarna maak ik de winnaars bekend!

De winnaars van deze winactie welke gekozen zijn door papa:

Goele H, Miriam, Maaike, Clowy & Levi!

Gefeliciteerd! Hou je mailbox in de gaten!

Spread the love

You Might Also Like

 • elisabeth maria martina 11 september 2019 at 07:24

  kleinzoon quinn is dol op muziek en liedjes luisteren, dit zou een tof verjaardagskado zijn

 • Daniëlle van de Donk 11 september 2019 at 09:24

  Hier luisteren ze het liefst naar Frozen, kinderen voor kinderen of K3. Met deze app gaan ze zeker nog veel meer muziek luisteren

 • Maaike de Gruijter 11 september 2019 at 09:40

  Luuk heeft sinds kort de luisterboeken ontdekt, handig omdat je als papa en mama nou net niet altijd tijd hebt om voor te lezen (tijdens het koken, poetsen, was doen enz…. 🙈). Nu kan hij inderdaad zelf van alles doen op zijn MP4 speler maar het is veel handiger om dit op de tablet te hebben staan. Fingers crossed 🤞🏻

 • G.T. 11 september 2019 at 20:28

  Leuk! Mijn kleuter zet soms muziek op via onze Google home mini, maar dat kan hem frustreren omdat dat ding zijn kinderstem niet altijd herkent. Deze app lijkt me leuk om uit te proberen op zijn eigen (oude) tablet.

  • G.T. 11 september 2019 at 20:30

   Oja, hij luistert graag naar sprookjes of de kinderliedjes van Monique Smit.

  • Miriam 18 september 2019 at 19:24

   Onze tweeling luistert momenteel veel naar woezel en pip! Voor de oudste ligt 100% coco klaar voor onze volgende autorit!!
   Klinkt als een toffe app!

 • Clowy 11 september 2019 at 21:49

  Oww wat is dat handig ! Ze wil de hele dsg door muziek luisteren en dansen. En voorlezen kan nooit genoeg zijn bij Venna. Hoe fijn is zo’n app dan?!
  Haar favorieten zijn toch wel juf Roos, maar ook zeker de minidisco liedjes om heerlijk op te dansen.
  En luisterboeken.. tja welke niet..

 • Goele H 12 september 2019 at 03:39

  Hier had ik nog nooit van gehoord, bedankt voor de uitgebreide tip! Mijn kinderen zijn dol op de luisterverhalen van het Geluidshuis, of liedjes van Studio 100. Maat eigenlijk valt alle muziek wel in de smaak.

 • Marian B 12 september 2019 at 16:18

  Mijn dochtertje is helemaal gek van K3 en juf Roos. De luisterboeken moeten we nog ontdekken maar dat lijkt me ook erg leuk voor haar. Ik ben benieuwd, dus ik doe mee!

 • Nelly 13 september 2019 at 08:48

  Leuk, ik loot graag mee.

 • Marieke 13 september 2019 at 09:14

  Onze kinderen luisteren het liefste naar luisterboeken van Roald Dahl, waarschijnlijk omdat we daar zelf ook zo van genieten 😉

 • SophiaG 13 september 2019 at 18:19

  Ik maak graag kans. Ze vinden de liedjes van “2 kleine kleutertjes” heel leuk. Ook leuk om de teksten in het boek te kunnen lezen.

 • Levi 14 september 2019 at 18:05

  Leuk voor mij autistische zoontje hij speelt weinig maar muziek en verhaaltjes daar is hij gek op