Kids Mommy Stuff

Wat is de perfecte fiets voor mama?

20 augustus 2019
Je kunt kiezen voor een bakfiets, moederfiets, elektrische fiets. De ene fiets is sneller en hipper, de ander weer gebruiksvriendelijker of goedkoper. Maar welke fiets is nou de perfecte fiets voor mama? Hoe maak je de keuze tussen al die verschillende soorten fietsen? Help!?

Fiets als favoriet

Wanneer je net als ons in een drukke stad woont, dan is je fiets vaak je meest favoriete (en snelste) vervoermiddel. Dagelijks springen wij op de fiets en sinds we ouders zijn, staat de schuur nog veel voller met fietsen in alle soorten en maten. In het begin wil je een baby mee kunnen nemen op je fiets en voor je het weet heb je alweer een groter kinderstoeltje nodig. Tegen de tijd dat nummer twee er is ben je alweer aan het kijken voor een elektrische (bak)fiets en ben je blij dat je een inboedelverzekering hebt. Zoveel keuzes om te maken bij het kiezen van de perfecte fiets voor mama (en papa natuurlijk!).

Onze zoektocht

Wij hebben hier al meerdere zoektochten gehad op fietsgebied. Zo gingen we maandenlang op zoek naar de perfecte bakfiets en vonden we er eindelijk één na veel vergelijken en uittesten. Dat was nog een behoorlijke klus, maar gelukkig zijn we nog steeds super blij met onze Gazelle Cabby bakfiets. We hebben er al heel wat gezellige ritjes op zitten met de meiden en hopen er samen nog veel plezier van te mogen hebben. Ook gebruik ik nog steeds mijn moederfiets en krijg ik beide dames nog net in de stoeltjes gepropt. Mijn moederfiets is daarom net wat compacter om mee te nemen naar mijn werk. Zo kan ik na een lange dag werken snel de kids ophalen bij het kinderdagverblijf. Over een tijdje zal dat helaas niet meer lukken omdat dan ook Coco niet meer in het voorste kinderstoeltje past. Vanaf dan zal ik moeten kiezen voor de bakfiets.

Welke fiets kies je?

Tja, welke fiets kies je dan uiteindelijk? Wat is de perfecte fiets voor mama? Ik denk dat deze voor iedere mama anders is. Een moederfiets is fijn voor maximaal 2 kleine kinderen. Een bakfiets ook, maar daar kunnen ze vaak wel weer iets langer in zitten én je kunt er nog wat extra bagage in kwijt. Een elektrische fiets is natuurlijk ook super fijn, maar heeft daarbij ook weer nadelen en extra kosten. Dus welke kies je dan als je in de fietsenwinkel staat?

Het handigst is om te kijken waarvoor jij je fiets wilt gaan gebruiken. Wil je er dagelijks snelle, korte ritjes op maken? Of heb je geen auto (tot je beschikking) en doe je alles met je fiets? Fiets je af en toe, maar dan juist wel lange afstanden? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen bij het maken van de juiste keuze. Dus wat is dé perfecte fiets voor mama’s? Dat is de fiets die het beste bij jouw fietsavonturen past!

Wat voor fiets heb jij? 

Dit is een samenwerking. 

Spread the love

You Might Also Like