Fashion Kids kinderkleding Shopping

Wel of niet online kinderschoenen kopen?

7 februari 2019
Wel of niet online kinderschoenen kopen?
Alle kindervoetjes groeien hier als kool, soms slaan we zelfs een maatje over. De dames hebben inmiddels allebei al flink wat paren “versleten”. Tenminste, vaak krijgen de schoenen niet eens de tijd om te slijten, omdat ze maar zo kort worden gedragen. Ik koop veel kleding online en ook schoentjes. Maar niet altijd. Bestel jij wel eens kinderschoenen online?

Babyschoenen

Toen Lola nog een baby was vond ik het ontzettend moeilijk om voor haar de juiste babyschoenen te vinden. Voor mijn gevoel liep ze altijd achter in haar maat en bijna alles wat ik kocht, viel standaard te groot uit. Gelukkig te groot zou je denken, maar soms zat ik er dan uiteindelijk toch een seizoen naast en bleven hierdoor de schoentjes ongedragen in de kast liggen. Gelukkig kwam ik er achter dat je bij 24Baby.nl handige schema’s kunt vinden met daarin alle info over alle babymaten. Dat maakte het voor mij gelukkig een stuk makkelijker.

Eén maat groter

Nou leerde ik al snel dat je meestal nieuwe schoenen één maat groter koopt. Al was dat niet altijd een succes. Wanneer Lola voor zoveelste keer om de 3 meter over haar eigen voeten heen viel, wist ik dat haar schoentjes toch echt nog iets te groot waren. Zo vallen verschillende merken natuurlijk ook weer anders dan anderen. Zo kocht ik afgelopen najaar voor beide dames stoere Dr. Martens. Deze kocht ik voor allebei een maat te groot en gelukkig passen ze nu, na een half jaar nog steeds. Ik liet mij hiervoor adviseren in de winkel, waar we ze ook met de meiden hebben gepast. Fijn!

Sneakers koop ik tegenwoordig meestal online. Zeker nu ik weet hoe bepaalde merken vallen en zitten qua pasvorm bij mijn meiden. Dat gaat bijna altijd wel goed, gelukkig. Slechts een enkele keer passen ze helaas niet en gaan ze retour.

Drama in de schoenwinkel

Passen in de winkel gaat gelukkig erg makkelijk tegenwoordig. Dat was voorheen wel anders. Lola heeft vroeger wel eens een hele kinderschoenenwinkel bij elkaar geschreeuwd omdat mevrouwtje perse niet wilde passen. Dat was echt verschrikkelijk. Ik herkende haar gewoon niet, helemaal hysterisch. Toen stonden we dus niet veel later, zonder schoenen weer buiten. Dat is nu gelukkig niet meer het geval.

Voor nieuwe schoenen en merken ga ik daarom het liefst voor de zekerheid toch nog even naar de winkel. Voor sneakers en merken of modellen welke ik al eerder kocht, bestel ik nu vaak gewoon online.

Waar koop jij meestal kinderschoenen? In de winkel of online?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 

Spread the love

You Might Also Like

  • Yessica koot leidner 11 februari 2019 at 07:00

    Haha ha heel herkenbaar maar gelukkig is jill over paar dagen 5 jaar en wat rustiger soms dan he🙈 dus in de winkel wil ze het liefst alle schoentjes passen rennen in de winkel😍🙈 haha ja kinderen ik begrijp je stand punt wel hoor online shoppen doe ik ook maar schoenen voor ons dochtertje doen wij toch liever in de winkel want ze heeft nu maat 27 a 28 zal he zeggen maat 26 heeft ze overgeslagen ander half jr geleden ook naar de schoenen winkel voetjes opgemeten en had ze geen maat 25 maar maatje 27🙈 ik zei huh hoe kan dat nou? Hij zei je moet altijd iets ruimer nemen.
    Ze draagt die laarsjes nog steeds,maar ze klaagt een beetje dat het nu zeer dien dus moeten voor andere laarsjes gaan kijken nu maatje 28
    Want ik heb zoveel schoentjes maar enkele schoentjes kopen wij bij een dure schoenen winkel,vooral bij kinderen zijn die voetjes erg belangrijk goeie schoenen en geen schoenen van Ali of wish 1 x daar besteld zooltjes kon je zo dubbel vouwen dat is niet goed voor geen enkele kind!