Uittip vakantie Zomer

Lekker eten & spelen bij Klok’uus – Uittip in Zeeland

16 juli 2019
Lekker eten & spelen bij Klok'uus – Uittip in Zeeland
Ben je (op vakantie) in Zeeland en zijn je kids gek op binnen- en buitenspeeltuinen? Vindt je het zelf wel leuk, maar dan wel graag in combinatie met lekker eten? Dan heb ik een leuke én lekkere uittip in Zeeland voor je. Bij het Klok’uus kunnen kids zich heerlijk vermaken, terwijl jij kunt genieten van goede lunch of diner. De perfecte combinatie, toch?!

Ballenbak & Springkussen

Toen ik Lola vroeg waar ze het meest naar uitkeek tijdens de vakantie, kreeg ik als antwoord “de ballenbak en springkussens”. Omdat we deze zomer voor de eerste keer geen speeltuin bij onze accommodatie hadden, moest ik dus iets anders verzinnen. Al snel vond ik het Klok’uus, een binnen- én buitenspeeltuin waar je ook nog eens lekker kunt eten. Zo kon Lola toch een hele dag genieten van de ballenbak en springkussens.

Klimmen en klauteren

Vlak na openingstijd kwamen we aan bij het Klok’uus. Het was al gezellig druk, genoeg kindjes om samen mee te spelen dus. Terwijl papa en mama een rustige tafel uitkozen, werden de sandalen in de hoek gegooid en verdwenen de dames richting de ballenbak en het springkussen. De hele binnenspeeltuin werd rond geklommen en geklauterd. De glijbanen zorgvuldig uitgetest en er werd iets te enthousiast naar boven geklommen door Lola. Eenmaal boven in de hoge toren kwam ze er spontaan achter dat ze toch wel last had van hoogtevrees. Gelukkig was daar een groter meisje, die Lola heel lief mee naar beneden hielp (en mama niet naar boven hoefde te klimmen, haha).

Voor de kleintjes

Terwijl Lola 100 keer van de glijbaan afgleed, reed Coco rondjes op de tractor en speelde ze bij de peuters in de ballenbak. Fijn zo’n afgesloten gedeelte voor de allerkleinste klauterkaboutertjes.

De grote binnenspeeltuin van Klok’uus bevat spannende glijbanen en leuke hindernissen. Kids krijgen het gevoel alsof ze spelen in een echte boeren-speelschuur. Zo glijden ze bijvoorbeeld onderdoor een combine die vroeger nog het graan van het land oogstte! Onze Freefall-glijbaan bezorgt de kriebels in je buik en de Spidertower is een leuke uitdaging om te trotseren. Ook de loopbrug op maar liefst 6 meter hoogte is erg spannend. Hiernaast is het touwenparcours en de springnetten buiten grotendeels ook nog overdekt.

Voor peuters is er in de indoorspeeltuin een leuke, aparte speelhoek. Hier kunnen zij zich uitleven in de ballenbak. Ook kunnen ze springen op hun eigen trampoline en hebben zij hun eigen klimrekje. Buiten is er voor de kleintjes een aparte speelweide. Hier vind je onder andere een zandbak, een speelhuisje en meer.

Eten!

Van al dat spelen krijg je honger, dus bestelden we wat lekkers te eten. Een pannenkoek om zelf te versieren, een kistje gezond (met allemaal gezonde groentes), nacho’s én een Klok’uus burger. Hmmm! Dat was genieten! Zo fijn als je in een plek waar de kids zo goed kunnen spelen, je ook nog eens lekker kunt eten. Die combinatie blijkt vaak een uitdaging (helaas). De bediening was trouwens ook erg vriendelijk en snel.

Buitenspeeltuin

We genoten van onze feestlunch en daarna was het vlug tijd om de buitenspeeltuin te verkennen. Vooral de grote luchtkussens en de Bungeejump trampolines waren grote favorieten van de meiden. Springen maar! Ook buiten kunnen de ouders vanaf het grote terras de kinderen goed in de gaten houden. Wel zo fijn!

De buitenspeeltuin zit boordenvol avontuur. Voor kinderen ouder dan zes is er een half overdekt klimparcours van maar liefst drie tot zeven meter hoog. Deze kan vanaf binnen betreden worden via een grote touwbrug. In het midden van de spannende hindernissen maak je hoge sprongen in de elastische springnetten. Onder het klimparcours door vindt je de skelterbaan met echte tractor skelters. Verder buiten natuurlijk de Bungeejump trampolines en in de zomer een aantal grote luchtkussens!

Toffe toiletten

Wat ook erg leuk was, waren de toiletten. Met speciale lage toiletten voor de kleintjes, emmertjes als wasbakken en varkentjes op de muur. Beide dames konden zelf naar de wc tussen het spelen door. De wc was al een attractie op zich. Leuk!

Wat vinden wij van Klok’uus?

Uiteindelijk bleven we de hele dag bij Klok’uus en na een lekker verkoelend ijsje, was het toch echt tijd om naar huis te gaan. De kids hebben zich uitstekend vermaakt en wilden niet meer naar huis. Papa en mama hadden genoten van het lekkere eten én van de rust. Het was een heerlijke dag, met the best of both worlds. Lekker eten, rust voor papa en mama en een fijne plek om te spelen voor de kids. Een echte aanrader voor dag vol speelplezier in Zeeland.

Tip: neem je badpak mee bij goed weer. Op een van de springkussens ligt water, waar de kids lekker op kunnen spetteren.

Handige info:

Klok’uus

Wissekerkseweg 6

4458 SH ‘s-Heer Arendskerke

info@klokuus.nl

0113 56 13 06

Toegangsprijzen

< 2 jaar: gratis
2 t/m 15 jaar: €7,75
>15 jaar: gratis

Kom ja na 17.00 binnen en komen je een hapje eten? Dan is de entree gratis!

Wanneer geopend?

Zomervakantie 6 juli t/m 25 augustus:
Elke dag geopend van 10.00 uur t/m 21.30 uur

Reguliere openingstijden vanaf 26 augustus:
Zondag, woensdag, donderdag 10.00 tot 20.00 uur
Vrijdag en zaterdag 10.00 tot 21.30 uur

Openingstijden keuken:
Open tot 21:30 uur? Keuken geopend tot 20:00 uur
Uitzonderingen altijd bespreekbaar! 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Meer leuke uittips in Zeeland:

Lekker eten & spelen bij Klok'uus – Uittip in Zeeland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like