Mommy Stuff

Straks is het uit met de vakantie: tips om je drukke dag te plannen

8 augustus 2019
Nu genieten we allemaal nog lekker van onze welverdiende zomervakantie. Maar over een paar weken is het feest alweer voorbij en moeten de kids terug naar school. Dit betekent dat het voor ons mama’s en papa’s ook weer drukker wordt. Terug naar structuur,  volle dagen en vooral druk, druk, druk. Naast school start hier dan ook weer de zwem- en dansles voor Lola. Om alle afspraken, uitjes en playdates bij te houden, zijn er gelukkig genoeg hulpmiddelen. Op deze manieren kun je een handige planning maken voor jouw drukke weekschema en hou je orde in de chaos. Hoe doe je dit precies?

Kies zelf hoe je de dag plant

Het is belangrijk dat we tussen al het plannen het overzicht niet verliezen. Kies daarom voor de manier die voor jou het makkelijkst en meest overzichtelijk is. Organiseer je je dag het liefst lekker old school, dan is dat helemaal top! Ik vind het zelf ook nog steeds heerlijk om iedere zomer een nieuwe agenda te kopen, waarin ik al mijn afspraken kan zetten. Ik zou bijvoorbeeld kiezen voor de inspirerende en mooi ontworpen exemplaren van Juniqe. Een fysieke agenda heeft in tegenstelling tot de digitale variant ook nog het voordeel dat je niet afgeleid kan raken van andere dingen op je smartphone. (jep, guilty!)

Ben je net als ik ook iemand die zijn smartphone (veel te vaak) gebruikt om de tijd af te lezen? Dat kan, alleen ben je dan snel afgeleid en klik je stiekem toch weer even verder. Oops! Om dit te voorkomen kun je natuurlijk beter gewoon een horloge dragen. Ik hou zelf wel van stoere horloges, zoals die van het Zwitserse Baume et Mercier. Op deze website ontdek je meer.

Handige apps

Ik kan gewoon echt niet meer zonder mijn smartphone, hoe hard ik het ook probeer. Normaal zijn apps voor de meisjes papa’s ding maar vandaag zocht ik zelf naar paar leuke apps voor ouders. De volgende drie vielen mij op. Bijvoorbeeld deze handige app voor bij zieke kindjes. Die kende ik nog niet! Zeker met de herfst voor de deur, weet ik nu al dat we de nodige snotneuzen mogen gaan snuiten. Met de Carezone planner houd je niet enkel alle voorschriften bij, maar word je er ook aan herinnerd wanneer welk medicijn moet innemen. Hoef je dat niet ook nog in je agenda te zetten.

Ook fijn is de carpoolapp gokid, waarin je rechtstreeks met andere mama’s kan plannen wie wanneer naar welke bestemming rijdt. Handig als je veel playdates hebt en op de weg zit! En ook lijkt de Cozi app mij wel wat. Met deze app kan je alle activiteiten inplannen én delen met je familieleden; van boodschappenlijstjes tot doktersafspraken of verjaardagsfeestjes. Een soort gezamelijke agenda voor je “familieWhatsAppgroep”. Hoe handig!

Genoeg manieren om je planning makkelijker te maken dus!

En jij, hoe organiseer jij het liefst je drukke dag?

Spread the love

You Might Also Like