My Adventures Personal Persoonlijk

Terugblik op mijn goede voornemens van 2018 – geslaagd of gefaald?

29 december 2018
Net als vorig jaar had ik ook voor dit jaar een aantal goede voornemens voor mijzelf bedacht. Vandaag kijk ik terug naar het afgelopen jaar en weet ik of ze gelukt zijn of niet. Ook nieuwsgierig? Ik ben benieuwd!

Dit waren mijn goede voornemens voor 2018:

 • Ik wil graag onder de 80 of misschien wel onder de 75 kg wegen. Ik weet niet of het haalbaar is, maar inmiddels weet ik dat ik meer kan bereiken dan ik zelf ooit had verwacht. Voor een gezond BMI zou ik onder de 70 kg moeten wegen, maar dat weet ik niet of dat gaat lukken (én of het bij mij past, eerlijk gezegd). Mijn doel om onder de 85 kg te komen is in ieder geval gelukt. Dus wat dat betreft, kan mijn jaar nu al niet meer stuk!

Uhm, tja. Dat is net niet gelukt. Ik bleef echt steken boven de 80. Daarna hing ik tot ongeveer september onder de 85 en in de afgelopen maanden zijn er toch stiekem weer wat kilootjes blijven plakken. Hoe ik daarover denk? Ik heb er een dubbel gevoel bij. Ik baal dat mijn mindset nu totaal niet is zoals ik het wil en ik echt weer moeite heb met gezonde keuzes maken. Ook heb ik vaak last van mijn rug en ik denk dat dit toch met mijn gewicht te maken heeft. Ook voelt dat cijfer boven de 85 écht niet goed. Aan de andere kant, zit ik lekker in mijn vel en zijn mijn twee vriendinnen (hallo boobies!) terug van weggeweest. Oh, wat fijn dat ze (voor nu?) weer even terug zijn. Toch wil ik weer terug onder de 85. Dat is echt mijn grens. Dus een mooi doel voor het nieuwe jaar.

 • Net als vorig jaar wil ik nog steeds nieuwe visitekaartjes, een nieuw logo én mijn blog herindelen en verbeteren achter de schermen. Het is eigenlijk echt een zooitje en ik baal er best wel een beetje van. Deze moet dus snel afgestreept worden!

Nieuwe visitekaartjes zijn er, ook een nieuw logo én ik heb achter de schermen opgeruimd. Echter, wil ik nog steeds graag nieuwe visitekaartjes van een echt (nieuw) logo én moet er nog steeds een hoop gebeuren, behind the scenes.

 • Ik wil naar de zeeeeeee….Nou ga ik het eerste weekend van 2018 al lekker met vriendinnen een weekendje naar zee, dus ma ik hem snel afvinken. Maar ook wil ik met mijn gezin in 2018 naar de zee. Misschien wel op vakantie naar het mooie Vlieland. Ik kan nu al niet wachten! Heerlijk!

Jaaa…..die is gelukt! Deze zomer zijn we twee weken naar Zeeland op vakantie geweest met ons gezin. Ook ben ik in januari én in maart met vriendinnen en vriendlief naar zee geweest! Wat is dat altijd weer genieten!

 • Ik wil mensen blijven inspireren en vermaken met mijn blog. Dat is toch wel het mooiste aan het bloggen voor mij. Wanneer ik reacties van mijn lezers krijg dat ik ze inspireer om af te vallen, een lekker recept uit te proberen, een nieuw kledingmerk te ontdekken of op wat voor manier dan ook. Dat is toch waar ik het uiteindelijk voor doe en waar ik ontzettend blij van word.

Hier kan ik zo blij van worden. Steeds vaker merk ik dat ik mijzelf een “influencer” mag noemen. Van lezers welke in de stad mij spontaan aanspreken omdat ze zo graag mijn blog lezen, tot andere mama’s die zichzelf herkennen in mijn persoonlijke verhalen. Dat zijn toch wel de mooiste momenten van het bloggen. Dank jullie wel!

