Kids My Adventures Personal Persoonlijk

Koningsdag vrijmarkt met kids – Leuk & leerzaam (& een flinke buit!)

28 april 2019
Koningsdag vrijmarkt met kids - Leuk & leerzaam (& een flinke buit!)
Gisteren was het eindelijk zo ver, de allerleukste feestdag van het jaar; Koningsdag! Al weken keek ik uit naar deze dag en was ik samen met vriendlief spulletjes aan het verzamelen voor de vrijmarkt. Dit jaar zouden we dan eindelijk voor de eerste keer zelf onze spullen gaan verkopen samen met de meiden. Helaas leek dat plan tot op het laatste moment bijna in het water te vallen. Toch besloten we om te gaan en dat werd een groot succes. Met een flinke buit!

Wel of niet gaan

Tot op de laatste minuut bleven we twijfelen of we wel of niet moesten gaan. We besloten om alles op vrijdagavond toch voor te bereiden alsof het feest gewoon door zou gaan. De volgende ochtend regende het flink en besloten we om rustig te wachten tot het weer iets beter werd. Toen het stopte met regenen pakten we onze spullen in en reden we naar het Stadswandelpark, dé leukste vrijmarkt van Eindhoven (aanrader!).

Het was er al lekker druk, dus moesten we een stuk verderop parkeren. Met de eerste spulletjes én wat muziekinstrumentjes zochten we een fijn plekje uit. Na onze plek gevonden te hebben, spreiden we ons kleedje en ging papa opnieuw naar de auto om de rest van de dozen met spullen te halen. Ik had binnen twee minuten de rest van de spulletjes alvast verspreid op het kleed en een popuphuisje neergezet voor de meiden. Nu moesten we nog even wachten op Papa en de rest van de spulletjes. Vrijwel meteen kregen we al vragen over onze koopjes en verkochten we ons eerste speelgoed.

Live optreden

Toen vroeg ik of de meiden het leuk vonden om muziek te maken met hun mondharmonica en de bellenrammelaar. Dat wilden ze maar al te graag en binnen een paar tonen hadden ze de eerste glimlach van het publiek te pakken. De langslopende mensen genoten zo van dit super schattige optreden, dat het lege broodtrommeltje zich al snel vulde met kleingeld. Bij iedere donatie volgde er een beleefde “dankjewel”, samen met een buiging. Het publiek smolt er van!

Ondertussen kwam papa terug met de rest van de spullen en verbaasd keek hij toe hoe zijn meiden al zoveel centjes hadden verdiend met hun optredens. Het was ook echt té leuk om te zien, die twee zo samen. Helemaal vrolijk en swingend, met hun muziekinstrumentjes. Echt iets wat je hoopt tegen te komen op de vrijmarkt.

Ons eigen winkeltje

Terwijl de dametjes het langslopend publiek trakteerden op een mooi optreden, liep ons “winkeltje” eigenlijk ook best wel goed. We hadden fijne prijsjes en wat was het leuk om andere kids blij te kunnen maken met hun “nieuwe” speelgoed. Een klein meisje liep met haar My Little Pony poppetje in haar handje naar ons kraampje en bleef maar staren met haar grote ogen naar ons My Little Pony kasteel. Voor een paar euro mocht ze hem kopen en wat was ze blij! Dat is toch te leuk!

Goed voorbereid

Lola en Coco wisten goed wat de bedoeling was omdat wij ook thuis al in de dagen daarvoor samen met ze alle spullen in dozen hadden gestopt na het samen uitzoeken hiervan. Op deze manier was het geen verrassing welke spulletjes er verkocht zouden worden én begrepen ze goed waarom wij ze verkochten en aan wie. Ze mochten zelf het geld aannemen en de spulletjes verkopen. Zo zagen ze precies welk kindje, moeder of oma er iets van hen kocht. Fijn vond ik het om te zien hoe ze hier totaal geen moeite mee leken te hebben. Coco begon wel af en toe te “shoppen” in ons eigen winkeltje en stopte van alles in haar tasje. Maar als er dan weer iets verkocht werd was dit ook prima.

