Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 31 maanden

26 maart 2019
Lieve Coco,

Daar ben ik weer, jouw mama. “MIJN mama”, zoals je mij trots noemt. Een vrolijke kleine boef ben je. Zo wijs en zo goed in praten. Je juf verbaasd zich telkens weer over hoe goed je al kunt vertellen, hele duidelijke zinnen, de mooiste verhalen. En dat terwijl ze vroeger Lola zo snel vond met praten. Ook jij hebt altijd je woordje klaar.

Voor ons is het allemaal heel normaal en valt het niet eens meer op. Je draait gewoon mee met de rest van het gezin en soms vergeten we gewoon dat je eigenlijk nog zo klein bent. Je bent ook zo’n wijsneus!

In de afgelopen maand slaap je bijna niet meer in de middag. Alleen twee keer per week op het schooltje en soms als oma mee op komt passen. Dan slaapt ze samen met je in jouw mooie bed. Gezellig vindt je dat. Oma vindt het stiekem ook wel fijn, samen met haar kleine vriendinnetje even een klein middagdutje doen. Ik denk niet dat het nog lang gaat duren, want je kunt het al prima af zonder dat dutje. Zo lang je in de middag maar even een rustmomentje kunt pakken of lekker even kunt knuffelen.

Want daar ben je (gelukkig) nog steeds dol op. Lekker knuffelen met mama of papa. Met je hoofdje zo zachtjes tegen mij aan, dan smelt ik even en denk ik terug aan onze eerste maanden samen. Toen je in slaap viel in mijn armen, wat was dat bijzonder.

Wat gaat het toch allemaal snel, lieve Coco. Volgend jaar augustus ga je gewoon al naar de basisschool. Dan zijn onze ochtenden met zijn tweetjes voorlopig echt voorbij. Samen boodschapjes doen of naar de gym. Klimmen en klauteren en met de bal spelen. Die momenten probeer ik nu extra te koesteren, want stiekem vind ik deze toch wel erg bijzonder.

Deze momenten leer ik je steeds beter kennen. Mijn vrolijke, gekke Coco. Wat ben je toch een leukerd! Ik ben dol op jou, lieve schat! Blijf zoals je bent!

Ik hou van jou, lieve Coco, tot aan de maan en weer terug!
Dikke knuffel,
Mama

Lees hier de brief aan Lola toen ze 31 maanden (leuk om te vergelijken!) was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 31 maanden fotoshoot: (klik op foto voor vergroting)
Spread the love

You Might Also Like