Mommy Stuff My Adventures Zomer

Vakantiestress – Op vakantie in binnen of buitenland?

25 januari 2019
Terwijl het buiten vriest en de zomer nog heel ver weg lijkt, ben ik er toch nu al mee bezig. Tussen alle kindermode zomercollecties door, krijg ik helemaal zin in de zomervakantie! Dit jaar gaan we voor de eerste keer als gezin in het hoogseizoen op vakantie, midden in de zomer. Maar waar gaan we naar toe? We zijn er nog niet helemaal uit en dat zorgt nu al een beetje voor vakantiestress. Blijven we in Nederland, of gaan we de grens over? Wat zou jij doen?

Surfchick

Als kind ging ik iedere zomer met mijn zusje en mijn ouders naar het mooie Bretagne of Normandië. Met de travelsleeper drie weken achter elkaar op een camping. Iedere zomer maakte ik veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en speelden we uren op het strand of aan het zwembad. We zochten schelpjes op het strand en jaloers keek ik naar de jongens op hun super sterk skimboard aan de rand van de zee. Ik vond het zo cool om te zien hoe ze renden naar de zee, op hun plank sprongen en super stoer konden skimboarden. Ik had zelf een felroze surfplank en voelde mij een heuse surfchick tussen alle surfers. Uren vermaakte ik mij tussen de golven. Mooie herinneringen heb ik aan deze vakanties.

Ik mis de zee

Met ons gezin zijn we de afgelopen jaren op verschillende campings en bungalowparken op vakantie geweest, zowel in Nederland als in België. Dat was ook altijd een groot succes, maar ik miste altijd toch de zee en verlang misschien toch naar iets meer avontuur in het buitenland. Dan hoor ik van anderen dat ze met het hele gezin naar Frankrijk, Italië of nóg verder op (vlieg)vakantie zijn geweest en dan denk ik, waarom doen wij dat niet?

Vakantietips gevraagd

Vriendlief wil het liefst dichtbij huis blijven zo lang de kinderen nog klein zijn. Ergens heeft hij ook wel gelijk. De kinderen hebben alleen een zwembad en een speeltuin nodig en het is voor hen al een topvakantie. En zodra de kids gelukkig zijn, zijn de ouders dat ook, toch? Het zal wel schelen dat we dit jaar in het hoogseizoen moeten gaan, dus meer kans op zon. Dat brengt ook wel echt het vakantiegevoel met zich mee. Want op vakantie gaan naar zee terwijl het net te koud is om echt te kunnen zwemmen of spelen in je zwempak, is ook zo jammer.

Inmiddels hebben we vrij gevraagd en kunnen we dus nog wel wat inspiratie gebruiken voor een tof vakantieadres met de kids. In binnen óf in buitenland.

Heb jij een leuk vakantieadres of tip voor ons? Laat even een reactie achter hieronder!

Vakantiestress - Op vakantie in binnen of buitenland? Janske.nl

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like