Kids Mommy Stuff Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 32 maanden

26 april 2019
Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 32 maanden
Lieve Coco,

Daar zijn we weer, alweer een maandje ouder. Het was weer een fijne maand met jou. Wat hebben we gelachen en wat ben je weer gegroeid. Letterlijk en figuurlijk. Volgens mij ben je alweer een paar centimeters groter geworden, want jeetje meid, wat wordt je groot! Als ik je nu zie lopen, zie ik je al echt veranderen in een meisje. Niet meer dat kleine mopje, maar echt een meisje meisje. Zo bijzonder om je zo te zien groeien.

Middagdutjes doe je eigenlijk ook niet meer. Alleen op het kinderdagverblijf en soms als opa en oma oppassen. Verder niet meer. Dit gaat heel erg goed. Je geeft zelf aan dat je ’s middags niet meer wilt slapen en dat je lief zal luisteren. Dit gaat meestal wel goed. Wanneer je dan ’s avonds naar bed gaat hoef je soms niet meer te lezen, maar wil je zelf liever meteen gaan slapen. Dan slaap je ook vrijwel meteen als een roosje, zelfs wanneer je zus nog even een boekje (of vijf) leest.

Helaas lukt het de laatste tijd niet altijd om goed te luisteren. Die oortjes van jou die werken soms niet zo goed. Je bent papa en mama flink aan het uittesten, wanneer je voor de zoveelste keer je hele snoet hebt vol gekliederd met stift of wanneer je Lola slaat met je speelgoed. Boevenstreken heb je genoeg, maar de juiste straf hebben we (helaas) nog niet kunnen vinden voor je. Het maakt je namelijk niet zoveel uit wanneer je straf krijgt. Straf krijgen is ook leuk volgens jou, kleine boef!

Deze maand ben je veel bezig met buiten spelen met je pop, paaseitjes verstoppen en zoeken, snippers knippen en lekker kleuren. Ook puzzelen en dansen vindt je leuk. Samen met je zus kun je zo fijn samen spelen. Dat vinden wij prachtig om te zien. Twee echte vriendinnen. Zo lief!

Het leukst aan jou vind ik dat je zo ontzettend grappig bent. Je begint nu zelf al echte grapjes te maken met gekke uitspraken, toneelstukjes en gekke bekken. Wat ben je toch een clowntje, zo grappig! Jij maakt iedereen aan het lachen, lieve Coco. Blijf zoals je bent!

Ik hou van jou, lieve Coco, tot aan de maan en weer terug!
Dikke knuffel,
Mama

Lees hier de brief aan Lola toen ze 32 maanden (leuk om te vergelijken!) was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 32 maanden fotoshoot: (klik op foto voor vergroting)
Spread the love

You Might Also Like