DIY feest Recept Review Shoptip

Boter & Bloem Bak Boxen (Review + Yummy Shoptip!)

28 juni 2019
Boter & Bloem Bak Boxen (Review + Yummy Shoptip!)
Iedereen die bij ons wel eens op een feestje is geweest, weet dat ik dol ben op het zelf bakken van taarten. Net even dat beetje extra liefde en net iets anders dan anders op tafel. Vaak kies ik voor eenvoudige, snelle recepten en moet het vooral erg lekker zijn. Daarom was ik erg benieuwd naar de bak boxen van Boter & Bloem. Een box met precies de juiste hoeveelheid ingrediënten voor de lekkerste taarten en meer lekkers! Ik testte ze uit, samen met een aantal grote en kleine snoepkonten!

Samen bakken

Ik koos twee totaal verschillende boxen van Boter & Bloem uit, de appeltaart met havermout en de Rocky Road met witte chocola. Lekker! Net weer even wat anders. Op een zelfuitgekozen moment liet ik de boxen thuis bezorgen, handig! Alle ingrediënten zaten in de box, zodat ik meteen kon beginnen met bakken. De meiden mochten kiezen welke we als eerste moesten bakken en kozen voor de Rocky Road met witte chocolade. Het recept was eenvoudig en ook nog eens erg leuk om samen met de meiden te maken. Spekjes knippen, koekjes breken,mooi versieren en natuurlijk alles even proeven, hmmmm!

Nog een taart

Een paar dagen later was het tijd voor het bakken van de appeltaart met havermout. Dit keer mocht Coco mij meehelpen. Dit recept was nog makkelijker om te maken en Coco vond het super leuk om mee te helpen bij het bakken. Alle ingrediënten bekijken en proeven, appelschilletjes opsnoepen en roeren in de grote kom. Een groot avontuur met deze mini koekenbakker.

Goed gekeurd!

Beide taarten waren erg lekker. De Rocky Road hadden we nog wat aangevuld met wat extra mini marshmallows, welke we nog hadden liggen. Dez meiden vonden het versieren zo leuk en hij kon nog wel wat extra kleur gebruiken, hihi. Hij was mega zoet en machtig. Er was daarom meer dan genoeg voor iedereen. De appeltaart met havermout was zelfs zo groot,dat ik er makkelijk twee taarten van kon maken. Vriendlief nam de grootste mee naar zijn werk, waar hij zijn collega’s trakteerde op een stuk taart. Ook zij vonden hem heerlijk. Helemaal goed gekeurd dus!

Wat is Boter & Bloem?

Bij Boter & Bloem bestel je online verschillende soorten bak boxen. Je ontvangt dus een complete box in huis met daarin alle benodigde ingrediënten. Super handig als je het leuk vindt om taarten te bakken of om er een cadeau te geven.

Wat verder ook interessant is over Boter & Bloem:

Vers en precies genoeg

Alle ingrediënten die ze gebruiken, zijn vers. Je hebt precies genoeg voor het recept. De verpakkingen zijn zo veel mogelijk gerecycled en/of recyclebaar en zelfs de koelelementen waarmee we sommige ingrediënten koel houden, zijn van gerecycled materiaal gemaakt. Die kun je bovendien vaker gebruiken, dus leg ze in de diepvries tot je ze weer nodig hebt.

Geen verspilling

Alles wat je nodig hebt voor een recept, zit in de Boter & Bloem Box. Je gooit niets weg. Je hoeft geen kilo bloem te kopen die vervolgens na een jaar in de vuilnisbak verdwijnt. Je blijft niet zitten met negen zakjes vanillesuiker omdat je een pakketje van tien zakjes moest kopen. Alle ingrediënten in de box verwerk je in het recept. Dat is heel gemakkelijk én gaat verspilling tegen.

Verpakkingsmaterialen

Bij het uitwerken van onze plannen kwam natuurlijk ter sprake dat we alle ingrediënten voor elke Boter & Bloem Box afzonderlijk verpakken en dat we daarmee veel afval produceren. Daarom besloten ze te zoeken naar gerecyclede of recyclebare verpakkingsmaterialen. De boxen zelf waren niet zo moeilijk, want er bestaat kringloopkarton. Ook de bakjes en potjes voor de boter, roomkaas en slagroom zijn goed verkrijgbaar van stevig gerecycled materiaal.

Wat vinden wij van Boter & Bloem?

Het concept van Boter & Bloem vinden wij super origineel en duurzaam. Er is goed nagedacht over alles. Over de ingrediënten, de indeling van de boxen en de duurzame materialen. Beide taarten waren om te smullen en maken ons nieuwsgierig naar de rest van de boxen. Ik ben benieuwd of er binnenkort nog meer nieuwe recepten te verkrijgen zijn in de webshop.

De recepten zijn makkelijk en eenvoudig te volgen met de bijgevoegde handleiding met foto’s. Het zijn recepten voor minimaal 12 personen, dus genoeg voor iedereen. Super leuk, lekker en origineel om cadeau te geven in de vorm van een cadeaubon aan iemand die graag taarten bakt! Wij zijn fan!

Ben jij ook zo dol op zelf taarten bakken en lijken jou de bak boxen van Boter & Bloem je ook wel wat? Welke box zou jij wel eens willen uitproberen?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Check hier nog een paar lekkere taartrecepten (klik op foto):

(simpel) recept

 

Spread the love

You Might Also Like

 • G.T. 29 juni 2019 at 10:19

  Gaaf concept! Kan eigenlijk ook niet missen in deze tijd.
  Ik zou de Rocky road box wel willen winnen, om cadeau te geven aan een vriendin. Zelf maken lijkt me ook erg leuk, maar sneu voor kleuter met een allergie. Dan zou hij niet mogen proeven…

  • Janske 1 juli 2019 at 14:50

   Leuk he 🙂
   Het is helaas geen winactie 😉
   Maar de Rocky Road is echt yummy!

   • G.T. 1 juli 2019 at 20:40

    Haha, dat was kennelijk wishful thinking (en heel druk hebben en dus niet goed genoeg lezen)… neemt niet weg dat ik het een leuk concept vind!

 • Charlotte 30 juni 2019 at 21:16

  Wij zijn hier thuis gek op appeltaart, maar om het samen helemaal zelf te maken… Klinkt opeens als een piece of cake 😉

  • Janske 1 juli 2019 at 14:50

   Super leuk en extra lekker als je hem zelf maakt 🙂