Uittip vakantie Zomer

Het Arsenaal – Piratenavontuur & Zeeaquarium – Uittip in Zeeland

12 juli 2019
Het Arsenaal - Piratenavontuur & Zeeaquarium - Uittip in Zeeland
Voor de tweede zomer op rij vierden wij onze vakantie in het mooie Zeeland. De combinatie van zon, zee en het strand zorgen natuurlijk voor een heerlijke vakantie. Toch ging ik op zoek naar nóg meer leuke uitjes, samen met mijn gezin. Ondanks dat het niet makkelijk was om de beste uittips met kids te vinden in Zeeland, vond ik toch een hele bijzondere, het Arsenaal in Vlissingen. Wij gingen een middag op piratenavontuur en bewonderden de onderwaterwereld in het zeeaquarium.

Arsenaaltoren

We starten ons bezoek meteen op het hoogste punt van het Arsenaal, vanaf 45 meter hoogte in de Arsenaaltoren. In een glazen lift wiebelen we met knikkende knietjes naar boven, maar wauw, wat een prachtig 360 graden uitzicht! Zo kunnen we ver uitkijken over de zee en het mooie Vlissingen!

Piratenavonturen

Daarna is het tijd om op piratenavontuur te gaan. Het Arsenaal bestaat uit drie verdiepingen. De bovenste twee staan helemaal in het thema van Piraten en in de onderste vindt je het Zeeaquarium. Met de roltrap rollen we eerst helemaal naar boven en kunnen we al een beetje spieken op de onderste twee verdiepingen.

Eenmaal boven zien we echte piraten en mogen we spelletjes met ze spelen. Ook kun je geschminkt worden als een echte piraat. We kijken een saaie gedateerde film in het Piratentheater en maken wat gekke foto’s met piraten.

Spelen en lunchen

Daarna willen de meiden snel door naar de tweede verdieping, waar ze lekker kunnen klimmen en glijden in het Piraten speeleiland. Om hier te komen lopen we per ongeluk door het spannende Piratenhol (deze route kun je ook overslaan). Hier staan enge Piraten en skeletten, een beetje spannend, volgens de dames. Gelukkig zijn papa en mama stoer genoeg om ze door de gangen van het Piratenhol heen te tillen zonder angst, hihi. Zonder kleerscheuren bereiken we het Piraten speeleiland.

Naast deze speelruimte kunnen papa en mama rustig even wat eten en relaxen bij de kombuis, terwijl de dames 100 keer opnieuw van de glijbaan af gaan en nieuwe Piratenvriendjes maken met andere kinderen. In de kombuis zijn er verschillende broodjes te koop, verschillende soorten drinken en meer lekkers. De prijzen zijn normaal en de wachttijd minimaal. Ondanks dat alle tafels gevuld waren op deze woensdagmiddag. Fijn om even een momentje te relaxen, terwijl de kids zich kunnen uitleven.

Scheepssimulator

Na een lekkere lunch was het tijd voor een nieuw avontuur. In een scheepssimulator beleefden we wilde piratenavonturen. Een storm op zee, een achtervolging en een heldhaftig vuurgevecht. Best spannend, maar vooral erg leuk met alle special effects. Zelfs Lola en Coco (5 en 2,5) vinden het een groot spannend avontuur.

Zeeaquarium

Na alle piratenavonturen is het tijd voor ons om de onderwaterwereld te ontdekken in het Zeeaquarium. Visjes, krabbetjes en andere diertjes bekijken in de tropische onderwaterwereld. Met een vergrootglas alles eens extra goed van dichtbij bekijken. Van de kleinste mini zeesterretjes, tot de stoere haaien in de mega grote oceantank.

In een onderzeeër verzenden we noodsignalen en mogen de meiden op allerlei knopjes drukken, wat een lol (en wat een herrie!) haha. De meiden vinden het prachtig!

Kriebelvisjes

Als laatste gaan we roggen aaien en ons aan onze handjes laten kriebelen door een heleboel hapgrage Garra Rufa Poetsvisjes. Dit vinden de meiden zo grappig dat we ze er bijna niet meer wegkrijgen. Spannend, met je handen in de bak met water en kijken hoe de visjes naar je hand toe zwemmen. Hap! Het gekriebel aan je handen is zo’n grappig gevoel.

Wat vonden wij van ons bezoekje aan het Arsenaal?

Wij hebben ons ruim 3 uur vermaakt in het mooie Arsenaal. De combinatie van de Piratenavonturen, het zeeaquarium en het uitzicht in de Arsenaaltoren zijn een leuke variatie voor een goed gevulde middag vol avontuur. Ondanks dat er redelijk wat bezoekers waren op deze woensdagmiddag, hebben we nergens hoeven wachten en was er genoeg te doen en te bekijken.

Onze favorieten tijdens ons bezoek waren toch wel de kriebelvisjes, de scheepsimulator, onderzeeër, de Arsenaaltoren en spelen in het Piraten speeleiland. De afwisseling tussen de verschillende attracties, de piraten en het aquarium maakten het tot een toffe uittip voor het hele gezin. Er is genoeg te doen voor jonge kids, maar ook aan de wat oudere kids is gedacht. Zoek je dus nog een leuke uittip in Zeeland? Dan is een middag in het Arsenaal zeker een aanrader!

Dagje Vlissingen

Wij combineerden ons bezoek aan Vlissingen met een ochtendje winkelen en in de middag een bezoek aan het Arsenaal. In ruim drie uur hebben wij ons hier goed kunnen vermaken. Een bezoek aan Vlissingen met als afwisseling daarbij een dagdeel naar het Arsenaal is wat ons betreft daarom zeker een aanrader!

Handige info:

Het Arsenaal
Arsenaalplein 7
4381 BL Vlissingen
Telefoon: 0118-415400
T/m 2 jaar: gratis
Entree: € 14,50

Tip: Tijdens de warme zomerdagen is het in het Arsenaal heerlijk koel.

Regelmatig worden er ook rondleidingen en voederdemonstraties gegeven.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Meer leuke uittips in Zeeland:

Lekker eten & spelen bij Klok'uus – Uittip in Zeeland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

  • MarjonS 12 juli 2019 at 08:14

    Leuk! Wij zijn er in 2016 geweest en vertrekken morgen weer richting Zeeland. Ook dit keer brengen we denk ik een bezoekje in het Arsenaal.

    • Janske 12 juli 2019 at 08:48

      Wat leuk, fijne vakantie en veel plezier bij het Arsenaal!