Mommy Stuff Zomer

Deze zomer ga ik kei hard chillen in mijn tuinstoelen!

14 april 2019
Nu het zonnetje weer voor de deur staat, kan ik niet wachten om lekker vaak naar buiten te gaan om te genieten van het mooie weer. Heerlijk relaxen in de tuin, terwijl de kinderen boekjes lezen in een zelfgebouwde hut of met stoepkrijt de mooiste kunstwerken tekenen . Al eerder dit jaar mochten we onverwachts al een klein beetje proeven van het mooie weer en kwam ik er achter dat onze tuin nog niet helemaal summerproof was. Ik ga kei hard chillen in mijn tuinstoelen deze zomer, dus tijd voor verandering!

Meer heb je niet nodig

Iedere zomer neem ik mijzelf voor om een flink aantal momenten voor mijzelf te nemen om lekker te relaxen in de tuin, terwijl de kids zicht uitstekend vermaken. Gewoon, zonder dat ze de tent afbreken of dat ik iedere 2 seconden moet “kijken” hoe hoog ze kunnen schommelen. Of om te kijken welk miertje ze nu weer hebben gevonden. Begrijp mij niet verkeerd, ik geniet deze mooie momentjes en natuurlijk vooral wanneer ik zie dat mijn kids plezier maken, maar soms wil deze mama ook zelf even lekker chillen.

Inmiddels merk ik dat mijn meiden (bijna 5 en 2,5) zichzelf steeds beter vermaken en langer zonder ruzie samen kunnen spelen. De laatste warme dagen speelden ze daarom regelmatig samen in de tuin. Terwijl de een zo hoog schommelde als kon, lag de ander lekker te chillen op een kleedje. Vrolijk muziekje aan, boekje erbij. Stukje fruit en een glaasje ranja. Dat was echt genieten met een hoofdletter G. Meer heb je niet nodig. Of toch wel?

Heel mooi, maar zo onpraktisch

Sinds wij hier wonen, hebben we een mooie houten tuinset. Hij is vooral mooi. Maar echt comfortabel is hij niet. Het zijn zware, grote, houten stoelen en ook de tafel is eigenlijk maar een lomp geval. Daarbij hebben wij een hele mooie vloer met gebakken waaltjes in onze tuin. Heel mooi, maar zo onpraktisch met deze tuinstoelen. We kunnen ze niet verschuivenwe moeten ze altijd optillen. Dat is op zich niet zo erg, maar door het gewicht en de grootte van de stoelen, is dit bijna niet te doen. Zonder blauwe plekken op te lopen wel te verstaan.

Verstelbare tuinstoelen

Best wel een beetje jammer zeg maar. Iedere zomer opnieuw balen we hier zo van, dat het ons regelmatig weerhoud van bijvoorbeeld gezellig samen te eten in de tuin. Zo zonde eigenlijk. Tijd dus voor verandering! Vanaf deze zomer wil ik graag nieuwe verstelbare tuinstoelen. Een set stoelen die wel makkelijk te verplaatsen zijn én lekker comfortabel zitten. Zo dat ook deze mama deze zomer lekker kan chillen in de tuin, terwijl de kids zich samen prima vermaken. Ik kan nu al niet meer wachten! Laat dat zonnetje maar komen!

Ben jij ook helemaal klaar voor de zomer en ga jij ook kei hard chillen in de tuin? Heb je nog tips voor dé perfecte tuinstoel, let me know!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 

Spread the love

You Might Also Like