Mommy Stuff Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 2,5 jaar

26 februari 2019
Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 2,5 jaar
Lieve Coco,

Daar ben je dan, mijn blije peuter van 2,5 jaar oud. Met je boevenstreken en je grapjes. Een echte kletskous en gezellig meisje. Gewoon alweer 2,5 jaar! Jeetje!

Je zit midden in je “ik-ben-twee-dus-ik-zeg-nee” fase en bent flink papa en mama op de proef aan het stellen. Stoute streken uithalen vindt je super grappig. Bestek over de tafel gooien, op de grond tekenen, je zus slaan. Allemaal boevenstreken. Met een grote grijns op je snoet maak jij er een dolletje van. Pffff…je maakt het ons niet makkelijk, maar lijkt steeds meer door te hebben wat wel en wat echt niet mag.

Je middagdutjes zijn steeds minder populair en regelmatig sla je er daarom eentje over. Dit gaat meestal prima, al heb je dan ’s avonds vaak een korter lontje. Dat ben je ook echt wel moe. Ook al zeg je altijd van niet. Hihi.

Je kletst nog steeds de hele dag de grootste verhalen, telt al tot 14 en vindt luisterboekjes en muziek luisteren super leuk. Ook ben je de laatste weken dol op knippen. Alles is stukjes knippen, tot de hele grond vol “confetti” ligt. Want rommel maken, daar ben je ook nog steeds de beste in.

Je bent blij dat het mooier weer wordt, zodat je samen met Lola lekker buiten op het pleintje kunt fietsen. Dan haal je alle auto’s, driewielers en loopfietsen tevoorschijn en rij je oneindig rondjes over het zelfgemaakte parcours. Of krijt je fijn met je stoepkrijtjes op de tegels.

De afgelopen maand ben je ook best vaak verkouden geweest. Net als papa en mama had je een lelijke hoest te pakken en was je één keer zelfs zo benauwd in bed,dat je zonder mopperen een minuut lang met je mond aan het mondkapje ging waar je beter door ging ademen. Ook heb je één keer heel je bedje onder gespuugd. Het is maar goed dat de lente voor de deur staat, dan ben je vast weer minder vaak ziek.

Want wat worden we blij van dat zonnetje, en de blaadjes aan de bomen, he lieve schat!

Ik hou van jou, lieve Coco, tot aan de maan en weer terug!
Dikke knuffel,
Mama

Lees hier de brief aan Lola toen ze 2,5 jaar oud (leuk om te vergelijken!) was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 2,5 jaar fotoshoot: (klik op foto voor vergroting)
Spread the love

You Might Also Like