Shopping

Op zoek naar dé bakfiets – deze hebben we gekocht!

29 maart 2019
Op zoek naar dé bakfiets - deze hebben we gekocht!
Vorig jaar schreef ik over onze zoektocht naar een bakfiets en óf we er überhaupt wel eentje wilde kopen. Inmiddels rijden we al een tijdje rond op onze bakfiets, want ja, we hebben er een gekocht! Ook zo benieuwd naar welke bakfiets het geworden is en waarom? Lees snel verder!

Onze bakfiets zoektocht

Al een tijdje liepen we rond met het idee om een bakfiets aan te schaffen. Alleen waren er wel nog wat twijfelpuntjes. Willen we een elektrische bakfiets of toch liever een gewone? Waar willen we hem parkeren en past hij wel door de poort? Kiezen we voor een bakfiets met twee of drie wielen? Ik schreef een artikel over onze zoektocht naar een bakfiets en kreeg veel tips van jullie. Super fijn!

Uittesten maar!

Uiteindelijk zijn we met het hele gezin op pad gegaan om verschillende modellen uit te proberen. Want dat werkt gewoon het beste bij een fiets kopen. We probeerden verschillende bakfietsen uit. Zowel elektrische modellen als gewone modellen, gewoon allerlei verschillende soorten.

Twee of drie wielen?

Onze keuze voor het aantal wielen was het makkelijkst. Omdat we onze bakfiets in de achtertuin willen kunnen parkeren konden we alleen maar kiezen voor een tweewieler. Check!

Elektrisch of toch niet?

Een elektrische bakfiets voor de eerste keer uittesten, mét twee kiddo’s in de bak is best spannend. Vooral de bakfietsen die je meehelpen bij het “vertrek” en je een extra “duwtje in de rug” geven. Vriendlief vond dit super relaxt, ik vond het vooral irritant. De bakfiets leek soms zonder mij al te willen vertrekken, haha. Over de elektrische bakfietsen waren de meningen dus duidelijk verdeeld.

Daarbij kwam ook het nadeel van de prijs. Het scheelt namelijk bij veel bakfietsen minimaal €1000,-  (!!) wanneer je kiest voor een elektrische fiets. Daarbij moet je natuurlijk ook de bakfiets altijd veilig kunnen stallen, de accu opladen en na een tijdje vervangen.

Stadsbakfiets

Daarom was de keuze snel gemaakt, wij wilden een normale bakfiets. De extra beweging kunnen we wel gebruiken en echt hele lange afstanden zullen we er toch niet mee gaan maken. Wij willen hem echt als stadsbakfiets gebruiken, voor kortere afstanden.

We have a winner!

Na lang uittesten en nadenken hebben we de knoop doorgehakt en hebben we gekozen voor de Gazalle Cabby C7. Waarom hebben we uiteindelijk voor deze bakfiets gekozen? De grootste reden was dat deze bakfiets een inklapbare bak heeft. Ideaal voor onze smalle ingang naar de tuin. Ook was deze bakfiets qua budget een stuk betaalbaarder dan alle andere bakfietsen waar wij blij van werden. We kochten deze bakfiets bij fietsenwinkel.nl.

 

Zo gezellig!

Inmiddels hebben we er al heel wat kilometers op zitten en kan ik zeggen dat ik nog steeds erg blij ben met onze nieuwe aanwinst. De kinderen vinden het super tof om samen in de bak rond te fietsen. Binnenkort past Coco niet meer in het voorste fietsstoeltje op mijn mamafiets, waardoor ik nog vaker de bakfiets zal kiezen zodat ik beide meisjes tegelijk kan vervoeren. Het is namelijk vaak gewoon veel fijner en sneller om in de stad lekker op de fiets te gaan in plaats van met de auto.

Naast dat het praktisch is, genieten we ook echt van onze ritjes met onze bakfiets, zo gezellig!

Heb jij ook een bakfiets? Welke heb jij?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Jantine 29 maart 2019 at 17:20

  Ja, hier ook een bakfiets. Maar dan wel elektrisch. Als ik naar school fiets moet ik altijd zo’n enorme bult op. Nu echt een peuleschil. Wij zijn ook voor 3 wielen gegaan want ik ben al gevallen met een testrit met 2 wielen. Niets voor mij dus. Wij hebben de troy velora city. Qua prijs beter te doen dan de bakkaboe. Wij zijn erg tevreden

 • Daenelia 30 maart 2019 at 10:47

  Elektrisch hier, met twee wielen. We parkeren hem voor de deur aan een verankering. Ben blij met onze nihola. Geen kids, en geen auto, dus onze bakfiets is ook echt ons hoofdvervoersmiddel en niet alleen voor de 10 minuutjes stukken. Dan is het makkelijk om de optie elektrisch te kiezen en vallen de kosten ook mee in ons budget.
  Veel plezier met de ritjes! Zeker nu het weer droger weer wordt (hoop ik).

 • Nathalie 31 maart 2019 at 07:45

  Yes, een elektrische bakfiets! Ik moet langs de vaart en daar is altijd veel wind en heuvels. En met twee kids erin en een hoop zakken… doe mij maar elektrisch dan. Beter dan de auto, toch?

 • Kim 31 maart 2019 at 21:45

  Ja, wij hebben de bakfiets.nl van de foto, met 2 bankjes. Heel gezellig met een kleuter en peuter 🙂 Wij wonen niet op loopafstand van school en hebben geen auto, dus als onze oudste dochter een speelafspraakje meeneemt moet die er ook bij passen. Opvouwbaar klinkt ook heel handig! Wij hebben ook niet electrisch trouwens en fietsen regelmatig een km of 20, dat gaat prima!

 • annemarie snijders 25 augustus 2019 at 10:39

  Wat was ik blij met onze Velora bakfiets.
  Sinds 1 week hebben wij deze in huis speciaal
  om met onze hondjes op pad te gaan.
  Zo vreselijk balen dat het display spontaan uitvalt.
  Vanochtend wilde we lang stuk fietsen gezellig met de honden op pad,
  valt het display weer spontaan uit.
  Zo vreselijk balen dit….Morgen maar gauw bellen en hopen dat Motorpromo ons niet in de steek laat.

  • Janske 25 augustus 2019 at 11:09

   Hopelijk is het snel opgelost. Veel fietsplezier!

  • Maran 24 november 2019 at 15:05

   Hoi, ik momenteel op zoek naar een bakfiets en zag ook de velora bij motorpromo,l. Nu ik je verhaal lees ben ik benieuwd of je goed geholpen bent en het probleem is opgelost en of de fiets nog bevalt?
   Groetjes Maran

   • Janske 24 november 2019 at 19:01

    Antwoord van Annemarie:

    Hallo Maran,

    Ben zeker goed geholpen.We hebben in eerste instantie telefonische contact gehad,
    dat beviel ons niet zo goed.We zijn in de auto gestapt en naar het hoofdkantoor gereden met de accu.
    Daar werden we vriedelijk ontvangen en serieus genomen.Het bleek dat de accu kapot was.
    We kregen direct een nieuwe accu mee en we gebruiken hem elke dag met veel plezier.
    Zeer tevreden over de afhandeling en zeker geen spijt van de aankoop.
    Groetjes Annemarie