Review Shoptip vakantie

8 x De leukste nieuwe kinderboeken voor op vakantie

17 juli 2019
Ik ga op vakantie en neem mee…boekjes natuurlijk! Wanneer wij onze koffers inpakken voor onze vakantie, stoppen wij daar altijd een flinke stapel van onze favoriete boekjes in. Met een volle boekenkast in huis is dat best moeilijk kiezen, daarom deel ik de leukste nieuwe kinderboeken van deze zomer! Acht toffe kinderboeken voor mee op vakantie!

8 Nieuwe toffe kinderboeken

Via Gottmer ontvingen we de afgelopen maanden een aantal hele leuke nieuwe kinderboeken. Inmiddels hebben we ze allemaal al vaak met veel plezier gelezen. Stuk voor stuk super leuke nieuwe kinderboeken voor mee op vakantie en daarom deel ik ze graag met jullie!

Rupsje Nooitgenoeg jubileum editie

Rupsje Nooitgenoeg heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, toch? Voor de 50e verjaardag van Rupsje Nooitgenoeg, is er een speciale editie van het prentenboek uitgebracht. Heb je deze nog niet in je collectie? Dan is dit een echte klassieker en must have voor de kleinste boekenwurmpjes!

Aadje Piraatje – een vat vol verhalen

Hier zijn de dames groot fan van de grappige verhalen van Aadje Piraatje en alle andere piraten op het schip. In dit boek vindt je een verzameling van de allerleukste Aadje Piraatje verhalen. Perfect voor iedere avond een leuk verhaaltje op vakantie. Extra tof wanneer je op strandvakantie gaat, het thema piraten. Favorietje hier, dit boek!

En nu slapen

24 1/2 bedtijdverhaaltjes over de vriendjes Haas en Vos. De twee vrienden verzinnen samen de leukste bedtijdverhaaltjes. Zowel Lola als Coco smullen van de verhalen over Haas en Vos en willen ze het liefst alle 24 1/2 uitlezen!

Komt Goed Kleine Krab

Een van mijn favoriete prentenboeken voor kinderen, is het boek “Mama Kwijt”. Uit deze serie is nu het nieuwste boek “Komt Goed Kleine Krab” onlangs uitgekomen. Een spannend avontuur van kleine en grote krab. Ook ditmaal weer een topper en perfect voor een strandvakantie!

Wij eten geen klasgenootjes

Het grappigste boek is toch wel “Wij eten geen klasgenootjes”. Dinosaurus Tirza Rex gaat voor de eerste keer naar school en laat haar nou net dol zijn op het eten van…kindjes! Een mooi boek met veel humor en een mooie boodschap. Heel erg leuk én grappig!

Cirkel

Dit boek is wat mij betreft het mooiste boek in het rijtje. De illustraties zijn allemaal in sepia- en aardetinten en erg mooi. Een spannend avontuur over Driehoek, Vierkant en Cirkel in een donkere grot. Totaal anders dan alle andere boeken, maar daardoor juist weer erg bijzonder. Het boek Cirkel is tevens de afsluiter van een Trilogie (na Vierkant en Driehoek).

Vakantieprut & appelmummies

De leukste verhaaltjes over de avonturen van Ben en zijn opa. Lief, grappig en avontuurlijk. Extra leuk om door opa te laten voorlezen, maar voor mee op vakantie natuurlijk ook super tof!

Even lekker niks

Dit boek is niet alleen een boek, maar is tevens ook een luister-cd. Zangeres Ageeth de Haan heeft alle verhaaltjes als liedjes ingezongen. Heerlijk om bij weg te dromen. De prachtige illustraties van de 12 verhaaltjes maken het boek helemaal compleet. Lekker lezen en luisteren, even lekker niks.

Zoals je kunt lezen zijn er weer genoeg leuke nieuwe boekjes in de (online) boekenwinkels te vinden om lekker mee op vakantie te nemen deze zomer!

Welk (nieuw) kinderboek neem jij deze zomer mee op vakantie? 

8 x De leukste nieuwe kinderboeken voor op vakantie

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like