Mommy Stuff

Waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht?

8 april 2019
Waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht?
Herken je dat ook? Dat je hele gezin net klaar is met eten en je eigenlijk alleen vlug nog even de tafel af wilt ruimen voordat je weer verder gaat? Tot je even een blik onder de tafel werpt en zoals altijd opnieuw verbaasd bent over de grote hoeveelheid etensresten op de grond. On-ge-looflijk! Ik word daar zo moe van. Gelukkig hebben we sinds kort een hulpje in huis, waardoor ik het een stuk minder vervelend vind.

Op alles voorbereid

Ik kan mij nog herinneren dat ik lang geleden, nog voordat Lola aan vast voedsel begon, zo’n plastic zeil kocht. Je weet wel, zo’n zeiltje voor onder de kinderstoel of tafel. Eentje waar je baby of kind dan op kan knoeien zodat je het daarna makkelijk schoon kunt maken. Ik was dus prima voorbereid. Tenminste,dat dacht ik. Al snel kwam ik er achter dat dat stomme zeiltje helemaal niet handig was belande het op de stapel van “overbodige-nooitgebruikte-indewegliggende-baby-artikelen”. Maar dat betekende natuurlijk niet dat mijn kind ineens niet meer op de grond knoeide. Was het maar zo’n feest.

Waarom hebben wij geen hond?

Toen we zes jaar geleden onze parketvloer uitkozen wisten we dat we een vloer wilden waarop je best mocht zien dat er in huis geleefd werd. Een vloer waarbij je spontaan moet huilen wanneer er een kras op komt, is namelijk niets voor ons. Daarom was het geen verrassing dat we al snel onze eerste kras op de vloer hadden staan en ja,dat was even schrikken. Maar we hebben niet gehuild, haha. Toch kun je na zes jaar echt wel zien dat er in ons huis geleefd wordt. Vooral de vloer onder en rond de eettafel verteld de mooiste verhalen.

Waarom hebben we geen hond, vraag ik mij wel eens af. Wat een bende is het toch iedere dag weer. Telkens opnieuw kwam de kruimeldief tevoorschijn. Zelfs de kids wisten hem te gebruiken en zaten minuten lang onder de tafel te stofzuigen na het eten. De stofzuiger erbij pakken vond ik teveel gedoe, maar een kruimeldief met zoveel kruimels was ook niet echt efficiënt. Dat moest makkelijker kunnen.

Steelstofzuiger

Na de zoveelste uitingen van onze frustraties hierover, vroeg ik aan vriendlief; “Zullen we ook een steelstofzuiger kopen?” Met de belofte dat we hem dan ook echt gingen gebruiken (in tegenstelling tot onze normale stofzuiger), stemde hij toe. Na wat research hadden we er al snel een in huis.

Dit hadden we veel eerder moeten doen! Wat een uitvinding. Onze steelstofzuiger staat binnen handbereik, heeft geen snoer en is super handig om vlug even het slachtveld onder de eettafel op te zuigen. Vaak pak ik dan ook meteen even de keuken mee, ik hoef tenslotte toch niet te vechten met een snoer.

Poetsobsessie

Waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht? Ik ben namelijk allergisch voor stofzuigen en heb er echt een hekel aan. Of het komt door mijn moeders “poetsobsessie”, waardoor al kriebels krijg van het geluid. Ik weet het niet. Het zal mijn hobby in ieder geval nooit worden. Maar op deze manier scheelt het een hoop irritatie en is het een makkelijker!

Heb jij thuis ook een steelstofzuiger in huis of knoeien jouw kids nooit? (grapje!)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 

Spread the love

You Might Also Like