Kids Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 35 maanden

26 juli 2019
Lieve Coco,

Meisje, meisje, meisje…wat ben ik trots op jou! Sinds deze maand ben je overdag zindelijk en doe je (bijna) alle plasjes en poepjes helemaal zelf op de grote wc! Na veel oefenen op het potje, lukt het nu helemaal zelf. Wauw, wat zijn we allemaal trots! Zelf straal je ook nog steeds na ieder plasje en poepje, zo leuk! Soms gaat het wel eens mis, vooral de poepjes vinden het wel grappig om in je onderbroek gemaakt worden, in plaats van op de grote wc. Oops!

Deze maand zijn we heerlijk op vakantie geweest met zijn vieren. Twee weken naar het mooie Zeeland. De perfecte plek om te stoppen met luiers. Dat was een goed idee, al hebben we wel heeeeeel veel plasjes voorbij zien komen. Op het potje gelukkig,dat wel! Papa had de “eer” om twee keer met zijn handen een poepje op te vangen, getsiederrie! Op het strand ving hij hem zo uit je zwempak en begroef hij hem in het zand. Mama moest heel hard lachen, het ging allemaal zo snel. Kleine poepiekont.

Wat nog grappiger was en heel erg handig, was het potje meenemen naar het strand. De tweede keer namen we zelfs alleen de wcbrilverkleiner mee. Gat graven in de grond, wcbrilverkleiner er op leggen en voila, we hadden ons eigen privé toilet. Al was hij midden op het strand natuurlijk niet zo heel erg privé meer,haha. Maar dat maakte allemaal niets uit. Op één poepje na, werkte dat perfect.

Over stront gesproken, je bent soms echt stronteigenwijs. Dan kunnen we je ook echt niet bereiken en zit je in je eigen bubble. Het maakt niets uit wat we zeggen op zo’n moment, je wilt dan echt maar één ding. Je zin krijgen. Pffff, dat zijn pittige momentjes zijn dat hoor! Erg lastig voor ons, maar zeker ook voor jou. Hopelijk is deze fase snel voorbij en gebruik je deze “eigenschap” pas weer wanneer je groot en wijs genoeg bent.

Slapen gaat vaak erg goed. Meestal wil je meteen slapen en ben je binnen een minuut in dromenland. Maar ook regelmatig wil je niet dat we weggaan en wordt je helemaal onrustig als we dit wel doen. Totaal het tegenovergestelde, zo verschillend.

Wat ben je weer veel gegroeid en bijna jarig. De uitnodigingen zijn inmiddels besteld. We kunnen niet wachten tot het zo ver is en we jouw speciale dag mogen vieren, jouw derde verjaardag! Nog één maandje!

Ik hou van jou, lieve Coco, tot aan de maan en weer terug!
Dikke knuffel,
Mama

Lees hier de brief aan Lola toen ze 35 maanden (leuk om te vergelijken!) was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 35 maanden fotoshoot: (klik op foto voor vergroting)
Spread the love

You Might Also Like

  • evenementen organisator 30 juli 2019 at 12:22

    Ze is zo schattig. Mooie woorden 🙂