DIY feest Kids Mommy Stuff

Zo werd Lola’s eerste kinderfeestje een super tof feestje! (Inspiratie!)

8 juni 2019
Lola vierde een paar weken geleden haar eerste kinderfeestje, voor haar vijfde verjaardag. Ook voor ons als ouders ons eerste kinderfeestje. We hielden het lekker thuis, low-budget, eenvoudig en klein. Ondanks dat werd het een super tof en geslaagd kinderfeestje! Een middag vol met cadeautjes, lekkers, knutselen, spelen en een echte fotoshoot! Nog veel leuker dan we verwacht hadden!

De uitnodiging

Omdat het ons eerste kinderfeestje was wilde ik het onszelf vooral niet te moeilijk maken. Vijf kindjes uitnodigen, gewoon lekker thuis, drie uurtjes en een paar leuke activiteiten en vooral niet teveel hoge verwachtingen. De uitnodigingen verstuurden we ruim van te voren aan alle papa’s en mama’s en alle genodigden konden komen. Zonder te veel te verklappen vroegen we de meiden om hun leukste outfit aan te trekken. Lola kon niet wachten en telde de dagen af!

uitnodiging feestje Lola 5 jaar

Voorbereidingen

Lola’s feestje was op zaterdag. De woensdag daarvoor besloot ik last minute even te gaan shoppen bij de Action voor nog wat laatste knutselspulletjes voor een creatieve activiteit tijdens het feestje. Al snel had ik een tas vol met fotolijstjes en allerlei kleurrijke knutselspulletjes. Op zaterdagochtend fietste ik nog even vlug naar de markt en supermarkt voor al het lekkers wat we nodig hadden en alle benodigheden waren in huis.

Strakke planning?

Terwijl papa met Lola naar de zwemles ging in de ochtend, deed ik de laatste voorbereidingen voor het feestje. Daarna was het tijd voor een lichte lunch en even overleggen hoe we de middag wilden inplannen. Dit was wel van belang omdat een van de meiden maar anderhalf uur kon blijven i.p.v. 3 uur. Het zou toch sneu zijn als zij de leukste momentjes moest missen.

Cadeautjes uitpakken

Om twee uur ging de deurbel en sprong Lola van de bank…het feest kon beginnen! Binnen tien minuten waren alle meiden binnen en was het tijd om de cadeautjes uit te pakken. Ik had voor de ouders een kadolijstje op de uitnodiging gezet ter inspiratie en zag dat dit goed geholpen had. Lola pakte samen met Coco de cadeautjes uit, terwijl alle meiden nieuwsgierig meekeken. Wat een leuke cadeautjes, bofkontje Lola was super blij!

Pannenkoeken versieren

Daarna was het tijd voor taart, oh nee, wij hadden gekozen voor pannenkoeken! Ik had voor de meiden pannenkoeken en cake gekocht welke ze zelf mochten versieren. Wooohooo! Die snoetjes toen ik vertelde dat ze hem helemaal zelf mochten versieren en toen ze alle versiersels zagen staan, zo grappig! Pannenkoeken versieren bleek een schot in de roos. De slagroomspuit werd bijna leeggespoten op de pannenkoeken en ook de mini marshmallows, aardbeien, druifjes en Smarties werden goed verspreid. Het was een groot feest op tafel.

Nomnomnom

De ene pannenkoek was nog mooier versierd dan de ander. Natuurlijk zat er veeeeel te veel op en vertelde ik de meiden dat de pannenkoeken niet perse helemaal op hoefden. Wanneer hun buikje zei dat hij vol zat mochten (moesten) ze stoppen met eten. Dat deden ze allemaal netjes, gelukkig. Maar o, wat zaten ze te smikkelen. Geslaagd idee dus!

Lekker spelen

Omdat er genoeg suiker in de buikjes zat, konden de dames daarna lekker even (buiten) spelen. Ze vermaakten zich prima in de tuin op de schommel, dansend op K3 met de Jooki terwijl ze foto’s maakten en spelletjes speelden met de VTech Kidizoom camera. Ondertussen ruimde ik de tafel af en veranderde vriendlief van de woonkamer een heuse fotostudio. Dat was natuurlijk wel interessant, met zo’n gouden doek en grote camera. Coco en een van Lola’s vriendinnen begon meteen als model te poseren. Zo kon de fotograaf (vriendlief) meteen even kijken naar alle camerainstellingen, handig!

Fotoshoot

Toen alles klaar stond was het tijd voor de fotoshoot. Spannend hoor! We wilden eerst van alle meiden los foto’s maken, maar kwamen er al vrij snel achter dat het niet echt te doen met zijn tweetjes en 7 stuiterende modellen. Daarom besloten we alle dames in samen op de foto te zetten op een leuke groepsfoto. Dat was eigenlijk nog veel leuker! Iedereen wilde op de foto, op een vriendinnetje na. Zij wilde liever kijken. Dat was natuurlijk geen probleem. Ze mocht helpen bij de fotograaf.

Confetti!

Na een paar shots besloot ik mijn “joker” in te zetten en haalde ik een zak vol met confetti tevoorschijn. Ik zette alle modelletjes op een rij tegen de muur en vulde hun handjes met confetti. Die snoetjes! “Ohhhhh….wat gaan we doen??!! Ik vertelde ze dat ik tot drie ging tellen en ze daarna alle confetti in de lucht mochten gooien. “Eén, twee, drie!”…woohoooo!!! Overal confetti! Wat een gelach en plezier, de meiden vonden het fantastisch! We probeerden het nog een keer en dit keer moesten ze na het gooien de handjes omhoog houden én hun allermooiste lach aan de camera laten zien. Zo gezegd, zo gedaan. Bij de tweede poging hadden we dé foto!

