gezin vakantie

Een gezinsvakantie naar de USA – wanneer is het beste moment?

11 april 2019
Een gezinsvakantie naar de USA - wanneer is het beste moment?
Jaren geleden ben ik mijn hart verloren in Amerika, sinds 2005 mijn tweede thuis. Ik heb er vele rondreizen gemaakt en zelfs 3 zomers gewoond en gewerkt. Ik heb er veel bijzondere, bizarre en toffe herinneringen gemaakt en heb nog regelmatig heimwee naar dit mooie land. Samen met ons gezin willen we in de toekomst op reis gaan naar Amerika, maar wanneer is eigenlijk het juiste moment? En wat moet je allemaal regelen, zoals een ESTA en reisverzekering?

Heimwee naar de USA

Al een paar jaar zijn we aan het sparen voor onze rondreis door de USA, ik kan niet wachten tot het eindelijk zo ver is. Samen met de kinderen de prachtige natuur bewonderen, de spectaculaire pretparken, mega supermarkten en allerlei bijzondere plekken van dit mooie land ontdekken. Ik kan er nu al uren over fantaseren.

ESTA

Maar voor het zo ver is, moeten er wel nog wat belangrijke zaken geregeld worden. Zo moet er nog even gespaard worden en is het belangrijk om vooraf goed te checken welke documenten we allemaal nodig hebben. Wanneer je naar Amerika vliegt, moet je bijvoorbeeld niet vergeten je ESTA Amerika op tijd aan te vragen. Anders kom je simpelweg het land niet in. Een ESTA aanvragen komt dus sowieso bovenaan ons lijstje.

Reisverzekering

Daarnaast moeten we ook goed verzekerd zijn. Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een goede reisverzekering te hebben in Amerika. Tijdens mijn eerste zomer in de USA was ik betrokken bij een zeer ernstig auto-ongeluk. Gelukkig had ik destijds een goede reisverzekering afgesloten, welke al mijn ziekenhuiskosten en terugvlucht van zo’n 20.000 euro hebben vergoed. Stel je toch voor dat zoiets je overkomt wanneer je geen goede reisverzekering hebt afgesloten. Dat wil toch niemand?

Pretpark of National Park?

Ook moeten we kiezen wat voor reis we willen maken en waar precies naartoe? Gaan we de National Parks bewonderen met een camper? De pretparken beleven in Florida of toch een roadtrip maken aan de East Coast? Er zijn zoveel verschillende opties en het liefst ga ik er 3 maanden naartoe om alles te ontdekken! Dan moeten we wel nog even sparen, hihi. ik denk niet dat mijn collega’s dat zo tof vinden trouwens. En onze bankrekening ook niet.

Wanneer is het juiste moment?

Dan zitten we nu nog met de grootste vraag, wanneer gaan we? Vriendlief wil het liefst pas gaan wanneer de kinderen tieners zijn. Zo maken ze de reis echt bewust mee en kunnen ze zich de reis ook nog herinneren over een paar jaar. Ik kan eigenlijk nu al niet wachten en wil juist graag gaan wanneer ze nog wat kleiner zijn, zodat we kosten kunnen besparen op bijv. vliegtickets. Maar wat is dan wel het beste moment om te beginnen met de voorbereidingen, de ESTA aanvragen etc? Dat vind ik toch wel lastig.

Ben jij met (kleine) kinderen op reis geweest naar Amerika? Wat is het juiste moment denk jij? Deel je tips! 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Heleen 11 april 2019 at 06:51

  Wij zijn geweest! En het was helemaal fantastisch! Onze jongens waren toen 3,5 en bijna 2 toen wij 5 weken met een camper hebben rondgereisd in het westen van de VS. Wij zijn van de natuur, dus wij hebben veel nationale parken bezocht. Echt geweldig. En in de voorjaarsvakantie van 2018 zijn we naar Florida geweest. Toen hadden we 2 dagen extra door studiedagen en we wilden graag naar de zon. Toen het goedkoper was om naar Florida te vliegen dan naar de canarische eilanden, was de keus snel gemaakt. Wel raad ik aan om op tijd te beginnen met plannen. Campings zitten snel vol, vaak op de dag dat je ze kan boeken (6 maanden van te voren). En het is echt de moeite waard om in de parken te zitten ten opzichte van eromheen! Ten eerste vanwege de ligging en ook de ruimtelijke opzet, maar ook de prijs! In de parken kost een nacht $15-20, daarbuiten $50..

  • Janske 11 april 2019 at 09:55

   Goede tips inderdaad! 🙂 De parken zijn prachtig inderdaad 🙂

 • Marian Zw 11 april 2019 at 19:42

  Wij wonen nu tijdelijk in Oregon, hebben net een roadtrip gemaakt naar de Grand Canyon, April/ Mei is echt het beste seizoen anders is het veel te heet. Helaas was Crater lake en omgeving eind maart nog niet toegankelijk vanwege grote sneeuwval. Onze kids zijn 7 en 9 jaar. Een mooie leeftijd om ze dit bijzondere land te laten zien.

  • Janske 12 april 2019 at 15:14

   Wat gaaf dat jullie daar tjdelijk wonen! Veel plezier samen!