Zelf nog even shoppen

Uiteindelijk zijn we zo’n 4 uur op de vrijmarkt geweest en zijn we daarna met 3 verhuisdozen minder naar huis gegaan. Maar niet voordat er nog even zelf “geshopt” mocht worden. Lola kon niet wachten om zelf nog iets te kopen, van haar zelfverdiende centjes. Ze had er tenslotte zelf voor “gewerkt”. Van onze buren kregen de meiden al een sambabal, Frozen puzzelset en een tas. Van andere kindjes een haarband met konijnenoren en unicorn etui met pennen. Zelf kochten ze allebei een lolly, een sambabal, bellenhandvat en een stapel stickers. Totale “schade”: €2,60.

De buit

Toen we thuis moe maar zeer voldaan thuiskwamen hebben de dames een lekker raketijsje gegeten, dat hadden ze wel verdiend, na al het “harde werken”. Samen telden we de centjes en waren we verrast dat wij samen meer dan €100,- hadden verdiend. Dat is toch mooi meegenomen. Oja, en ik leerde dat zingende en muzikale kids veel makkelijker geld kunnen verdienen, dan wij, met een stapel spulletjes, hihi.

Leerzaam en leuk

Wat we vooral zo leuk vonden aan deze Koningsdag, was dat de meiden ontzettend veel hebben geleerd. Het afscheid nemen van spulletjes, hoe het is om zelf te “werken” om centjes te kunnen verdienen, hoe je andere mensen blij kunt maken met jouw speelgoed en hoe je daarna van je zelfverdiende centjes weer iets nieuws kunt kopen. Daarnaast zijn we duurzaam bezig geweest, door veel spullen een nieuwe eigenaar te geven én hebben we flink wat kunnen opruimen in huis. Win, win ,win!

Een leuke én leerzame ervaring, die eigenlijk wel een beetje hoort bij de (Nederlandse) opvoeding, toch?

Bovenal was het een geweldig leuke ervaring en hebben we allemaal ontzettend genoten. Van de sfeer, van de mensen, van de blije gezichten en leuke reacties en zelfs van het weer. Ik kan nu al niet wachten tot volgend jaar!

Heb jij ook zo’n fijne Koningsdag gehad en ben jij naar de vrijmarkt geweest of heb je zelf iets verkocht?

Spread the love

You Might Also Like

 • MarjonS 28 april 2019 at 07:21

  Fijn dat het toch door kon gaan. Ik heb ook jaren op de vrijmarkt gestaan, eerste zondag van mei is dat bij ons. Sinds vorig jaar niet meer, maar een goed idee om dit samen met mijn dochter en zoon te doen.
  Gisteren zelf niet geweest met de regen, en bij beter weer hoorde ik van schoonmoeder dat er alsnog weinig plekjes waren bezet in Weert, waar we altijd heen gaan.
  Maar eerste zondag van mei ga ik in ieder geval nog even rondsnuffelen.

  En mooi zakcentje hebben jullie verdiend!

  • Janske 28 april 2019 at 21:18

   Ja, dat was een leuke extra, had ik niet verwacht en was ook niet de reden om te gaan. Veel plezier zondag!

 • G.T. 28 april 2019 at 18:24

  Leuk om te lezen en te zien hoe het er bij jullie aan toe ging! Tof dat de meiden zoveel verdiend hebben met optreden! Wij zijn als bezoeker naar een vrijmarkt geweest, maar de opkomst (zowel verkopers als publiek) viel tegen. Ook weinig leuks gezien dit jaar. (Wel de regenlaarzen waar ik naar op zoek was)

  • Janske 28 april 2019 at 21:17

   Wel cool dat je dan toch net die regenlaarzen hebt kunnen scoren! 🙂