Review Shopping Shoptip zwanger

Mijn tweede liefde in bed (waar ik nooit zonder slaap!)

15 april 2019
Mijn tweede liefde in bed (waar ik nooit zonder slaap!)
Ik ben net een prinses op de erwt, wanneer het aankomt op slapen. Ik kan alleen slapen wanneer ik helemaal comfortabel lig, anders lukt het gewoon niet. Dat is knap lastig, maar gelukkig heb ik daarvoor naast mijn eigen grote liefde nóg een grote liefde in bed liggen. Zonder kan ik namelijk nooit zo lekker slapen. Ik slaap namelijk nog steeds met een extra kussen tegen mijn buik. Jep, zelfs nu nog, ruim 2,5 jaar na mijn laatste zwangerschap.

Mijn tweede liefde

Je hoort het wel vaker, dat zwangere vrouwen graag slapen met een voedingskussen in bed. Ter ondersteuning van de zwangere buik slaapt dit heerlijk wanneer je een zijslaper bent. Zo leerde ik ook mijn tweede liefde kennen. Vanaf nacht één was het liefde op het eerste gezicht. Wat een uitvinding, zo’n zwangerschapskussen om heerlijk mee te “knuffelen” tijdens je slaap. Vriendlief vond het niet zo gezellig, maar aangezien ik door mijn extreme jeuk sowieso al amper sliep, mocht hij blijven.

Na de geboorte

Na de geboorte van Lola ben ik eigenlijk nooit meer gestopt met het slapen mét extra kussen. In het begin nam ik nog steeds een voedingskussen mee in bed. Ik had er namelijk meerdere. Maar al snel maakte hij plaats voor een wat kleiner formaat. Ook dit kussen was mijn beste vriend in bed en zorgde ervoor dat ik heerlijk kon slapen. Een voedingskussen is daarom wat mij betreft ook echt een musthave voor iedere zwangere vrouw.

Zwangerschapskussen

Toen ik laatst de zwangerschapskussens van Mijnidealekussen.nl ontdekte, wist ik het zeker, dit moet het perfecte kussen zijn! Ik kon niet wachten om hem uit te proberen. Al snel ontving ik een mega pakket in huis, met daarin mijn nieuwe zwangerschapskussen. Mijn eerste gedachte was; “wow, wat is hij groot!” Haha. Maar hij voelde zo ontzettend lekker zacht, dat ik niet kon wachten om hem diezelfde avond al uit te proberen.

Specificaties

 • Afmeting:                           158 x 87 x 30 cm
 • Vulgewicht :                      4.000 gram
 • Vulling:                                 Synthetisch
 • Tijk:                                       Katoen
 • Garantie:                            2 jaar
 • Wasvoorschrift:               machine 60g C
 • Droogvoorschrift:           in droger op lage temperatuur, max 60g C

Gelukkig hebben we een bed van 1,80m breed, dus dat past prima, maar toch was het even puzzelen, haha. Drie nachten sliep ik samen met mijn nieuwe kussen. Natuurlijk had ik wel verwacht dat het even wennen zou zijn, zeker voor deze prinses op de erwt. Ik had gelijk. Drie nachten heb ik geslapen zoals je hierboven op de eerste foto kunt zien. Toch merkte ik dat ik beter sliep met mijn kleinere oude kussen.

Super comfortabel en knus

Een beetje jammer, maar vriendlief was blij en ik wist genoeg andere manieren om het kussen met veel plezier te kunnen gebruiken. Vanaf nu gebruik ik hem namelijk onder andere om samen met de meiden voor het slapen gaan boekjes te lezen. Op ons grote bed liggen we dan met zijn drietjes in het kussen, wat als een cirkel om ons heen ligt. Super comfortabel en knus, én zowel wij, als het boekje kunnen mooi leunen tegen het kussen. Perfect! Ook hebben we hem al gebruikt als bescherming in Coco’s grote bed, zodat ze tijdens het draaien niet tegen de randen stoot of uit haar bedje valt. Ook de kinderen vinden het kussen geweldig om mee te spelen.

Ondanks dat ik er zelf niet mee slaap, ben ik dus wel erg blij met dit zwangerschapskussen. Hij is niet goedkoop, maar als ik zie hoeveel én hoe lang je er plezier van hebt en waarvoor je hem allemaal kunt gebruiken, dan is het een echte aanrader. Voor het slapen, voeden, relaxen en nog 1001 fijne momentjes. Dan is het toch echt een perfect kussen! Heerlijk!

Heb jij wel eens geslapen met een zwangerschapskussen? 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Vlienelien 15 april 2019 at 08:36

  Ik slaap ook al 3,5 jaar met een voedingskussen. Begonnen en nooit gestopt. Heb nu maar een nieuwe gekocht, zodat ik bij deze zwangerschap weer de optimale steun kan verwachten 😅 ik kan ook echt niet meer zonder.

  • Janske 16 april 2019 at 20:44

   Ben ik toch niet de enige 😉 heerlijk!