gezin hotspot Kids Uittip vakantie Zomer

10 x De leukste uittips voor het hele gezin in Zeeland

13 augustus 2019
Twee zomers op rij zijn we op vakantie geweest naar het mooie Zeeland. Hier bezochten we de leukste hotspots samen met ons gezin en ontdekten we tofste plekken in deze zonnige provincie. Dit zijn onze 10 favoriete uittips en hotspots, welke alle tien perfect zijn voor kidsproof uitje met je gezin in Zeeland. Hotspots om fijn te spelen, lekker te eten, te ontdekken en vooral te genieten!

Klok’uus

Wil je lekker eten, terwijl je kids fijn kunnen spelen? Dan is Klok’uus dé hotspot voor een dagje speelplezier voor jouw gezin! In de binnen én buitenspeeltuin vermaken de kids zich prima in de ballenbak, glijbanen en speeltuinen. Het eten is betaalbaar én super lekker! De bediening is vlot en vriendelijk en ook de toiletten zijn super tofe en helemaal kidsproof! Dikke aanrader dus!

Locatie: Wissekerkseweg 6, ‘s-Heer Arendskerke
Openingstijden
Entree: < 2 jaar: gratis – 2 t/m 15 jaar: €7,75 – >15 jaar: gratis
Kom ja na 17.00 binnen en komen je een hapje eten? Dan is de entree gratis!

Berkenhof Tropical Zoo

Een vlindertuin,dinomuseum en Kidsjungle in één. Jazeker, hier heb je gewoon drie hotspots in één locatie. Bekijk de mooiste vlinders in de vlindertuin, ga op ontdekking tussen de grote stoere dino’s in het museum en daarna lekker klauteren en spelen in de kidsjungle. In de kidsjungle is trouwens veel zand en water, dus reservekleding meenemen is zeker een goed idee.

Locatie: Langeweegje 10A, Kwadendamme
Entree: t/m 2 jaar: Gratis – 3 t/m 12 jaar: € 10,50 – 13 t/m 64 jaar: € 11,50
Openingstijden

Het Arsenaal – Vlissingen

Een museum en aquarium in één. Het leukste kidsmuseum in Vlissingen! De combinatie tussen piratenavonturen en de onderwaterwereld is super leuk. Bekijk Zeeland vanuit de hoge uitkijktoren of juist met je vergrootglas onderwater. Hier is genoeg te beleven tijdens een middagje Vlissingen!

Locatie: Arsenaalplein 7, Vlissingen.
Entree: t/m 2 jaar: gratis –  € 14,50 per persoon
Openingstijden

2nd Chance – Speelgoedbank Zeeland – Vlissingen

2nd Chance is een bijzonder leuke speelgoedwinkel waar je zeker even naar binnen moet gaanwanneer je in Vlissingen bent! Een speelgoedwinkel die vol staat met het allerleukste tweedehandsspeelgoed. Gerund door vrijwilligers, die met veel liefde het speelgoed voor kleine prijsjes verkopen. Alle opbrengsten gaan naar de speelgoedbank. Er worden speelgoedpakketten gemaakt voor gezinnen die geen geld hebben om zelf speelgoed te kopen. Al het speelgoed wat er daarna nog overblijft, kun je kopen in de winkel. Ze hebben echt ontzettend veel! Van houten puzzels, tot de mooiste boekjes en nog veel meer leuks! We kochten er een tas vol voor zo’n vijf euro en de kids waren dolblij! Lekker shoppen voor je kids én voor een goed doel!

Locatie: Lange Zelke 17, Vlissingen
Open: Ma 12:30-16 – di t/m za 10 t/m 16u

 

Five Star Farm – Kamperland

Five Star Farm is een van de verstopte pareltjes in Zeeland. Een plek die je niet wilt missen! Een speelboerderij en glamping in één. Kinderen kunnen hier fijn klimmen en klauteren in de binnenspeeltuin, rondrijden op de skelters en spelen in de zandbak buiten en kijken bij de dieren op de boerderij. Een bijzondere plek waar je zelfs ook kunt overnachten op de mooie camping/glamping!

Locatie: Baas Huisweg 11, Kamperland.
Openingstijden: Wo t/m zo van 10:00 uur t/m 19:00 uur. Tijdens de zomervakanties dagelijks geopend.
Entree: 1 t/m 3 jaar: €3,00 – 4 t/m 12 jaar: €6,50

Kindercafé het Lokaaltje – Middelburg

Tijdens ons dagje Middelburg gingen we lunchen bij kindercafé het Lokaaltje. Een knus kindercafé en conceptstore in één. Terwijl de kinderen fijn kunnen spelen in de speelhoek, genieten papa en mama even van een heerlijk broodje en stukje taart. Voor de meiden bestelden we een cupcakes, welke de dames zelf mochten versieren. Een schot in de roos, dat snap je natuurlijk wel! Lekker smullen! Ook de taart, koffie en broodjes zijn om te smullen. Het toilet is helemaal kidsproof, met handige wc-bril speciaal voor kleine kinderbilletjes en de speelhoek is leuk voor alle leeftijden. Ook kun je er toffe (baby)kleertjes en andere leuke goodies shoppen! Een perfecte plek om even uit te rusten (en te spelen & smullen) tijdens je dagje Middelburg!

