Zomer

Mogen we buiten spelen mama?

17 januari 2019
Nu het er buiten zo grauw uit ziet en de zon zich veel te weinig laat zien, verlang ik juist zo naar de zomer. Of eigenlijk gewoon naar de lente, wanneer de blaadjes weer aan de bomen groeien en we eindelijk heerlijk naar buiten kunnen. Zonder dat onze neus harder “loopt” dan wijzelf. Zodat de kinderen weer lekker veel buiten kunnen spelen. Duurt het nog lang?

Blaffende Coco

Ik heb twee meiden die beiden dol zijn op buiten spelen. Toch word ik in de winter niet altijd even blij wanneer ik ze hoor vragen “Mogen we buiten spelen mama?” Vooral niet omdat ze zelf vaak totaal niet doorhebben wanneer ze te lang buiten in de kou hebben gestaan. Vooral Coco krijgt al een loopneus zodra ze de deur open doet en na een half uurtje buiten, ligt ze ’s nachts als een zeehond te blaffen in bed. Arm kind.

Hallo lente!

Nee, doe mij de lente maar. Dan kunnen ze lekker lang buiten spelen. Samen lekker lang wandelen in de bossen, zonder rode neus en traanoogjes. Om nog niet te spreken over die koude teentjes en vingertjes. Dat ze zo lang buiten kunnen spelen als ze zelf willen en niet naar binnen moeten omdat mama het te koud vindt worden.

Warm springen op de trampoline

Spelen bij vriendjes en vriendinnetjes, uren samen op de trampoline springen en rondjes fietsen op de parkeerplaats. Als ik de ruimte zou hebben in onze tuin, dan zou ik ook meteen zo’n grote trampoline kopen. Misschien juist om het meteen lekker warm te krijgen in de koudere maanden na een tijdje springen! Daar zou ik onze twee meiden in ieder geval ontzettend blij mee maken. Al weet ik dan zeker dat ik nóg vaker de vraag zou krijgen “mogen we buiten op de trampoline springen mama?” Dan zijn ze altijd buiten, geloof ik.

Gewoon niet heel handig

Ik heb absoluut geen hekel aan de winter, maar zo grauw, kil en regenachtig zoals het nu is. Ik vind er gewoon niet zoveel aan en voor mijn kids is het nu gewoon niet heel handig. Daarom laat die lente maar snel komen, zodat we weer lekker naar buiten kunnen!

Spelen jouw kinderen ook zo graag buiten en kijk je ook al uit naar de lente en zomer?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • G.T. 17 januari 2019 at 06:46

  Mijn peuter is dol op buiten spelen. Maar wordt gelukkig niet snel verkouden/ziek, dus lekker inpakken en dan mag hij best in de zandbak, schommelen of fietsen. Als het niet hard regent, gaan we ook elke dag een stukje wandelen en gaat hij mee op zijn fietsje.

 • Will 17 januari 2019 at 09:34

  Ik had het geluk dat mijn kinderen niet snel ziek werden en verkouden waren , dus jas aan sjaal om en lekker buiten spelen. Ongeacht hoe koud het was. Als ze het koud hadden, kwamen ze altijd uit zich zelf wel weer naar binnen.
  Dit doe ik niet met mijn kleinkinderen, want daar gaat mijn dochter over. Mijn kleinkinderen zijn altijd snel verkouden.
  Kan mij herinneren dat wij als kinderen ( eigenlijk vanaf de kleutertijd) ook altijd buiten waren, ook als het streng vroor. ‘k was eigenlijk nooit ziek.
  We gingen dan schaatsen op de weilanden, die achter ons huis waren , die waren ondergelopen en bevroren en dan kwamen we stijf van de kou weer in thuis. Dan kregen we lekkere warme chocolademelk, herinner ik mij.
  Kijk als het regende was het natuurlijk een andere zaak.
  Maar ja, wat is er nou fijner dan de lente en de zomer, ik hou ook meer van de warmte.
  Nu ik wat ouder ben en wat moeilijker ter been , kan de winter mij gestolen worden.
  Dus lente en zomer……… meld je maar gauw !!

  • Will 26 januari 2019 at 13:25

   Zo, een paar dagen heerlijk winters weer met veel sneeuw gehad.
   Maar vanmorgen keek ik naar buiten, WEG sneeuw en nu regent het ook al weer, Bah.
   Zo gaat het hier altijd jammer genoeg.

 • Karin Coomans 19 januari 2019 at 08:31

  Brrr en volgende week overdag ook vorst 😳
  Lars houdt ook echt van buitenspelen en ik ga dan even mee, als ik dan naar binnen ga blijft hij meestal nog een minuut of 10 alleen buiten spelen. Maar kom maar door met die lente!