Kids Personal Persoonlijk

Lieve Lola 5 jaar

19 mei 2019
Lieve Lola 5 jaar

Lieve Lola,

Gefeliciteerd met je vijfde verjaardag, lieve schat! Vandaag mag je alweer vijf kaarsjes uitblazen op jouw verjaardagstaart en vieren we samen een mooi feestje! Je hebt je al weken verheugd op deze dag. Jouw dag. Eindelijk ben je vijf, een hele hand vol!

Vanaf nu ben je leerplichtig en kruipen we langzaam naar de 10. Nu ben je echt geen klein kind meer. Dat is voor mama best wel even slikken. Want weet je, lieve Lola. Je bent zo leuk en lief en soms nog best wel mijn kleine lieve meisje. Soms wil ik je graag nog eventjes zo klein houden. Maar dat gaat niet en dat hoeft ook niet, want jij wilt groeien. Tot je later een echte vrouw én mama bent, zoals je dat zelf zo mooi zegt.

Het afgelopen jaar heb ik je zien groeien in een slimme kleuter, die geniet van de kleine dingen in het leven. Van vrolijke dansjes met je zus. Van bloemetjes plukken voor mama en lekker lang spetteren in het bad. Van een stapel pannenkoeken, met stroop én teveel poedersuiker. Van iets te lang televisie kijken en net zo lang springtouwen tot je er moe van bent.

Je bent een zorgzaam en gevoelig meisje, helpt graag anderen en soms heel eventjes verlegen. Ook kun je heerlijk gek doen en maak je grapjes, zing je zelfverzonnen liedjes en maak je de gekste dansjes. Je kunt soms heel verdrietig zijn over dingen en huilen tot je niet meer weet hoe je moet stoppen. Boekjes lezen vindt je nog altijd reuze fijn en je probeert soms al te oefenen met zelf lezen en kent al bijna het hele alfabet uit je bolletje.

Samen met je zusje ben je twee handen op één buik. Je bent meestal erg lief voor haar, ook al heb je graag zelf de leiding. Dat gaat meestal lang goed, maar soms lukt het eventjes niet. Dan is ze ineens niet meer jouw beste vriendin en mag Coco “niet meer op jouw feestje komen”.

De afgelopen week waren we samen met jou en je zusje lekker een weekje op vakantie, gewoon onder schooltijd, voor de allerlaatste keer. Wat hebben we genoten van elkaar, samen op avontuur, lekker met zijn viertjes. Ik zag je glunderen en genieten.

Lieve Lola, ik heb je het afgelopen jaar leren loslaten en ik zie dat je al zoveel hebt geleerd en gegroeid ben. Dat vind ik zo mooi om te zien! Ik kan alleen maar trots zijn op jouw, lieverd. Wat ben je toch een heerlijke meid en wat hou ik ontzettend veel van jou! Geniet van je verjaardag en dat je een fantastisch jaar mag krijgen met veel mooie avonturen als vijf jarige kanjer!

Ik hou van jou, tot aan de maan en terug!

Kusje van Mama
x

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 4,5 jaar4 jaar3,5 jaar3 jaar2 jaar en 1 jaar werd.

Lees hier ook al mijn maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand van haar eerste 3 levensjaren.

Bekijk hier de leukste foto’s van Lola’s 5 jaar fotoshoot:

 

Spread the love

You Might Also Like

  • G.T. 20 mei 2019 at 19:41

    5 jaar alweer! Gefeliciteerd!