Mommy Stuff My Adventures Uittip

Een weekend me-time met vriendinnen in Landal (uittip zonder kids!)

6 februari 2019
Een weekend me-time met vriendinnen in Landal (uittip zonder kids!)
Bij een vakantie naar Landal denk je waarschijnlijk als eerste aan een gezinsvakantie. Maar wist je dat je ook juist zonder kids heerlijk vakantie kunt vieren in één van de vele vakantieparken van Landal? Afgelopen weekend ging ik samen met twee vriendinnen een lang weekend naar Landal De Bloemert in Drenthe voor wat welverdiende me-time! Een heerlijk weekend wat maar weer liet zien dat je juist ook naar Landal kunt gaan zonder kinderen!

Een weekend zonder kids

Vorig jaar gingen we ook met zijn drietjes al een lang weekend naar Scheveningen. Hotel aan het strand, even lekker uitwaaien aan zee en bijkletsen zonder onze kids om ons heen. Wat was dat pas genieten zeg! Helemaal opgeladen gingen we na een topweekend weer naar huis.

Waarom niet gewoon naar Landal?

Het was inmiddels alweer ruim een jaar geleden en het leek ons een goed idee om dit nog eens dunnetjes over te doen. Maar al snel kwam de vraag; “waar gaan we dit keer naar toe?” Willen we een hotel in een stad of een Airbnb bijvoorbeeld op een van de Waddeneilanden? Helemaal tot rust komen of lekker shoppen en tot in de late uurtjes dansen? Al snel kwam ik op het idee om samen naar een vakantiepark te gaan. Een eigen huisje, waar je alle faciliteiten voor jezelf hebt zodat je met niets of niemand rekening hoeft te houden. Dat klonk eigenlijk best aantrekkelijk!

Landal De Bloemert

Onze bestemming werd Landal De Bloemert in Drenthe. Een park zónder Bollo, zónder tropisch zwemparadijs en zonder animatieteam. Perfect voor een weekend met drie mama’s zónder kids dus! Gelegen in het mooie Drenthe, tussen de Hunebedden, vlakbij Groningen. Helemaal leuk!

Zuidlaren

Op vrijdagochtend namen we voor eventjes afscheid van onze mannen en de kids om onze mini roadtrip naar het hoge Noorden te beginnen. Mijn vriendinnen hadden oma (mijn moeder) meegenomen naar ons huis om op te passen op Lola en Coco en ik mocht met hen verder rijden. Na een gezellige rit van zo’n 2,5 uur, kwamen we aan in het mooie Zuidlaren, beter bekend als het dorp van Berend Botje én het groenste dorp van Nederland. We vielen met de neus in de boter, want alles was nog mooi wit door de sneeuw én het was markt. We besloten eerst lekker te gaan lunchen om daarna de vele leuke winkeltjes en boetiekjes te bezoeken en rustig rond te struinen. Tegen de avond haalden we in de supermarkt was stokbrood en lekkers voor in ons huisje, waarna we binnen vijf minuten rijden al aankwamen bij de receptie van Landal.

Onze accommodatie

We verbleven in een van de compleet vernieuwde 4-6-persoons comfort bungalows. Een ruim opgezette bungalow, gelegen aan het water met drie slaapkamers. Het huisje was van alle gemakken voorzien, met twee badkamers, een douche en een bad. Een wasmachine, droger, afwasmachine en gelegen aan een mooie aanlegsteiger. Heerlijk voor in de zomer! Het interieur was modern en hip en comfortabel.

In de avond speelden we een bordspel onder het genot van een hapje en een drankje en kletsten we uren aan een stuk over van alles en nog wat, maar vooral over de kids. Toch typisch.

Unicorn Milkshakes en leuke boetiekjes

Op zaterdag sliepen we uit, zonder wakker te worden door schreeuwende of huilende kids. Even een te lange douche nemen en genieten van een vers ontbijtje van de bakker, wat we de avond daarvoor hadden besteld via de receptie. Een perfect begin van de dag. In de middag brachten we een bezoekje aan het mooie Groningen.

Ik nam de dames mee naar A Lovely Little Living, een (pastel)kleurige winkel, met de leukste goodies van A Little Lovely Company én de lekkerst versierde taartjes, cupcakes en milkshakes! Dat was pas een feestelijke lunch! Hmmmm! Natuurlijk moest er daarna ook nog geshopt worden en scoorden we nog wat leuke souvenirs voor (natuurlijk) de kids!

Folkingestraat

Per toeval kwamen we in de Folkingestraat terecht. Een knusse straat vol met bijzondere boetiekjes, platenzaken, vintage en nog veel meer bijzondere winkeltjes. Bijna ieder winkeltje zag er zo uitnodigend uit,dat we ze allemaal van binnen wilden bewonderen. Zo knus! Vooral het regenboogwinkeltje en een echte ouderwetse snoepwinkel waren erg tof om te zien! Op mijn lijstje stond een bezoekje aan Wijsneus, op de vismarkt. Een prachtige winkel met de hipste kindermode, interieur, cadeautjes en nog veel meer moois! Ook hier keken we onze ogen uit en kocht ik een mooie nieuwe rugzak voor mijzelf.

Tegen het eind van de middag besloten we te gaan eten bij De Drie Gezusters op de Grote Markt. Wat een bijzondere sfeer hing er in dit mooie oud pand. Alsof we even weer terug in de tijd gingen. Zo gaaf! Het eten smaakte heerlijk en we aten onze buikjes rond. Na het eten reden we terug naar Landal om nog wat gezellig te borrelen en spelletjes te spelen, waarna we op tijd weer onder de wol kropen.

Hunebedden

Op zondag sliepen we opnieuw uit (zalig!) en genoten we van een uitgebreid ontbijt met verse broodjes en een gekookt eitje in de warme ochtendzon. Eigenlijk was het zo relaxt in ons huisje,dat we besloten om lekker rustig aan te doen. Op ons gemakje pakten we onze spullen weer in en gingen we nog even in de omgeving wandelen om Hunebedden te bekijken. Vlakbij het park lagen er een aantal waar je makkelijk te voet naartoe kon lopen. Het zonnetje scheen en het was heerlijk buiten.

Daarna was het alweer tijd om terug te gaan naar onze kids én alle papa’s en begonnen we aan onze terugreis. Halverwege maakten we een pitstop bij La Place om nog lekker samen te eten, waarna we met een voldaan en ontspannen gevoel weer naar huis reden.

Een absolute aanrader!

Wat hebben we genoten van ons heerlijk ontspannen weekend in Landal, meerdere malen waren we het over eens hoe relaxt het was om juist naar dit Landal park te gaan. Zoveel rust, luxe en comfort. Precies wat we nodig hadden. Een absolute aanrader juist zonder kids, voor een lang weekend me-time! Wat ons betreft, gaan we volgend jaar opnieuw!

Ben jij wel eens naar een bungalowpark op vakantie geweest zonder kids? 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 

Spread the love

You Might Also Like