Mommy Stuff

Wel of niet een elektrische mamafiets?

26 januari 2019
Ik ben zo’n mama die overal naar toe gaat op haar fiets. Ik fiets drie keer in de week naar mijn werk, maar ook de kids neem ik overal mee naar toe met mijn fiets. Eerlijk gezegd hebben we pas een jaar geleden onze eerste eigen auto gekocht. Voor ons is een fiets dus echt voor dagelijks gebruik. Tegenwoordig heb je ook steeds meer elektrische mamafietsen, maar wanneer kies je nou voor een elektrische mamafiets?

Nieuwe baan

Een tijdje geleden kreeg vriendlief een nieuwe baan. Dit betekende dat hij ook op de fiets naar zijn werk kon gaan, maar dit was dan wel zo’n 25 minuten rijden. 25 heen én 25 terug. Een goede workout, maar ook veel (kostbare) tijd in ons drukke gezinsleven. Een beetje dubbel dus. Fijn dat hij zo lekker veel kilometers kon maken, maar het betekende ook dat hij bijna 5 uur per week op de fiets zat. Niet heel handig voor het ophalen van de kinderen bij de opvang bijvoorbeeld. Toch lieten we het even voor wat het was en reed hij netjes iedere dag op een neer op zijn fietsje.

Elektrische mamafiets

Na een paar maanden kwam vriendlief op het idee om eens te gaan kijken voor een elektrische fiets. Hij ging op onderzoek uit en testte er zelfs een aantal uit. Het eerste wat er in mij opkwam was om geen herenfiets te kopen, maar om meteen te kijken voor een elektrische mamafiets. Zo kon ik hem namelijk ook af en toe gebruiken én kon hij de kinderen ook meenemen op deze elektrische fiets. Op zich best een slim idee, toch? Ik vind het namelijk vreselijk om op een herenfiets te rijden, met zo’n stang er tussen en verzekerde hem dat ik niet met een kind achterop de weg op zou durven op een papafiets.

Papa gaat veel harder dan mama!

Vriendlief was overtuigd en voor ik het wist, had hij een elektrische fiets gekocht. Een mamafiets wel te verstaan. Ik kon er dus ook meteen op fietsen. Handig! We kochten ook meteen een extra kinderstoel voor achterop zodat we beiden een zitje op onze fiets hadden. Vriendlief gaat nu dagelijks met zijn elektrische fiets naar zijn werk en is binnen 12 minuten thuis. De scheurneus! De kinderen vinden het natuurlijk super cool om bij papa achterop te zitten. Papa gaat veel harder dan mama! Goh!

Elektrisch ja of nee?

Wij hebben nu zowel een normale als een elektrische mamafiets. Ik ben blij dat we beiden hebben. De normale is prima voor kortere afstanden, voor een boodschapje of om de kinderen van en naar school te brengen. De elektrische mamafiets is heerlijk voor grotere afstanden en fiets gewoon een stuk makkelijker. Super fijn! Bij de keuze of je wel of niet een elektrische mamafiets moet kopen, is het dus vooral belangrijk om te kijken waarvoor en wanneer je hem wilt gaan gebruiken. Weeg dan af wat voor jou de beste keuze is.

Heb je ook een elektrische (mama)fiets? 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jacqueline
  Twitter:
  26 januari 2019 at 08:45

  Ik heb nooit een (elektrische) mamafiets gehad. Wel een bakfiets en een cruiser met kinderzitje, die voldeden toen prima. Zou nu ook wel elektrische ondersteuning op mijn fiets willen, dan kan ik mijn kinderen tenminste bijhouden, haha!
  Jacqueline recently posted…Sneeuwtrappelen: heerlijk toch?!My Profile

 • Reply Daenelia 27 januari 2019 at 15:58

  Jeetje wat een ongelooflijke korte commute heeft jouw vriend! 25 minuten heen?? En dat zelfs nog op de fiets? Wat woont hij lekker dicht bij huis dan!!
  Natuurlijk gaat hij dan lekker op de fiets (je kunt hem echt wel 5 uur in de week missen, toch?). Ik gun hem ook wel een elektrische fiets, hoor.
  Onze cargobike (bakfiets is echt iets om kinderen in te vervoeren, wij gebruiken de fiets voor boodschappen e.d. omdat we geen vervuilende auto hebben) is ook elektrisch met trap-ondersteuning. Dat moet ook wel als je regelmatig met tussen de 60 en 90 kilo in de bak rondrijdt. Heuveltjes zijn dan toch een stuk moeilijker te nemen.
  … En mag ik heel eerlijk zeggen dat de term mamafiets wel ontzettend kriebelig is? Ik word daar toch een beetje depri van. Echt. Wees een vrouw, Janske. Mama ben je voor je kleintjes, niet voor mij.

  • Reply Janske 27 januari 2019 at 17:34

   Waarom zo negatief. Ik vraag alleen of je ook een elektrische (mama)fiets hebt. Beetje onnodig, toch?

  Leave a Reply

  CommentLuv badge