 • Ook wil ik dit jaar mijn blog verder ontwikkelen. Nog meer mooie diy’s en lekkere (gezonde) recepten en toffe winacties. Maar ook wil ik dicht bij mijzelf blijven, schrijven op “mijn” manier, puur en eerlijk, met een vleugje humor. Over herkenbare onderwerpen, waar veel lezers zich in herkennen. Gewoon zoals het is, met de billen bloot. Aan de reacties merk ik dat mijn lezers het waarderen dat ik zo open en eerlijk durf te schrijven over zoveel onderwerpen. Ik vind het fijn (en soms spannend) om te delen en vaak lucht het vooral op om het van mij af te schrijven.

Ik vind dat mijn blog in het afgelopen jaar echt gegroeid is. Zowel mijn schrijfstijl, als mijn verdeling in artikelen. Maar ook in de bezoekersaantallen en het aantal enthousiaste volgers. Ik merk wel dat ik veel meer wil dan mogelijk is. Bijna al mijn vrije tijd besteed ik aan mijn blog. Ik werk natuurlijk ook nog 27 uur per week én heb 2 dagen de kinderen thuis. In de avonden zit ik eigenlijk altijd achter mijn laptop.

Het liefst wil ik nóg meer tijd besteden aan mijn blog, maar er is simpelweg niet meer tijd. Ondanks dat ben ik erg tevreden met alle ontwikkelingen op Janske.nl en kijk ik terug op een super mooi jaar.

 • Ik wil meer vooruit plannen. Qua bloggen dan. Vaak overstroom ik met ideeën voor artikelen, maar soms vergeet ik te plannen en dat is vaak een gemiste kans. Ik ben daarom alvast begonnen met een planning maken voor 2018. Nu nog zorgen dat ik mij hier aan ga houden. In de drukke laatste maanden van 2017 had ik hier veel houvast aan en vond ik het super prettig om op die manier te werken, vandaar dat ik het in 2018 ook weer wil gaan doen.

Dat gaat al stukken beter! Ik plan eigenlijk altijd vooruit, maar schrijf meestal niet vooruit. Ik heb voor het nieuwe jaar mijn Purpuz planner klaarliggen, dus hopelijk gaat die mij nog eer structuur geven. Ik ben benieuwd.

 • Gistermiddag heb ik de hele middag AL mijn kleding gepast. Er zijn zo’n 6 vuilniszakken vol met kleding die echt niet meer past. Mega veel dus. Super jammer, maar ook wel weer fijn, zo’n grote schoonmaak. Mijn doel is om het komende jaar mijn kleding selectiever te gaan shoppen. Ik heb echt geen 25 broeken nodig. Liever minder, maar wel mooiere items in mijn kast. Let’s do this!

Voor mijzelf is dit erg goed gelukt. Ik heb eigenlijk alleen kleding gekocht welke ik ook echt nodig had. Voor de kinderen daarentegen…dat blijft nog wel een puntje. Gelukkig ben ik ook goed in het verkopen van kleding, dat scheelt.

 • Ook in 2018 wil ik mijn oude (en veel te grote) kleding gaan verkopen en doneren. Mocht je zelf nog kleding nodig hebben in de maten 46 t/m 52? Hou dan zeker mijn verkooppagina op Instagram in de gaten…wie weet zit er iets leuks voor je tussen!

Tja, die dozen staan nog steeds op een grote stapel. Oops! Misschien toch maar tijdens Koningsdag verkopen? Of weet jij nog een goede plek?

 • Ik wil nóg meer leuke uitstapjes maken met mijn gezin. Zeker nu Lola bijna naar school gaat besef ik mij steeds meer hoe anders het straks zal worden. Ik zie er stiekem best wel tegen op. Nog even extra genieten van onze bijzondere tijd samen.

