Mommy Stuff Persoonlijk

Wat als iedereen zich afmeldt voor het 3e verjaardagsfeest van je kind?!

31 augustus 2019

Ping!

PING! “Helaas kunnen wij zaterdag niet komen op het feestje van Coco…” Alweer een afmelding binnen via mijn WhatsApp. Ik noteer het en stuur een berichtje terug dat het jammer is, maar dat we snel wel weer iets afspreken. Dit is niet de eerste afmelding voor Coco’s feestje, eens kijken wie er eigenlijk wel van de partij zijn…

Vorige week zaterdag was het eindelijk zo ver, Coco’s 3e verjaardagsfeestje! Al sinds Lola’s verjaardag in mei had Coco het er bijna dagelijks over dat ze jarig was. Ze keek zo uit naar haar grote dag. Haar derde verjaardag. Op donderdag mocht ze dan eindelijk trakteren op het kinderdagverblijf en was ze helemaal excited voor haar grote feest!

Wie komt er wel?

In de dagen voor het feestje kreeg ik steeds meer berichtjes binnen van vrienden die er helaas niet bij konden zijn. Super jammer natuurlijk, maar hey, ik kan niet in andermans agenda kijken en snap ook echt wel als het niet lukt om te komen. Helaas bleven de afmeldingen binnen stromen, tot ik mijzelf begon af te vragen wie er dan nog wél kwam feestvieren.

Uiteindelijk had bijna iedereen iets van zich laten horen (wat ik zoooo fijn vond! – dank!) en stond het aantal feestgangers op 11 personen plus ons eigen gezin. Opa en de oma’s, mijn zus en haar gezin en mijn vriendinnetje met haar gezin. Een bescheiden clubje, maar wel erg leuk dat het feestje gewoon kon doorgaan.

Extra stuk taart voor iedereen

Zoals altijd had ik (samen met Coco) een paar lekkere taartjes gemaakt, de woonkamer lekker versierd. Coco genoot zichtbaar van alle aandacht, de cadeautjes en al het lekkers. Er was taart genoeg, dus iedereen kon zoveel snoepen als ze zelf wilden (dat was dan wel weer een voordeel, haha).

Uiteindelijk was het een intiem, maar leuk feestje en heeft Coco er waarschijnlijk niets van gemerkt dat we met maar een klein clubje waren. Gelukkig. Lola vond het wel een beetje gek, maar vermaakte zich ook prima.

Datumprikker?

Dat er uiteindelijk 24 van de 35 genodigden niet konden komen heeft achteraf niet veel uitgemaakt. Toch vraag ik mij af waardoor het komt. Was het toeval of het komt omdat we het nu van 13:00 uur t/m 18:00 uur vierden i.p.v. de ochtend én middag. Of dat we volgend jaar weer met zoveel afmeldingen zitten. Ik hoop het niet, dat zou ik zo sneu vinden voor Coco. Want wat doe je dan? Verzet je het feestje? Maak je een datumprikker? Misschien niet eens zo gek, toch?

Ik ben zelf 1 januari jarig en heb áls ik het vier ook altijd maar weinig visite. Zelfs toen ik het een keer 6 weken later vierde, kwam er ook maar de helft van de genodigden op visite. Best jammer. Aan de gezelligheid en de hoeveelheid taart zal het niet liggen, toch?

Wat zou jij doen als bijna iedereen zich afmeldt voor het feestje van je kind(eren)?

Spread the love

You Might Also Like

 • Kreanimo 31 augustus 2019 at 08:03

  Net het verkeerde moment gekozen waarschijnlijk?
  Heeft zij er iets van gemerkt? Als ze maar een leuk feest had!

 • Lisa 31 augustus 2019 at 11:43

  Ah wat zonde! Ik moet wel zeggen dat ik zelf ook niet naar de kinderverjaardagen van kids van vriendinnen ga. Ik ga naar de eerste verjaardag en daarna niet meer. Anders zit ik elk weekend op een kinderverjaardag terwijl ik zelf (nog) geen kids heb.

  • Janske 31 augustus 2019 at 13:43

   Dat snap ik wel hoor. Daarom nodigen wij meestal alleen vrienden met kinderen uit.

 • Vivian 31 augustus 2019 at 15:49

  Wij nodigen zelfs alleen opa oma en penetrante peetoom met gezinnen uit. Wij houden er niet van om grote feesten te houden en we gaan zelf ook alleen naar petekinderen op de verjaardag. Wij hebben zelf dus wel kinderen maar houden er niet van om elk weekend ergens op een verjaardag te moeten zitten. Al zeker niet als deze op een zaterdag is. Op zaterdag heben wij vaak de clubjes van de kinderen. Die wil ik ook niet steeds afzeggen. Een klein bescheiden clubje mensen vind ik veel gezelliger dan een zoveel mensen.

  • merel 1 september 2019 at 08:24

   wij hebben altijd een klein clubje directe familie.

   • merel 1 september 2019 at 08:25

    en wel vrienden maar niet veel altojd knus zelfde club

 • Jacqueline 31 augustus 2019 at 15:59

  Eigenlijk nodig ik vrijwel geen mensen uit met verjaardagen. De mensen die weten wanneer mijn kinderen jarig zijn en uit zichzelf vragen wanneer we het vieren, zorgen ook al voor een vol huis. En ik geloof niet dat het voor die kinderen veel uitmaakt hoeveel mensen er zijn, zolang er maar mensen zijn die belangrijk voor ze zijn.

 • Daenelia 31 augustus 2019 at 20:56

  Ik denk dat een kind er echt niet om geeft hoeveel volwassenen die ze toch niet zogoed kennen er nou wel of niet komen. Zelf vond ik overvolle verjaardagen van mezelf, of van andere kinderen, helemaal niet leuk. 11 mensen is toch een prima aantal? Als de opas en omas er maar bij kunnen zijn, en misschien een tante/oom. Het is nou ook weer niet zo bijzonder dat er elk jaar 50 man op de koffie hoeven te komen …?

  • Janske 31 augustus 2019 at 22:57

   We nodigen vooral gezinnen uit met kinderen, juist omdat dat leuk is voor de jarige job. Om de verjaardag te vieren samen met haar vriendjes en vriendinnetjes. Natuurlijk komen er altijd minder mensen dan je uitnodigd en nodigen wij veel mensen sowieso niet uit. Het gaat namelijk niet om het aantal, maar om het feit dat er zoveel mensen zich afmelden.

 • G.T. 1 september 2019 at 07:35

  In de vakantietijd jarig zijn lijkt me wat dat betreft best lastig. Ik probeer de visite altijd wat te spreiden en vier de kinderverjaardag dus altijd in ochtend en middag. Juist zodat het wat rustiger is.
  Je kunt natuurlijk altijd nog bij je vrienden laten vallen dat er zoveel afgemeld was, dan hoor je vanzelf waarom en kun je daar misschien iets mee. Zo is er rondom mijn eigen verjaardag een evenement waar veel mensen heen gaan. Ik vier het dus niet meer in datzelfde weekend.

 • Claudia Oosterveen 7 september 2019 at 22:07

  Ik werk als juf op een basisschool en heb meegemaakt dat er op een partijtje waar er 8 kinderen waren uitgenodigd maar 2 kwamen. De anderen waren afgemeld of waren onafgemeld afwezig. De moeder heeft er toch een erg leuk feestje van gemaakt, maar ik vond het echt pijnlijk. Als je je kind afmeldt voor een feestje moet daar echt een goede reden voor zijn, vind ik. Maar blijkbaar denken andere moeders daar toch iets gemakkelijk over. Helaas…