About Me Mommy Stuff My Adventures Personal Persoonlijk

11 x Wat mij een leuke mama maakt

13 juni 2019
11 x Wat mij een leuke mama maakt
Sinds vijf jaar en een beetje, draag ik de naam “mama”. Deze draag ik met grote trots. Een rol die mij meestal erg goed bevalt (zelfs na twee pittige bevallingen). Tussen al die coole, lieve, mooie, wijze, zorgzame en stoere mama’s sta ik ook gewoon ergens. Net als al die mama’s ben ook ik wel eens onzeker, uitgeput en helemaal met het mama zijn. Maar boven alles ben ook ik (volgens mij) toch best wel een leuke mama. Tijd om eens stil te staan waarom ik zo’n leuke mama ben.

1. Enthousiast

Ik ben een (soms iets te) enthousiaste mama. Ik merk dat ik ze veel complimentjes geef en positief benader wanneer ze iets liefs, knaps ofbijzonders doen. Misschien lijkt het soms wat enthousiast, maar ik merk dat het mijn manier van opvoeden is en dat het op een positieve manier zijn vruchten afwerpt. En daar word ik nog enthousiaster van.

2. Bijzondere uitstapjes

Ik neem mijn kinderen vaak mee op avontuur naar leuke uitstapjes . Van een dagje Toverland tot kabouteren in het bos. Van appels plukken in de Fruittuin tot een Première. Samen met de kids ontdek ik het liefst zoveel mogelijk leuke plekken. Wat hebben die dames al veel leuke uitstapjes mogen maken in de afgelopen jaren en wat genieten we er van. Zo leuk!

3. Een persoonlijke brief

Ik schrijf Lola en Coco (tot hun 3e verjaardag) iedere maand een persoonlijke brief. Daarna ieder half jaar. Voor mijzelf, maar zeker ook voor hen, als herinnering voor later. Een brief vol met mijlpalen, bijzondere herinneringen en momenten die leuk zijn om later terug te kunnen lezen.

4. Hulp van Sinterklaas

Om Sinterklaas te helpen mogen mijn kinderen, ver voordat de grote dag eindelijk aanbreekt, al helpen met speelgoed testen. Voor reviews en winacties krijgt deze blogmama namelijk heel leuk speelgoed. Hier helpen de dames graag bij mee met het uitproberen. Dit heb ik ze ook zo verteld en ze doen dit (vrij logisch) met veel plezier. Dit is ook wel de rede waarom ze op de grote dag dus (bijna) geen cadeautjes meer krijgen, want ze krijgen al genoeg. Bofkontjes.

5. Kletskous

Ik ben een kletskous en heb twee nog grotere kleine kletskousjes opgevoed. Het is hier nooit stil in huis en er wordt de hele dag door gekletst. Super gezellig en ook super leerzaam. Niet voor niets waren zowel Lola als Coco al super vroeg en erg snel met hun woordenschat. Ik vind het vooral erg leuk en het versterkt de band tussen mijzelf, maar ook tussen de meiden. Soms is het wat druk, maar ik vind het vooral erg gezellig al dat geklets de hele dag.

6. Pakketjes

Wat ook tof is, en mij een leuke mama maakt. Is dat ik verslaafd ben aan kinderkleding shoppen en dan vooral online shoppen. Hierdoor staat er meerdere keren per week onze pakketbezorger aan de deur voor weer een nieuw pakketje. En laten mijn kids nou dol zijn (het uitpakken van) pakketjes! (wie niet!?)

7. Hipperdepip

Door diezelfde verslaving zorgt deze mama er daarom ook altijd voor dat mijn kids er hip bijlopen. Regelmatig krijgen de dames complimentjes over hun toffe outfits en ik moet zeggen dat ik zelf ook vaak wel wil twinnen met hun coole looks! Hippe kippen!

8. Pannenkoek

Wat op zich ook wel leuk is…als je het aan de kids vraagt…ik kan hele lekkere pannenkoeken bakken. Ik maak ze het liefst zelf, met bloem, melk, eieren en een snufje zout. Gewoon op gevoel. Het hele huishouden smult er van en ik eet ze nergens zo lekker als thuis. Ook mijn pizza’s zijn om je vingers bij af te likken trouwens!

9. Knuffelkont

Ik ben een echte knuffelmama. Laat ik nou net twee knuffelkontjes gemaakt hebben. Hier in huis wordt er daarom dagelijks wat af geknuffeld. Niet alleen om te troosten, maar ook gewoon zomaar. Even een momentje samen, lekker knuffelen. Heerlijk!

10. Lekker gek

Ik ben (soms wel eens) lekker gek. De kinderen vinden dat (nu nog) erg leuk. Je moet jezelf namelijk niet altijd te serieus nemen. Lekker gek doen met de kids. Heerlijk vind ik dat. Ook andere kinderen vinden het leuk als je juist iets zegt of doet wat ze niet verwachten. Grappig is dat.

11. 100.000 foto’s

Ik heb misschien al 100.000 foto’s gemaakt van onze meiden. Onze camera heeft zijn maximale aantal foto’s al meerdere keren volgeschoten en ons archief puilt uit. Onze camera gebruik ik iedere dag en bijna alle mooie herinneringen heb ik vast kunnen leggen. Ik vind het zo leuk om deze herinneringen op een mooie manier te bewarer. Zelfs nu al vinden de meiden het geweldig om foto’s van zichzelf terug te kunnen kijken. Zo bijzonder dat dat kan. Niet alleen maar wazige kiekjes van een telefoon, maar echt mooie heldere foto’s. Een perfecte herinnering voor later.

Ik ben mijzelf

Zo. Dat waren 11 (random en met een knipoog) redenen waarom ik een leuke mama ben. Natuurlijk ben ik niet de allerleukste mama en dat hoeft ook niet. Er zijn genoeg dingen waar ik aan zou kunnen (en willen) werken en waardoor ik nóg veel leuker kan zijn als mama. Maar ik ben eigenlijk best wel tevreden. Ik ben mijzelf én ik ben een zorgzame en trotse mama. Mijn kinderen willen nog steeds met mij trouwen en ik hoor meerdere keren per dag “ik vind jouw lief, mama”. Daarom weet ik dat ook ik een leuke mama ben!

Wat maakt jou een leuke mama en waar ben jij trots op? 

Spread the love

You Might Also Like

  • Kirsten Mamagisch 19 juni 2019 at 11:48

    Wat leuk om te lezen, zo’n lekkere positieve blog! En vooral ben ik blij om te lezen over punt 4. Zeker als mama-blogger krijg je zoveel thuisgestuurd, dat het op de dagen als Sint of Kerst best wel een tandje minder kan!

    • janske 21 juni 2019 at 14:52

      Mag ook wel een keer toch 😉 hihi. Anders wordt het echt te gek. Zoveel speelgoed. We leggen ook regelmatig speelgoed weg om af te wisselen. Anders weten ze van gekheid niet wat ze moeten kiezen.