Lola en haar school. Dat is mij enorm meegevallen. Ze geniet ontzettend en heeft veel plezier in haar klas. In de weekenden en vakanties maken we regelmatig leuke uitstapjes en we genieten volop. Die is dus absoluut gelukt!

 • Ik wil nog bewuster genieten van mijn gezin. Minder op mijn telefoon bezig zijn wanneer ik bij de kinderen ben. Dat is echt wel een puntje waar verbetering in zit!

Minder op mijn telefoon, daar kan nog aan gewerkt worden. Het genieten van mijn gezin, dat doe ik zoveel mogelijk. Van de kleine dingen, zoals ze ophalen van het schooltje, maar ook van samen een film kijken of knutselen.

Dit waren ze. Best ok gelukt toch?

Had jij ook goede voornemens gemaakt voor 2018? Zijn ze geslaagd of gefaald?

Binnenkort kun je mijn nieuwe goede voornemens voor 2019 lezen op Janske.nl!

Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline 29 december 2018 at 10:43

  Nou, dat heb je zeker goed gedaan hoor!
  Ik had een stuk minder plannen voor 2018 dan jij, maar heb het er ook niet slecht van af gebracht. Vooral qua werk ben ik erg tevreden hoe het nu gaat.

  • Janske 29 december 2018 at 20:55

   Fijn dat je tevreden bent 🙂

 • Will 30 december 2018 at 18:49

  Jouw goede voornemens zijn goed gelukt lees ik. Knap hoor, vooral van dat afvallen.
  Ik had maar een paar goede voornemens en dat waren niet meer snoepen en afvallen.
  De laatste is maar gedeeltelijk gelukt, maar het is ook allemaal zo lekker.
  Ik moet nog heel wat kilo’s kwijt, maar ik hoop dat dat mij in 2019 wel lukt.
  Ik ga mijn best doen.

  Fijne jaarwisseling!!

  • Janske 30 december 2018 at 19:24

   Dankjewel lieve Will, Jij ook! We gaan er voor in 2019! Yes!

 • Daenelia 30 december 2018 at 21:16

  Lieve Janske, dat gewicht, dat gaat je lukken. Je zegt wel dat je lekker in je vel zit, maar je zegt ook dat je denkt (bang bent?) dat je gewicht (boven de ‘gezonde’ BMI) je rugpijn bezorgt. Dus zit je écht lekker in je vel? Of ben je alleen blij dat je dames er weer ‘zijn’?
  Een BMI is een leidraad en geeft echt wel aan hoe ‘gezond’ je mogelijk bent. Maar kijk eens verder, naar bijvoorbeeld je buikomtrek in centimeters. Je lengte. Je BMR, je lichaam in ruststand en hoeveel calorieën je dan verbruikt.
  Ga. Sporten. Door je spieren op te kweken (en daar wordt je echt niet slechter of minder vrouwelijke van: in tegendeel!!!) verbrand je ook in ruststand meer en kun je dus uiteindelijk meer normaal eten. Daarbij, van sporten worden je dames ook blij, want door spieren te trainen in je borst, komen ze ook weer wat op te bloeien!
  Je kunt zoveel, je hebt zoveel bereikt met je inzet, niet alleen op afvallen-gebied, maar ook op je blog, je kids, je familie. Ga er voor om bij die 70kg in de buurt te komen 🙂 Het is niet makkelijk, maar je kunt het!
  Fijn 2019 gewenst!

  • Janske 30 december 2018 at 21:35

   Bedankt voor je tips. Maar 70kg wil ik echt niet. Na mijn ongeluk woog ik 73 kg en was ik écht niet mooi of gezond. Dat zal dus nooit mijn doel zijn. 75 is écht mijn minimale persoonlijke gewicht. Ik moet er wel bij vertellen dat ik zo’n 10kg lichter “lijk” en altijd “te” zwaar ben geweest. Ook toen ik qua omtrek echt geen extra cm’s had (als kind al) . Sporten zou voor mij helpen om de vormen beter te krijgen inderdaad. Dat is wel iets waar ik wat mee kan.