vakantie

Zomervakantie – Buitenland of dichtbij in eigen land?

3 juni 2019
Zomervakantie - Buitenland of dichtbij in eigen land?
Nog een paar weken en dan is het vakantie! Ik ben de dagen al aan het aftellen en kijk er echt naar uit. Het was voor ons nog even lastig kiezen waar we dit jaar op vakantie wilden gaan. Kiezen we voor het buitenland of dicht bij huis? Kamperen of toch liever in een huisje? Zoveel keuzes, zeker wanneer je alles leuk vindt. Ik heb een flinke lijst met droomvakanties welke ik graag allemaal wel zou willen boeken de komende jaren. Onze vakantie voor deze zomer is “geboekt” en ik kan niet wachten! Maar blijven we weer in Nederland of gaan we toch naar het buitenland?

Camping Ter Spegelt

Voorgaande zomers gingen we altijd in het naseizoen op vakantie. Lekker low-budget én rustig. Op Camping Ter Spegelt in een chalet of stacaravan voor één of twee weekjes bijvoorbeeld. Op nog geen half uurtje rijden vanuit huis hadden we onze bestemming al bereikt. Lekker dichtbij, bekend terrein, maar toch echt vakantie. Op een vijf sterren camping met zelfs een overdekt sterrenstrand. Helemaal leuk voor de kids, dus een geweldige vakantie.

Bungalowpark

Waar we ook een aantal keren vakantie vierden was op verschillende bungalowparken in Nederland en België. In een ruim opgezet huisje, met overdekt zwembad, animatie en genoeg vertier voor de kids. Wat ik altijd zo fijn vind aan bungalowparken, is dat er genoeg te doen is voor (kleine) kids. Want het is echt zo, wanneer de kids blij zijn, kun je als ouder ook het meest genieten van je vakantie. Toch?

Rondreis USA

Sinds ik mijn hart verloor in de USA (in 2005), ben ik er al meerdere keren op vakantie geweest. Ik heb er zelfs 3 zomers gewoond en gewerkt en ik heb echt heimwee. Graag wil ik ook mijn gezin meenemen naar dit prachtige en bijzondere land. Dat is voor mij toch wel de ultieme droomvakantie. Ook vriendlief wil heel graag samen een rondreis gaan maken met de meiden. Op dit moment zijn we alvast aan het sparen voor deze reis, die er hoe dan ook een keer zal komen.

Een rondreis naar de USA is natuurlijk niet goedkoop en als we het doen, willen we het goed doen. Met de juiste voorbereidingen. Gelukkig heb je hiervoor een handige website waarop je alle belangrijke info kunt vinden en precies ziet hoe je o.a. een Esta moet aanvragen. Voor een rondreis in de USA is deze namelijk verplicht om het land binnen te mogen. Deze reis kost daarom ook de nodige tijd om goed te plannen en alles te regelen voor vertrek. Tot die tijd verheug ik mij er alvast op en kan ik niet wachten om te gaan plannen!

Naar zee

Waar ik ook echt een vakantiegevoel van krijg is van de zee. Helaas is er geen zee vlakbij Eindhoven, dus kom ik er niet zo vaak als ik zou willen. Vorig jaar gingen we eindelijk op vakantie naar zee. Dat was zoooo fijn! Ook dit jaar gaan we weer naar zee. Dit keer geen bungalowpark, maar een huis vlakbij het strand. Ik kan niet wachten om samen met mijn gezin op de fiets naar zee te rijden en daar lekker te spelen op het strand. Zo fijn! Binnenkort ga ik even kijken wat voor leuks wij allemaal kunnen doen in de omgeving zodat we ons niet hoeven te vervelen. Oh, wat kijk ik er naar uit!

In eigen land

Voor dit jaar blijven we dus lekker nog een jaartje in Nederland. Vriendlief vond dat voor nu toch nog even het fijnst. Ik ben super blij dat we lekker naar zee gaan, dus kom maar op met die vakantie! Wie weet gaan we volgend jaar wel de grens over…kamperen in Frankrijk bijvoorbeeld? Dat deed ik vroeger als kind altijd en vond ik ook heel erg fijn. We gaan het zien, ik vind alles leuk!

Waar ga jij naartoe op vakantie deze zomer? Blijf jij in Nederland of ga je verder reizen?

Spread the love

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Yolanda 3 juni 2019 at 14:48

    Heerlijk om je vakantie in Nl te vieren. Mocht je volgend jaar afreizen naar Frankrijk dan heb ik een leuke tip voor je! Vakantievieren in een Pipowagen op een kleinschalig familie camping, zwembad voor de deur en een groot speelveld met trampoline voor Lola en Coco.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge