Personal Persoonlijk

Vandaag alweer 10 jaar verloofd – geen grap!

1 april 2019
Vandaag alweer 10 jaar verloofd - geen grap!
Vandaag ben ik gewoon alweer 10 jaar verloofd. Ja, dat is geen grapje! Tien jaar geleden werd ik op de meest geweldige manier ten huwelijk gevraagd en liep ik de rest van de dag in de wolken. Tijdens onze rondreis door Amerika ging vriendlief met hulp van een dolfijn voor mij op zijn knieën. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en heb ik nog steeds geen “man”. Dit vind ik daar van.

Meest geweldige aanzoek

1 April 2009 ging ik samen met vriendlief een dagje naar SeaWorld in San Diego, tijdens onze rondreis met camper. Het beloofde een geweldige dag te worden. We gingen zwemmen met dolfijnen. Maar dat de dag zó bijzonder zou worden. Dat wist alleen vriendlief.

Tijdens onze zwemmen met dolfijnen excursie vroeg hij mij namelijk ten huwelijk. Die zag ik tot op de laatste seconden dus echt niet aankomen! Mocht je het gemist hebben, je leest hier alles over mijn huwelijksaanzoek, met hilarische en ontroerende foto’s. Wat was dat bijzonder! De rest van de dag liep ik met een grote glimlach door het park en kreeg ik eigenlijk niets meer mee van wat er om mij heen gebeurde.

10 jaar later

Inmiddels zijn we dus 10 jaar verder en is er van alles gebeurd. Alles behalve een bruiloft. De teller staat op ruim 14 jaar samen, we zijn verhuisd naar een koophuis, kregen twee kinderen en van trouwen is het tot op heden nog niet gekomen. Wel hebben we trouwlocaties bekeken en ons budget bij elkaar gespaard. Maar toen we dat eenmaal hadden wilden we dit liever bijleggen aan een koophuis in plaats van een bruiloftfeest van één dag.

Toen was het potje weer leeg. En stopten we onze “trouwplannen” even veilig in een kastje. Eerst maar eens ons huis verkopen, een nieuw huis kopen en verbouwen en daarna zien we wel weer. Toen was het potje leeg en spaarden we verder. Het huis was zo goed als klaar toen we in blijde verwachting waren van Lola. Trouwen tijdens mijn zwangerschap wilde ik liever niet. Dat bleek achteraf een hele verstandige keuze, want mijn zwangerschap was alles behalve makkelijk. Een bruiloft daarbij had ik nooit voor 100% van kunnen genieten, aangezien al mijn vreselijk zwangerschapskwaaltjes.

Daarna vond vriendlief Lola te klein om te trouwen, want het was leuker als ze het bewuster mee zou maken. Daarna werd ik opnieuw zwanger en werd de opmerking gemaakt; “zodra Coco kan lopen, gaan we trouwen”. Nou, ze loopt inmiddels alweer even en er is nog steeds geen bruiloft geweest, haha.

Wil ik eigenlijk nog wel trouwen?

Ja, dat wil ik nog steeds. Ik wil graag dezelfde achternaam als de rest van mijn gezin dragen. Ik wil graag de liefde vieren met mijn vrienden en familie en ja, wij willen graag nog gaan trouwen. Hebben we al een datum? Nee. Weten we al hoe en waar we willen trouwen? Nee. Ben ik er überhaupt mee bezig? Ja.

Wat houd je dan nog tegen?

Dat is nogal een ding en vertel ik je snel!

Ben jij verloofd of getrouwd? 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Francis Boom 1 april 2019 at 07:40

  Op 1e kerstdag 2017 ben ik ten huwelijk gevraagd. En op 24 mei aanstaande gaan wij trouwen. Wij zijn bijna 12 jaar samen en hebben vaak gesproken over het perfecte tijdstip om te trouwen. Met of zonder kinderen etc. Nu zijn onze dochters 8 en 3 en maken het heel bewust mee. En wat wil ik graag dezelfde achternaam als iedereen in mijn gezin. Dat was de doorslaggevende factor dat mijn verloofde mij heeft gevraagd, hij wist hoe belangrijk het was voor mij.