Open: woensdag t/m zaterdag 9:00 t/m 16:30 uur.
Locatie: Sint Jansstraat 62, Middelburg.

Tweedehands kinderkledingwinkel ’t Guus – Middelburg

Ben je net als ik dol op (tweedehands) kinderkleding? Dan wil je tijdens een bezoekje aan Middelburg zeker even bij dit knusse tweedehands kledingwinkeltje binnen lopen. Lekker veel nette tweedehands kinderkleding t/m maat 176. Ik scoorde er een super tof pak van Stella McCartney voor een prikkie! Yes!

Open: woensdag t/m vrijdag  10.00 – 17.00 u , zaterdag 12.30 – 17.00 u – ma, di, zon- en feestdagen gesloten! 
Locatie: Zusterplein 18, Middelburg.

Kinderboerderij de Beestenbende – Aagtekerke

Per toeval ontdekten we (misschien wel) de allerleukste kinderboerderij in Zeeland. Deze kinderboerderij wordt “gerund” door twee 13-jarige meiden. Er zijn geitjes, kippen, paarden, pony’s en nog veel meer lieve diertjes. Er is zelfs een geitje dat Lola heet en een konijn dat Coco heet. Kinderen kunnen er voor 50 cent ponyrijden en de pony zelf borstelen, zo leuk! Ook kun je er verse eitjes kopen en lekker schommelen. Heel bijzonder en een absolute aanrader!

Open: Elke woensdag middag van 13.00 tot 17.00 u (in de zomervakantie vaker geopend!)
Entree: gratis.
Locatie: Prelaatweg 11 in Aagtekerke.

Vuurtoren ’t Lage Licht, Westkapelle

Hoe leuk is het om te gaan kijken bij een echte vuurtoren?! Al is het alleen maar om leuke foto’s bij te maken. De vuurtoren in Westkapelle is precies zoals je verwacht hoe een vuurtoren er uit ziet. Rood met witte streep. Hij is trouwens makkelijk te bereiken met de auto.

Openeningstijden & prijzen.
Locatie: Zeedijk 5, Westkapelle.

Strand Oude Banjaard – Kamperland

Als je naar Zeeland op vakantie gaat, dan wil je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het strand. Zeeland heeft veel mooie stranden welke perfect zijn om met je kinderen te bezoeken. Zo zijn er genoeg stranden met strandwachten, wc’s en zelfs douches. Ideaal! Ons favoriete strand was het strand in Kamperland, genaamd “Oude Banjaard”.

Wat maakt dit strand zo bijzonder? Je kunt er makkelijk met de auto en fiets naar toe (parkeren max €6,- per dag). Er zijn wc’s en een douche, een strandtent, je kunt er o.a. strandhuisjes, bedjes en windschermen huren. Er liggen planken op het strand waarop je makkelijk vanaf de duinen naar de zee kunt lopen met bijv. een kinderwagen. Er is een klein speeltuintje en het strand is niet mega ver lopen tot de zee. Er zijn verschillende zandbanken, waardoor er water blijft liggen wat ondiep én lekker warm is. Heerlijk voor de allerkleinste kids om fijn (en veilig) in te spetteren, zonder dat je écht de zee in hoeft. Verder is het strand erg schoon en komt er af en toe een ijskar en de reddingsbrigade voorbij. Een topstrand dus!

Locatie: Banjaardweg 3, Kamperland

Neetje Jans – de grootste aanfluiting

Dit zijn 10 absolute aanraders en allemaal een bezoekje waard. Er was ook een “hotspot” die wij bezocht hebben waarvan wij het er over eens zijn dat het een echte aanfluiting was. Dit was Deltapark Neeltje Jans. Wat vreselijk zonde van ons geld en onze tijd. Dit park is zo verwaarloosd en daardoor erg onveilig en echt niet meer van deze tijd. In één woord vreselijk. Het enige leuke aan het park waren de zeeleeuwen en zeehonden. Deze lieten hun trucjes zien in de nog geen 10-minuten durende “shows”. Het eten was prijzig, de entree belachelijk hoog en er was zoveel slecht, kapot of verouderd,dat het echt om te schamen is. Zonde van je geld en tijd dus.

Ga in plaats daarvan gewoon naar een paar van bovenstaande hotspots! Have fun!

Ken jij één of meerdere van deze hotspots in Zeeland? Heb jij nog leuke tips?

Voor actuele openingstijden, check websites van locaties zelf (zie links hierboven). 

Spread the love

You Might Also Like

 • Karin Coomans 13 augustus 2019 at 08:51

  De jonge Johannes in Serooskerke is ook een leuke plek! Gratis entree, leuke buitenspeeltuin en pannenkoeken 😊
  https://www.dejongejohannes.nl/

  • Janske 13 augustus 2019 at 09:48

   Klopt! Hier zaten we vlakbij en wilden we ook naartoe gaan (zag er inderdaad super leuk uit!) maar is er niet meer van gekomen. Ze hebben er ook American Pancakes…alleen daarvoor wilde ik er al naartoe gaan 😉

 • Wendy 14 augustus 2019 at 07:01

  Wij zijn drie jaar geleden bij neefje janssen geweest. Toen was het er erg leuk. Zeker met simulatie van de watersnoodramp. Kan ook niet zeggen dat er toen veel kapot En verouderd was. Maar goed is wel al drie jaar gelden