Kids Personal Persoonlijk

Voetballen in een kasteel? Als dat maar goed gaat!

16 maart 2019
Voetballen in een kasteel? Als dat maar goed gaat!
Afgelopen weekend was het feest. Mijn schoonmoeder, oma, vierde haar 75ste verjaardag. Ze had het super goed geregeld, want ze vierde deze bijzondere verjaardag in een prachtig kasteel in Maastricht. Voor het vermaak van de kinderen had vriendlief een tas vol speelgoed meegenomen. Super slim, tot ik zag dat er ook een bal in zat! Was dat wel zo’n goed idee of was dit een uitnodiging om een aansprakelijkheidsverzekering van FBTO in te moeten gaan inzetten?

Op je loopfiets door een kasteel crossen

Op het feestje van oma, waren wij als gezin samen de jongste feestgangers. Omdat het feest de hele dag zou duren namen we een tas vol met speelgoed mee. Genoeg speelgoed voor een paar uur vermaak. De meiden waren namelijk de enige kids op het feestje. Dan is het natuurlijk wel fijn als ze zich “netjes kunnen gedragen” en niet zelf een eigen “feestje” gaan houden.

Samen pakten ze boekjes en een mp3-speler met koptelefoon, memory, wat Duplo en nog wat klein speelgoed. Nog net op tijd kon ik voorkomen dat er zelfs een loopfiets (?!) mee ging. De feestlocatie was namelijk in een prachtig kasteel in Maastricht. Niet echt een plek om je kids op hun loopfiets doorheen te laten rondscheuren. Ik zag het al helemaal voor mij, hoe fout dat zou aflopen. Help!

Kidsproof locatie?

Eenmaal aangekomen op de feestlocatie, was ik inderdaad erg blij dat ik de loopfiets thuis had weten te laten. Het was inderdaad een prachtig kasteel, van de vloeren tot het plafond. Overal stonden brandende kandelaars, vazen vol bloemen en een brandende openhaard. Wauw, net als de kinderen keek ook ik mijn ogen uit. Automatisch scande ik de ruimtes waarin we verbleven, om te kijken of ze allemaal kidsproof waren. Iets wat ik eigenlijk altijd wel doe op een onbekende plek, maar nu even extra zorgvuldig. Ik zag wel een aantal uitdagingen, hihi.

Na het feliciteren van de jarige job, trok ik mijzelf al snel terug in een rustig hoekje met de meiden. De tas vol speelgoed kwam tevoorschijn. Eerst speelden we een paar potjes memory, lazen we samen boekjes en werden er luistercds afgeluisterd. In mijn ooghoek zag ik het gezelschap gezellig met elkaar kletsen, terwijl de kids zich prima vermaakten. Fijn!

Oh help!

Toen kwam ineens een bal uit de tas. “Mama, ik wil voetballen!”, riep Lola. “Nou, dat lijkt mij niet zo’n goed idee”, zei ik. Ik zag het al helemaal voor mij, hoe een van de meiden zo’n mooie antieke vaas van een fortuin om zouden laten vallen met de bal, waarna hij in duizend stukjes zou vallen. Oh help! Pffff!

Natuurlijk kreeg ik de dames er niet van overtuigd dat memory en boekjes veeeeel leuker waren dan het spelen met de bal, dus ging ik met ze mee. Met de bal. Slik. “Jullie mogen rollen met de bal”, zei ik en bleef er als scheidsrechter veilig bij staan. Natuurlijk bleef de bal echt niet de hele tijd op de grond en werd er flink rond gerend door de naastgelegen ruimtes van het kasteel. Af en toe lachte ik zo vriendelijk mogelijk even naar onze gastvrouw, eigenlijk vooral om haar reactie te zien op twee kleine kids en een bal. Hoe de meiden de ruimte veranderden van een rustigge klassieke hal, naar een sporthal. Ze bleef vriendelijk terug lachen en leek alles wel prima te vinden.

Fjieuw!

Gelukkig viel het achteraf wel mee en wist ik één bloempot op een tafeltje net op tijd op te vangen, toen Coco er zomaar tegenaan liep omdat ze er achter wilde staan zodat ze uit het raam kon kijken. Fjieuw! Mijn hart stond even stil.

Het was een super leuke dag, op een bijzonder mooie locatie. Maar toch zette het mij wel aan het denken en ben ik blij dat wij een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten. Stel je toch eens voor dat er wel iets sneuvelt was in deze locatie, door het spelen (lees: slopen) van onze kids. Dat zou echt vreselijk zijn. Wie weet wat zo’n ongelukje anders kost….

Heb jij wel eens gebruik moeten maken van je aansprakelijkheidsverzekering? 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Daenelia 16 maart 2019 at 11:53

  Wat vervelend dat je je in een hoekje moest terug trekken tijdens de gezellig gesprekken. Was het niet beter geweest om de kids lekker onder te brengen waar ze zich konden uitleven? Moesten ze echt verplicht mee? Blij dat ik als ikkie ofwel mezelf goed en veilig kon vermaken of dat ik lekker bij een vriendinnetje mocht spelen als mijn ouders volwassen dingen ondernamen.
  Maar jij kent je kids het beste. Het klinkt wel leuk dat ze zich lekker konden uitleven met de tas met speelgoed. Leuk dat dat kon!

  • Janske 16 maart 2019 at 12:31

   Nee hoor, ik vind het helemaal niet vervelend. Ik genoot eigenlijk wel van de quality time met de meiden.

 • Will 16 maart 2019 at 18:41

  Wat leuk, de verjaardag van je schoonmoeder vieren in een kasteel.
  Dat lijkt wel een sprookje.
  Wat jammer voor jouw meiden dat er geen andere kinderen bij waren.
  Maar ze hebben zich wel goed vermaakt lees ik.
  Er is gelukkig niets dramatisch gebeurd, had gekund.
  Ik hoop dat jij het ook leuk hebt gehad en dan bedoel ik niet alleen met je kinderen.
  Lekker met iedereen bijkletsen, dat bedoel ik.
  Wij hebben de W.A. verzekering één keer moeten aanspreken.
  Dat was voor mijn zoon, toen hij op de lagere school zat.
  Hij was altijd erg ondeugend .Het was een klimmerd , hij klom in bomen en op alles waar hij maar op kon komen.
  Is een keer door een plastic dakkoepel gevallen, toen hij op het dak van de lagere school was geklommen met zijn vriendjes.
  Wij schrokken ons dood, maar er was gelukkig niets met hem. Alleen de koepel was kapot , hij had er doorheen getrapt en zat ertussen. Gelukkig zag iemand dat en belde het hoofd van de school. Hem mankeerde niets. Hij was alleen vreselijk geschrokken. Gelukkig waren we daar voor verzekerd.
  Alles werd vergoed door de verzekering.
  Ja zo beleef je nogal eens wat met kinderen.