Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 34 maanden

27 juni 2019
Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 34 maanden
Lieve Coco,

In tropische temperaturen schrijf ik jou deze brief. Voor mijn kleine grote meid. Vandaag ben je weer een maandje ouder en zitten we alweer op de helft van dit jaar. Het is ook bijna vakantie en wat hebben we er zin in samen! Iedere dag vraag je of het al zover is. Ik kan ook niet wachten liefie, maar nog heel eventjes geduld! Nog anderhalve week en dan heeft je grote zus zomervakantie en kunnen jullie iedere dag fijn samen spelen. Wat een feest!

Momenteel ben je goed aan het oefenen met op het potje plassen en dat gaat steeds beter! Alleen de poepjes doe je liever in je luier. Dat is ook wel een beetje gek he, poepen op een potje. Laatst met opa en oma is het je gelukt en nog steeds vertel je aan iedereen dat jij op het potje hebt gepoept, zo trots als je bent. Mama is ook super trots op jou en kan niet wachten tot je straks net als je zus overdag ook geen luiertje meer aan hoeft. Dan krijg je net zo’n mooie onderbroekjes als Lola. Grote meid!

Je bent ook steeds meer aan het uitproberen. Die oortjes van jou lijken soms echt even uit te staan. Dan luister je voor geen vijf cent. Dat is zo niet grappig. Dan moet je lachen, want blijkbaar vindt jij het wel allemaal grappig. Pittig hoor. Zelfs de juf vertelde dat je wat pittiger bent geworden en soms echt verschillende Coco’s laat zien op een dag. Vrolijke Coco en boze Coco. Als je heel boos wordt dan begin je soms kei hard te krijsen of bijt je zelfs. Omdat de ander niet naar je luistert en je even niet weet wat je er mee aan moet.

Vandaag vertelde ik dat je dan niet moet schreeuwen, maar moet zeggen dat de ander naar je moet luisteren. Dit deed je en dit werkte goed. Hopelijk blijf je dit voortaan zo doen, dat scheelt een hoop herrie, haha. Als je alleen met mij thuis bent, speel je het liefst in je keukentje, met je puzzels en je poppen. Je bent zo lief en kunt zo fijn zelf spelen. Dat is echt genieten om te zien.

Je bent al zo groot en stoer. Eigenlijk doe je bijna altijd alles mee met je grote zus. Zo ga je met haar mee op pad in de speeltuin en gaan jullie samen op avontuur. Geen berg is te hoog voor jou en je gaat ieder avontuur aan. Soms vergeet ik daardoor dat je eigenlijk nog zo klein bent. Want wat ben je stoer, lieve Coco.

En wat maak je mij trots!

Ik hou van jou, lieve Coco, tot aan de maan en weer terug!
Dikke knuffel,
Mama

Lees hier de brief aan Lola toen ze 34 maanden (leuk om te vergelijken!) was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 34 maanden fotoshoot: (klik op foto voor vergroting)
Spread the love

You Might Also Like