DIY Gezond low-budget Mommy Stuff school

Gezonde traktatie DIY – makkelijk, zonder snoep én low-budget!

31 mei 2019
Gezonde traktatie DIY - makkelijk, zonder snoep én low-budget!
Lola vierde onlangs haar 5e verjaardag en mocht trakteren in haar klas. Op haar basisschool willen ze liever geen snoep bij traktaties dus wilde ik laten zien dat een gezonde traktatie ook tof én lekker kan zijn. Lola wilde graag regenboog fruitprikkers én een cadeautje aan haar klasgenootjes trakteren. Dat kon geregeld worden en resulteerde in een gezonde én toffe traktatie, die snel en makkelijk te maken én ook nog eens low-budget was! Hoera!

Low-budget

Lola wilde graag naast een fruitprikker ook een leuk cadeautje geven. Bij de Action haalde ik daarom voor alle kids hele toffe regenboog markers (€1,57 per 4 verpakt). Stiften waar drie kleuren naast elkaar zitten zodat je in één keer een regenboog kunt tekenen. Ook kocht ik bij Action een aantal stickervellen (€0,69 per 8 verpakt) en voor ieder kind een feesttoetertje (€0,55 per 10 verpakt). Bij de Zeeman kocht ik deze vrolijke cadeauzakjes (á €0,49 per 10). Allemaal super low-budget én leuk! Hierdoor kostten de speelgoedjes samen €0,58 per traktatie.

Regenboog fan

Lola houdt van regenbogen, stiften en stickers, dus vond ik dit wel een echte “Lola traktatie” voor de kleuters van groep 1 en 2.

Zelf inpakken

Wat zo fijn was aan deze traktatie, was dat ze super simpel te maken waren. Lola mocht zelf samen met Coco alle zakjes vullen (en trots dat ze waren!) en ik knoopte ze daarna voor haar dicht. Als een kleine inpakfabriek hebben we gezellig samen zitten inpakken. Zo leuk! Binnen een korte tijd waren alle traktaties netjes ingepakt en mocht Lola ze alvast in haar uitdeelmandje stoppen.

Lola 5 jaar foto

Ik printte voor iedere traktatie als finishing touch nog vlug een vrolijke foto uit met de tekst “Lola 5 jaar” en een leuke foto er op uit en knoopte ze aan de zakjes met vrolijke lintjes. Dit maakte de traktatie nog feestelijker en helemaal af.

Regenboog fruitprikkers

De avond voor haar feestje op school maakte ik voor Lola haar “regenboog fruitprikkers” met extra lange satéprikkers (Action), verse aardbeien, snoeptomaatjes, blauwe bessen en druiven. Binnen een half uurtje was ik helemaal zen en had ik 26 lekkere heerlijke fruitprikkers klaar. Om het makkelijk te maken tijdens het uitdelen had ik ze netjes op een dienblad gelegd voor de volgende ochtend en ze zo in de koelkast bewaard.

Tony voor de juffen

De volgende dag was het eindelijk zo ver. Naar school met een mandje vol traktaties én een dienblad met heerlijke gezonde fruitprikkers. Voor de juffen had ik ieder een heerlijke reep Tony Chocolonely ingepakt, met confetti en dezelfde foto van Lola er aanvast, helemaal leuk.

Gezond én geslaagd

Zowel de fruitprikkers als de cadeautjes vielen beiden in de smaak bij Lola’s klasgenootjes. Zo zie je maar dat je een gezonde, leuke én makkelijke traktatie kunt maken die ook nog eens low-budget is en geen dagen voorbereidingen kost. Hoera!

Het fruit en de Tony’s kocht ik in de aanbieding. Daardoor bleef het betaalbaar. Alleen het speelgoed als traktatie is natuurlijk nog goedkoper en kost slechts €0,58 per traktatie.

Wat vindt jij van Lola’s traktatie? Mogen ze bij jouw kind op school wel of niet snoep trakteren?

Ben je op zoek naar nog meer traktatie inspiratie? Check onderstaande artikelen (klik op foto’s) voor nog meer toffe (low-budget) DIY tips!
DIY #12 Simpel & Hippe traktaties voor afscheid op kinderdagverblijfDIY #8 - Hippe dieren traktaties (Crea-hop+winactie!)Gezonde traktatie DIY - makkelijk, zonder snoep én low-budget!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Jantine 31 mei 2019 at 07:17

  Ik vind dit geen lowbudget traktatie. Fruit is duur en je hebt door het zakje eigenlijk een dubbele traktatie. Ook al waren de dingen goedkoop ik denk dat je meer kwijt was dan menig andere ouder. Ik vind je traktatie wel erg leuk!

 • G. T. 31 mei 2019 at 07:30

  Het ziet er erg leuk uit, maar mijn eerste gedachte (als juf) was “wat veel!” Alleen het fruit of alleen het zakje was ook al leuk geweest.

  Op de school waar ik werk, hebben we het liefst gezonde traktaties, maar in de praktijk is dat ongeveer de helft. Mijn kleuter gaat pas net naar school, daar weet ik het eigenlijk nog niet.

  • Loes 12 september 2019 at 11:19

   Met het fruit zadel je juf met een hoop extra werk op. Tot 6 jaar ronde etenswaren in partjes.

   • Janske 12 september 2019 at 13:29

    Volgens mij hebben ze deze bij Lola in de klas niet kleiner gemaakt. Dus geen extra werk 😉

 • Will 31 mei 2019 at 16:26

  Wat een leuke traktaties. Dit vinden de kinderen vast allemaal leuk.
  Zo zie je maar weer, met een beetje fantasie maak je er iets leuks van en echt niet duur.
  De Action heeft zoveel leuke dingetjes en zó goedkoop.