  • janske 1 april 2019 at 17:49

   Wat leuk! Veel plezier alvast! 🙂

 • Patricia 1 april 2019 at 10:24

  Wij zijn lekker traditioneel, eerst getrouwd, toen kindjes. Maar ik ben wel benieuwd wat jullie nu nog tegen houdt.. Je kan een bruiloft zo duur maken als je zelf wilt 🤭

  • janske 1 april 2019 at 17:50

   Klopt! Ik zou nooit mega veel geld er aan uit geven. Dat vind ik echt zonde.

 • Will 1 april 2019 at 12:53

  Van harte gefeliciteerd Janske en je vriend met de 10 jarige verloving.
  Trouwen is niet zo moeilijk, doe het maar……
  Mijn dochter is niet getrouwd en heeft drie kinderen en een vriend.
  Mijn zoon woont ook samen.
  Zo zijn er zoveel.
  Ik ben al bijna 51 jaar getrouwd, erg traditioneel.
  Zo was het vroeger. Eerst officieel verloven, met een feest en dan trouwen.
  Ik ken mijn man al 56 jaar, vanaf mijn 17e jaar.
  Vier dit feestje eerst maar en dan ben ik benieuwd Janske!

  • janske 1 april 2019 at 17:50

   Wauw Will, 51 jaar! Wat mooi!

 • Merel 1 april 2019 at 13:20

  21-08-2019 zijn wij 20 jaar getrouwd en 29 juli 2019 24 jaar samen ik was 23 toen i van huis uit trouwde. hoe bijzonder

  • janske 1 april 2019 at 17:48

   wauw, wat een mooie mijlpaal. Heel bijzonder Merel!

 • Daenelia 1 april 2019 at 17:38

  Maar … dan trouw je toch gewoon en geef je geen feest? Dat hebben wij min of meer gedaan. We besloten samen dat het handiger was, ivm ons leven samen en verplichtingen, als we ergens onze verbintenis voor de wet lieten vastleggen. Dan heb je de opties, trouwen, geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract. Geregistreerd partnerschap was gewoon het handigst. Papiertje tekenen, getuigen tekenen en binnen 15 minuten stonden we weer buiten. Op weg naar ons nieuwe huis, waar we al aan het klussen waren. We zijn alleen met de directe familie uit eten gegaan: kosten bijna nihil.
  Kom op, je hebt toch wel een en ander laten vastleggen zodat jullie toekomst en die van je kids goed geregeld is, neem ik aan? Dan is trouwen verder ook overbodig. Als iedereen maar goed verzorgd achterblijft bij het wegvallen van een partner of als de verbintenis toch wat wonky wordt.
  Trouwen is echt tegenwoordig niet nodig 🙂 Dus waarom zou je?

  • janske 1 april 2019 at 17:47

   Wij hebben alles perfect geregeld voor onze kinderen. Daarvoor hoeven we niet te trouwen.
   Ik wil juist een feest geven. Dat vind ik juist zo leuk.

 • Jacqueline 1 april 2019 at 20:48

  Ach, zo blijf je wat hebben om naar uit te kijken, toch? 😉
  Wij zijn inmiddels 11 jaar getrouwd en 21 jaar samen, vorig jaar met de familie gezellig een high tea gedaan om dat te vieren, wij houden ook wel van een feestje!

 • Marjolein 1 april 2019 at 22:35

  we hebben elkaar op 20-08-2002 ontmoet op internet en op 23-10-2002 voor het eerst in reallife ontmoet na 3 maanden chatten via internet. daarna altijd bij elkaar gebleven. 06-04-2005 zijn we gaan samenwonen. 06-03-2007 werd ik via internet ten huwelijk gevraagd en zijn we op 23-10-2007 precies 5 jaar na de eerste ontmoeting in real life en onze relatie is aangegaan getrouwd door de schrijfster Loes den Hollander. Onze zoon is 13-12-2009 geboren