vakantie Zomer

Handige reistip bij het vliegen met kids

1 augustus 2019
Op vakantie met het vliegtuig met het hele gezin. Voor ons moet de eerste keer nog komen. De dames willen maar al te graag vliegen, maar deze mama (en vooral papa) blijven liever nog even wat dichter bij huis. Maximaal 2 uur rijden is wel ver genoeg volgens vriendlief. Ik zou best wel wat verder weg willen én willen vliegen, al lijkt het mij ook best wel spannend. Zeker wanneer je bijvoorbeeld vertraging oploopt tijdens je reis.

Vliegen of rijden?

Ook dit jaar kreeg ik vriendlief helaas niet zo ver om samen met ons gezin het vliegtuig te pakken naar het buitenland. “Waarom blijven we niet gewoon in Nederland?” Omdat ik ook graag een keer wat verder weg op vakantie wil én een keer wil vliegen met de kids. Lola en Coco willen heel graag een keer met het vliegtuig, voor hun is dat natuurlijk één groot nieuw avontuur.

Ik vind het vooral wel slim, omdat het reizen met kleine kinderen vaak wat goedkoper is, dan wanneer ze weer wat ouder zijn. Ook ben je met het vliegtuig best snel op bestemming. Mits je natuurlijk geen vertraging hebt.

Vergoeding bij vertraging vlucht

Dat is iets waar iedere ouder volgens mij het meest  voor vreest tijdens een vliegreis. Verschrikkelijk lijkt mij dat. Ik heb zelf vaker vertraging gehad, wat nooit leuk was, maar met je kids erbij…dat lijkt mij zo stressvol! Dat hoop ik toch nooit mee te hoeven maken.

Wat de pijn daarna gelukkig een beetje verzacht is dat Airhelp passagiers helpt om een vergoeding te ontvangen na een vertraagde, geannuleerde of omgeboekte vlucht. Via vertraging vlucht vergoeding lees je precies wat je kunt doen indien je vlucht vertraagd blijkt te zijn. Ze helpen je stap voor stap bij het terug claimen van je vergoeding. Super fijn, zeker omdat het allemaal al vervelend genoeg is.

Vliegen naar de USA

Over een paar jaar willen we met ons gezin naar Amerika op vakantie. Laten we hopen dat we dan onze vliegreis als een leuk onderdeel van de reis mogen ervaren. Dat we zonder vertraging de overkant van de oceaan (en weer terug) kunnen bereiken. Mocht het wel zo zijn, dan weet ik precies wat ik moet doen om een vergoeding te claimen.

Handig om te weten dat je dit dus eenvoudig kunt uitrekenen en laten regelen. Wist jij dit?!

Spread the love

You Might Also Like