Kids Review school vakantie

Op Summer Camp met Engels voor Bengels (Review)

15 augustus 2019
Zoals je misschien al gelezen had, ging Lola deze week voor het eerst op Summer Camp, bij Engels voor Bengels. Drie dagen lang zong, knutselde, speelde en leerde ze, allemaal in het Engels. Super spannend natuurlijk, maar vooral very nice! Lees alles over Lola’s ervaringen tijdens haar allereerste Summer Camp bij Engels voor Bengels!

Summer Camp

Per toeval las ik via een advertentie op Facebook over Engels voor Bengels. Ik werd meteen enthousiast door het woord “Summer Camp”. Zelf heb ik vroeger namelijk twee zomers op een Amerikaans Summer Camp gewerkt. Hier heb ik mijn hart verloren en nog steeds voelt Camp Twin Creeks een beetje als “mijn tweede thuis”. Het leek mij daarom super leuk om Lola ook eenzelfde soort ervaring te kunnen geven, maar dan lekker dicht bij huis.

Omdat ik zag dat Engels voor Bengels ook een locatie had hier in Eindhoven, vroeg ik Lola of het haar ook leuk leek. Na wat uitleg was ze dolenthousiast en meldde ik haar aan voor het Summer Camp.

 

Spannend!

Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver. Mama was zenuwachtiger dan Lola,hihi. Het was even zoeken naar de juiste locatie, deze was blijkbaar gewijzigd, maar dat wisten helaas niet alle ouders. Gelukkig was de juiste locatie snel gevonden en waren we er nog steeds netjes op tijd. Bij binnenkomst werden we vriendelijk verwelkomd door een van de juffen, Miss Kate. Helemaal in het Engels. Lola keek mij vragend aan. Slik. Ik hielp haar en vertaalde alles naar het Nederlands.

Zo’n 35 kinderen verzamelden zich in een van de lokaaltjes en droegen allemaal hun kersverse Summer Camp polo’s met nametags. Lola keek haar ogen uit en bleef opvallend dicht bij mij staan. Het was tijd voor de openingsceremonie, waarbij de juffen zich voorstelden en in het kort werd verteld wat de kinderen de komende drie dagen allemaal te wachten stond. Er werd een welkomstliedje gezongen en de meeste kinderen stonden er een beetje verlegen bij te kijken. Het was natuurlijk ook best spannend en voor alle kinderen (op één meisje na) de eerste keer.

Leuk!

Toen was het ineens tijd voor de papa’s en mama’s om te vertrekken. Op het moment dat Lola dat doorkreeg, werd het haar even iets te veel. Dikke tranen natuurlijk. “Mama, ik wil niet dat je weg gaaaaat”! Zo sneu! Even zag ik mijzelf daar staan, een pijnlijke flashback van 2005. Toen ik helemaal alleen naar Amerika vloog en daar niemand kende of verstond. Ik was zo ziek van de heimwee. Ik gaf haar handje over aan Miss Kate, om vervolgens weg te lopen en niet meer om te kijken. Slik.

Aan het eind van de middag mochten we de kids weer ophalen en zag ik bij binnenkomst weer een blije Lola. Gelukkig! Toen ik vroeg hoe haar dag was geweest vertelde ze “Leuk! We hebben Boss Baby én Peppa Pig gekeken, in het Engels. We zijn naar de speeltuin geweest en ik heb geknutseld. En nu ben ik heel erg moe, mama.” Vlug naar huis dus, om lekker even bij te komen van alle indrukken.

Op dag twee mocht papa haar brengen en wist ze precies wat ze kon verwachten. Trots liet ze zien waar ze moest zijn en er waren geen tranen meer bij het afscheid. Toen opa haar samen met Coco ophaalde aan het eind van de dag was ze erg enthousiast en trots.

Graduation Day

Op de derde en laatste dag mochten de ouders eerder komen voor de “Graduation Day”. Alle knutselwerkjes, werkboekjes en zelf versierde cupcakes van alle kinderen lagen ten toon gesteld. Er was koffie, thee en ranja voor de kinderen. Al snel kwamen alle “bengels” binnen, werden de werkjes trots geshowd en mochten de kids eindelijk hun cupcakes op eten. Yummy!

Geslaagd!

Daarna was het tijd voor het de “Graduation Ceremony”. Alle kids mochten één voor één hun certificaten in ontvangst nemen en ondertekenen. Zo schattig en zo trots dat iedereen was! Ook zongen ze samen een Engels lied wat ze de afgelopen dagen samen hadden geoefend. Leuk!

Thank You & Goodbye

Toen was het alweer tijd om afscheid te nemen van de juffen en andere kids. Thank you & goodbye! Nog even op de foto bij de vlag en toen moe, maar voldaan weer naar huis. Toen ik Lola vroeg of ze het leuk heeft gehad, zei ze dat ze het erg leuk vond en dat ze volgend jaar weer naar Engels voor Bengels wil gaan. Ik vroeg haar of andere kindjes het ook leuk zouden vinden en daarop zei ze volmondig “ja”.

In de drie dagen bij Engels voor Bengels heeft ze in een groepje van 10 kinderen verschillende activiteiten gedaan zoals zang, dans, knutselen en Engelse les. Dit alles natuurlijk op een laagdrempelig niveau, maar wel zoveel mogelijk in het (Brits!) Engels. Hierdoor merkte ik dat ze sommige vragen die ik haar random stelde in het Engels nu al begreep. Dat was wel tof om te zien. Ze is natuurlijk pas vijf en spreekt na drie dagen niet ineens vloeiend Engels, maar wel heeft ze een leuke nieuwe ervaring gehad én kennis gemaakt met de Engelse taal. Tof om hiermee de zomervakantie af te kunnen sluiten, met een mooie herinnering in haar rugzak.

Engels voor Bengels

Bij Engels voor Bengels kunnen kinderen én tieners naar een Summer Camp op verschillende locaties in Nederland. De Summer Camps zijn er in 3 en 5 dagen camps. Kinderen blijven niet overnachten, maar gaan naar camp tussen 9-16 uur. Opvang vóór en na camp is ook mogelijk, tegen een kleine extra vergoeding. Voor prijzen én aanmelden, check hier voor meer info.

Wat vinden wij van Engels voor Bengels?

Ik zelf heb natuurlijk niet heel veel meegekregen van het Summer Camp en Lola was iedere dag te moe om uitgebreid verslag te doen aan haar bloggende mama. Wat ik wel merkte aan Lola, was dat ze het in het begin (natuurlijk) wel spannend vond, maar vooral ook erg leuk. Ondanks dat het moeilijk was voor haar om alles te begrijpen in het Engels, heeft ze stiekem toch veel opgepikt en is ze trots op wat ze allemaal geleerd heeft. Een mooie en bijzondere ervaring, welke ze (volgens eigen zeggen) niet had willen missen.

Volgens Lola is Engels voor Bengels dus een aanrader!

Kende jij Engels voor Bengels al?

 

 

Spread the love

You Might Also Like