feest Review Shoptip

Zo maak je hippe uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes (DIY)

2 augustus 2019
Voor de verjaardagen van onze kids verstuur ik het liefst een leuke uitnodiging. Eentje met daarin alle info over het feestje  en natuurlijk een vrolijke foto van de jarige job. Via de post zelfgemaakte kinderfeest uitnodigingen ontvangen is en blijft toch het allerleukst én meest persoonlijkst. Ook voor Coco’s derde verjaardagsfeestje zijn de uitnodigingen inmiddels verstuurd. Met een beetje hulp van Kaartje2go heb ik makkelijk en snel helemaal “zelf” de leukste uitnodigingen gemaakt!

Digitale uitnodigingen

Voor de Feestdagen vorig jaar, verstuurden we voor de laatste keer zelfgemaakte kerstkaarten. Dit doen we ieder jaar opnieuw. Ondanks dat we er zelf steeds minder terugkrijgen, blijven we dit stug volhouden. Een persoonlijke kaart krijgen is toch het allerleukst! Voor de uitnodigingen van Lola’s vijfde verjaardag en haar kinderfeestje uitnodigingen in mei hadden we voor de eerste keer geen kaarten gemaakt, maar verstuurden een digitale uitnodiging. Dit was toch wel een stuk minder leuk en persoonlijk.

Zelf ontwerpen

Daarom besloot ik om voor Coco’s derde verjaardag wel weer een toffe uitnodiging te maken om per post te kunnen versturen. Voor haar eerste en tweede verjaardag maakte ik beide uitnodigingen helemaal zelf. Ik ontwierp de complete lay-out van de kaart. Hier was ik stiekem best wel even mee bezig, maar het eindresultaat mocht er zijn. Twee vrolijke en vooral kleurrijke uitnodigingen. Helemaal gezellig en echte “Coco” kaartjes met foto’s van haar tijdens een heerlijke cake smash.

Alleen nog personaliseren

Dit keer wilde ik het was eenvoudiger en sneller aanpakken. Ik zocht bij Kaartje2go daarom op uitnodigingskaartjes voor meisjes, waardoor ik de keuze had uit verschillende toffe ontwerpen. Hierbij hoefde ik dus alleen de kaart nog maar te personaliseren. Hoe handig en super snel! Ik koos een kaartje uit wat mooi was bij Coco’s foto, zodat het een tof geheel zou worden.

Omdat we tijdens onze vakantie veel mooie foto’s hadden gemaakt van Coco, wilde ik graag een van deze foto’s gebruiken voor op haar uitnodiging. Ik koos voor een lieve foto van Coco op het strand, met een vrolijke roze hartjesbril. Net even anders dan anders, maar wel echt een Coco foto. Super leuk!

Onze kaart. Voorkant en binnenkant. 

Roze enveloppen

Binnen een paar minuten was mijn kaartje gewoon al helemaal klaar. Zo snel! Na het checken van het eindresultaat koos ik voor de papiersoort “Oudhollands structuur” en mooie roze enveloppen, Coco’s lievelingskleur. Dat maakte de uitnodiging helemaal af!

De volgende dag mocht Coco haar postpakketje met haar eigen uitnodigingen samen zelf uitpakken. Iedereen vond ze erg mooi en Coco kon niet wachten om ze allemaal in de enveloppen te stoppen om uit te delen. Zo lief! Een exemplaar krijgt een mooi plekje in de woonkamer, zodat we er zelf nog een tijdje van kunnen genieten. De rest van de kaartjes zijn inmiddels bij alle feestgangers in huis.

Zo leuk om een uitnodiging voor het feestje van je kinderen op deze manier snel en makkelijk zelf te maken. Vooral met de verschillende ontwerpen die je makkelijk kunt personaliseren heb je binnen no time je uitnodiging klaar.

Verstuur jij ook zelfgemaakte uitnodigingen voor feestjes?

Dit artikel vindt je misschien ook leuk om te lezen:

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 

super

 

Spread the love

You Might Also Like