Kerst Kids Uittip

Uittip in Eindhoven: Pannenkoekfestival (2+) op 27 december

24 december 2018
Op donderdag 27 december is het in het Muziekgebouw Eindhoven weer tijd voor het leukste kinderfestival voor (jonge) kids. Die middag kun je namelijk heerlijk pannenkoeken smullen én muziek luisteren tijdens het jaarlijkse Pannenkoekfestival. Hét leukste festival voor kids van 2 tot 7 jaar!

Smullen en zingen!

Als groot muziek en festival liefhebber ga ik graag naar een goed concert. Ook mijn kids neem ik het liefst mee naar live optredens. Gewoon omdat het zo ontzettend leuk is én de meiden net als ik dol zijn op muziek. Daarom gaan we regelmatig naar de Pannenkoekconcerten in het Muziekgebouw Eindhoven. Een leuke show speciaal voor (kleine) kids én ze kunnen een lekkere pannenkoek versieren en opsmullen.

Een perfect cultureel uitstapje voor het hele gezin dus! Lola en Coco vinden het fantastisch, want wat is er nou leuker dan een theatervoorstelling bekijken vanaf een kleedje op de grond, knus op mama’s schoot. Terwijl je buikje is gevuld met een heerlijk (iets te veel) versierde pannenkoek. Juist! Dat is helemaal top!

Wat is een Pannenkoekconcert dan precies?

Maandelijks organiseert het Muziekgebouw Eindhoven i.s.m. Nol Havens van VOF De Kunst deze toffe Pannenkoekconcerten. Op zondagochtend komen er zo’n 200 kids met hun papa en mama, opa of oma gezellig naar een kindervoorstelling kijken in de Stadsfoyer. Voor slechts €2,50 per persoon krijgen alle kids een pannenkoek, welke ze zelf mogen versieren. Daarnaast liggen er kleurplaten en kleurtjes waarmee ze zich prima kunnen vermaken voordat de voorstelling begint.

Op de grond voor het podium ligt de vloer vol met kleurrijke vloerkleedjes en kussens waarop alle kids (en ouders) knus kunnen zitten. De voorstellingen zijn echte kindervoorstellingen en duren daarom zo’n 30-60 minuten. Er is ook genoeg lekkers te eten en drinken voor de papa’s en mama’s (appeltaart!) terwijl de kids kunnen genieten van het optreden. Na de voorstelling is er meestal ruimte voor een fotomomentje met de artiesten.

Pannenkoekenfestival

Op donderdag 27 december 2018 kun je de hele middag genieten van een lekkere pannenkoek én toffe optredens tijdens het jaarlijkse Pannenkoekfestival. Met een compleet programma voor kinderen van 2 tot 7 jaar, hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s! Dit jaar kun je kijken naar het Kinderpopconcert van Jelle Amersfoort én het interactieve liedjesprogramma Apennoten met Nienke van den Berg, bekend van Zappelin/NPO3.

Programma 2018

13.00 – 14.15 uur     Pannenkoeken eten met Nol Havens
14.15 – 15.15 uur      Kinderpopconcert met Jelle Amersfoort (kleine zaal)
16.00 – 16.45 uur    Apennoten (kleine zaal)
13.00 – 16.00 uur    Kinderdisco (grote zaal)
Schmink & Spelen (foyer)

Kaarten kosten €10 (t/m 12 jaar) en €15 euro en kun je hier bestellen.

Op zoek naar nog meer leuke uittips (in omgeving Eindhoven?)

Vakanties zoals de kerstvakantie zijn voor mij de perfecte gelegenheid om met het hele gezin leuke uitstapjes te maken. Nou weet ik dat er bijvoorbeeld hier in Eindhoven altijd super veel leuke activiteiten en evenementen worden georganiseerd voor het hele gezin. Maar soms zie ik tussen alle evenementen op Facebook het bos niet meer.

Dan kijk ik altijd even op Go-Kids regio Eindhoven. Op deze toffe website kan ik namelijk super makkelijk alle leuke evenementen bij mij in de buurt terug vinden. Als ik bijvoorbeeld wil weten waar alle ijsbanen zijn, kerstmarkten of gewoon een duidelijke agenda met alle evenementen wil bekijken. Alles kan ik er makkelijk en snel terugvinden én ik ontdek de leukste nieuwe hotspots.

Wat trouwens ook wel tof is. Via Facebook geeft Go-Kids regio Eindhoven regelmatig tickets weg voor de leukste uitstapjes met je gezin! Zo won ik laatst kaartjes voor de voorstelling van Woezel & Pip. Zo tof! Echt een aanrader voor iedereen in omgeving Eindhoven dus!

Tot donderdag!

Voor mij en Lola is dit de tweede keer dat we naar het Pannenkoekfestival gaan en ik kan niet wachten! Wat het extra fijn maakt, is dat het in het Muziekgebouw lekker ruim is, waardoor het niet super druk is voor de kinderen. De pannenkoeken zijn heerlijk en zelfs voor de papa’s en mama’s is het een leuke middag! Ik kan niet wachten!

Zoek jij dus nog een muzikaal én lekker uitstapje met je gezin aanstaande donderdag in Eindhoven!? Kom dan ook naar het pannenkoekfestival!

Zie ik je daar!?

Lees hier nog meer toffe uittips (in Eindhoven)!

 

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Rory 24 december 2018 at 14:06

    oh serieus? VOF De Kunst?!? Dat is uit ‘mijn’ tijd. Geweldig. Had altijd al een lichte crush op (of is het voor) Nol 😉
    Klinkt hartstikke leuk om met kinderen te doen. Wij zijn van de week naar een kinderconcert (Vivaldi’s Vier Jaargetijden) in het Concertgebouw geweest. Totaal wat anders, maar ook hartstikke leuk.

    • Janske 24 december 2018 at 22:42

      Ja! Nol is er ook bij! Die van Angela lijkt mij ook super tof! Ze staat zaterdag in het Muziekgebouw hier in Eindhoven 🙂 leuk!