Fotolijstjes versieren

Echte topmodellen hoor, zo snel een goede foto geschoten! Terwijl de fotograaf snel alle foto’s ging uitzoeken en de meiden nog even verder speelden met alle confetti, maakte ik de tafel klaar voor de volgende en laatste activiteit. De meiden mochten namelijk zelf een fotolijstje versieren zodat ze daarin de mooiste foto van de fotoshoot mee naar huis konden nemen als herinnering.

Dat wilden ze wel! Er werd super ijverig geplakt met foamklei, glitterstickers en houten lettertjes. Het was voor het eerst die middah muisstil in huis, zo fanatiek werd er geknutseld, haha. Zo leuk om te zien dat ze het allemaal zo leuk vonden om te doen en hoe ze ieder op hun eigen manier hun lijstje versierden. Lekker creatief!

Precies op tijd!

Ondertussen was vriendlief klaar met het kiezen van dé foto voor in de lijstjes en had hij ze meteen voor iedereen uitgeprint. Zo kon Lola’s vriendinnetje, wat eerder weg moest haar foto nu meteen al in haar lijstje stoppen. Ze was precies op tijd klaar toen haar moeder haar kwam ophalen. Yes!

Lekker samen spelen

Rond 16 uur waren de meeste meiden klaar met hun fotolijstjes en werd er weer fijn gespeeld. Samen schommelen en dansen in de tuin, nog meer snoepjes, komkommertjes en aardbeitjes snoepen en lekker samen spelen. Nog een uur hadden ze alle tijd om zich te vermaken en dat ging zo goed, dat vriendlief en ik ondertussen zelfs rustig konden opruimen en stofzuigen (het hele huis lag vol confetti,haha), zonder dat de meiden het in de gaten hadden.

“Het leukste feestje ooit!”

Het laatste uurtje vloog voorbij en voor we het wisten ging de deurbel alweer. Ons eerste verjaardagsfeestje was een feit en het was een super tof en vooral relaxt feestje. Iedereen vond het leuk (sommige meiden wilden zelfs nog niet naar huis) en de dames hebben zoveel plezier gehad. Dat was zo leuk om te zien! Met een coole zelfgemaakte souvenir en een mooie herinnering op een leuke middag gingen ze daarna weer naar huis.

En Lola, die had “het leukste feestje OOIT” gehad. Daar doe je het toch voor, die glimlach van je kind, die zo genoten heeft. Zo zie je maar,dat een kinderfeestje eenvoudig en thuis ook erg leuk kan zijn.

Onze conclusie?

Het feestje verliep vlekkeloos, de kids vermaakten zich allemaal prima en qua tijdsplanning verliep alles perfect. Hadden we iets anders willen doen? Niet echt geloof ik. Ik was blij dat ik die ochtend op de markt veel verse aardbeien, druiven, komkommers en worteltjes had gekocht zodat ze naast de snoepjes (spekjes, kikkertjes en hartjes) ook nog wat gezonds binnen kregen. Want jeetje, wat konden die dames eten!Haha.

De pannenkoeken, fotoshoot én de fotolijstjes waren stuk voor stuk een groot succes en een leuke variatie, dus die kan ik iedereen met een kinderfeestje (voor meisjes) in de leeftijd van +/- 4-7 jaar aanraden! Drie uur was ook precies lang genoeg voor het kinderfeestje.

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken voor een leuk kinderfeestje? Linda organiseerde voor haar dochter’s vijfde verjaardag een prinsessen kinderfeest. Ook een super leuk idee!

Hoe was jouw eerste kinderfeestje? Wat hebben jullie gedaan?

Zo werd Lola's eerste kinderfeestje een super tof feestje! (Inspiratie!)

Ben je op zoek naar toffe traktatie inspiratie? Check onderstaande artikelen (klik op foto’s) voor nog meer toffe (low-budget) DIY tips!
DIY #12 Simpel & Hippe traktaties voor afscheid op kinderdagverblijf
DIY #8 - Hippe dieren traktaties (Crea-hop+winactie!)
Gezonde traktatie DIY - makkelijk, zonder snoep én low-budget!
Spread the love

You Might Also Like

 • G. T. 8 juni 2019 at 07:21

  Leuk zeg! Ik snap wel dat Lola genoten heeft!

  • Janske 8 juni 2019 at 09:44

   Dat was zo leuk om te zien, al die blije snoetjes!

 • Will 12 juni 2019 at 21:49

  Wat een stoere meiden zo op de foto!
  En wat een leuk idee om die foto te printen en in een lijstje mee te geven.
  Ook heel leuk om ze de lijstjes te laten versieren. Lekker knutselen.
  Een echt geslaagd eerste feestje op haar vijfde verjaardag!!

  • Janske 12 juni 2019 at 21:57

   Ze hebben zo genoten. Het was echt een topfeestje!

 • Brent Jacobs 14 juni 2019 at 16:04

  Gelukkige verjaardag aan Lola, en ja – ik doe het liefst van al mijn kindjes hun feestje ook thuis… Ik vind ook gewoon dat ze zich losser voelen thuis, en kunnen doen wat ze willen!

 • Ideeën 23 januari 2020 at 10:04

  […] Ben je op zoek naar nóg meer leuke ideeën? Kijk dan eens naar de blog van Janske met superleuke tips voor een kinderfeestje. […]