Personal Persoonlijk

Last minute carnavalskleding stress – ieder jaar weer!

4 maart 2019
Ieder jaar weet ik natuurlijk ruim van te voren dat carnaval er weer aan komt. Een jaar lang heb ik alle tijd om een outfit te regelen en toch heb ik ieder jaar opnieuw weer stress voor mijn outfit. Gewoon ieder jaar weer! Zo erg zelfs, dat het huilen mij nader staat, dan het lachen. Hoe komt dat toch? Herken jij dit ook?

Veel te veel kostuums

Ook dit jaar was het weer zo ver. Alle kostuums voor iedereen in huis hangen klaar (lees: de meiden hebben meer kostuums dan er dagen carnaval zijn – oops!). Vriendlief heeft zijn outfit al maanden klaar hangen en het boeit hem waarschijnlijk vrij weinig wat hij aan moet. Terwijl ik de meiden heb aangekleed en Lola’s haren heb veranderd in twee vrolijke Pippi Langkous vlechtjes, is het vlug tijd voor mijn eigen outfit.

Daar sta ik dan. Vijf minuten geleden wilden we eigenlijk al vertrekken en ik weet nog steeds niet wat ik aan moet trekken. Ik heb dat toffe pak, maar dat zit niet lekker. Een beetje kunnen bewegen is op zich best wel handig, dus die valt af. Die heksenjurk van Halloween, die past perfect…maar waar ligt dat kreng? Grrrrrr! Ik trek iedere potentiële plek ondersteboven en verander het hele huis in een grote bende….maar nog steeds lijkt mijn heksenjurk weggetovert.

“Gaan jullie maar zonder mij!”

Een simpel streepjesshirt met zwarte muts dan maar? Als boef verkleed? Of toch als indiaan? Niets zit lekker of voel ik mij enigszins aantrekkelijk genoeg in om zo over straat te gaan. En waar is verdorie dat heksenpak nou gebleven?! Uiteindelijk roep ik naar beneden “Gaan jullie maar zonder mij!”, een zin die ik al vaker heb geroepen in de afgelopen jaren. “Laat maar!”

Ik besluit nog één poging te wagen en verzamel een soort van tokkie/rockster/sporter look bij elkaar. Dan dit maar. Pffff. Terwijl de rest van mijn gezin inmiddels al in de auto op mij zit te wachten, sluit ik het huis af en loop ik met mijn beste fake smile naar buiten. Daar gaan we dan.

Het is toch carnaval?

We rijden naar de feestlocatie en ik probeer mijn onzekerheid in de auto te laten liggen en dat lukt. Gelukkig. De rest van de middag geniet ik van het feest, van de kinderen en van mijn vrienden om mij heen. Boeiend, wat ik aan heb. Het is toch carnaval?! Waarom maak ik mij altijd weer zo druk en “heb” ik nooit iets om aan te trekken? Ben ik nou echt de enige die hier last van heeft? Ik heb dit probleem echt al zo lang ik het mij kan herinneren. Zo irritant ook.

Herken jij dit? Altijd weer die last minute carnavalskleding stress? 

Spread the love

You Might Also Like

  • Daenelia 4 maart 2019 at 19:00

    Nope. Maar ik vier dan ook geen carneval 🙂 Lekker relaxed!