DIY Kerst Shoptip

DIY – Stuur zelf snel en makkelijk een persoonlijke kerstkaart

11 december 2018
Ik beken, ik ben dol op kerstmis, alle mooie versiering én op mooie persoonlijke kerstkaarten. Al zo lang ik mij kan herinneren maken wij zelf onze kerstkaarten en ook dit jaar heb ik ze zelf gemaakt, bij Kaartje2go. Lekker snel en makkelijk met een persoonlijke foto én nieuwjaarswens. Ik vind ze super leuk geworden en ben blij dat ik ze ook dit jaar weer heb kunnen versturen. Ik kan ook wel snel even een berichtje op Facebook zetten, maar zeg nou zelf, echte post is toch zoveel leuker!?

Al die jaren

Ik heb al veel verschillende soorten kerstkaarten verstuurd. Zelf geknutselde exemplaren, kaarten met grappige kerstfoto’s en zelfs een Backstreet Boys kerstkaart werd verstuurd. Maar al die jaren ben ik trouw gebleven aan het versturen van echte kerstkaarten. Dat hoort er toch gewoon een beetje bij, zo’n vrolijke kerstkaart met mooie nieuwjaarswensen aan de binnenzijde. Ook al ontvang ik er zelf ieder jaar minder, ik blijf gewoon lekker doorgaan met versturen.

DIY

De afgelopen vier jaar maakten we speciaal voor onze kerstkaart een bijzondere kerstfoto van onze kinderen en zelfs ons hele gezin. Zo kwamen er al een paar hele leuke kaartjes voorbij (bekijk hier onze kerstkaarten van 2017, 2016, 2015 & 2014). Omdat het best wat voorbereiding vergt en we eigenlijk het liefst met zijn allen op de kaart wilden staan, besloot ik om dit jaar geen speciale fotoshoot te houden voor kerst.

Kerst fotoshoot

Omdat we eind september al een hele toffe fotoshoot hadden met ons gezin, had ik een paar hele leuke recente foto’s die perfect pasten in onze kerstkaart. Handig! Mocht je zelf wel zo’n toffe kerstfoto willen maken, dan kun je hier nog wat handige tips lezen (klik op foto) Het is namelijk echt super leuk om te doen!

Snel en makkelijk

Dit jaar maakte ik het mijzelf dus nog iets makkelijker en gebruikte een foto die ik al had. Ik bestelde de kerstkaarten ruim op tijd (al half november), zodat ik geen last minute stress krijg. Het bestellen online bij Kaartje2go ging trouwens super snel en makkelijk en binnen no time had ik mijn bestelling geplaatst. Het leuke was trouwens dat ik ook nog gratis rode enveloppen én een gratis proefdruk van mijn kerstkaart kon bestellen. Super tof! De volgende dag had ik mijn kaarten mét enveloppen al in huis.

Onze kerstkaart

Ook dit jaar vond ik ontzettend veel kerstkaarten leuk in de website en had ik zo’n 8 favorieten verzameld. Uiteindelijk koos ik voor deze zwarte kerstkaart met gouden sterretjes er op. Hierop komt onze zwart-wit foto mooi uit en ik had genoeg ruimte om een persoonlijke nieuwjaarswens op te zetten. De eerste kaarten zijn al in ontvangst genomen en de reacties waren zo leuk! Fijn dat we ook dit jaar weer veel mensen blij kunnen maken met een persoonlijke kerstkaart!

Verstuur jij ook nog ieder jaar (zelfgemaakte) kerstkaarten met kerst? 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 11 december 2018 at 21:48

  Wat een leuke kaart heb jij dit jaar verstuurd, prachtig. Op zwart papier, zo mooi.
  Ik verstuur elk jaar kaarten, dat vind ik gezellig.
  Heb ze jaren lang zelf gemaakt, maar nu niet meer, kan er de fut niet meer voor opbrengen.
  Maar misschien is Kaartje2go ook iets voor mij, volgend jaar en dan met een foto van mijn kleinkinderen.
  Zou leuk zijn, een zien………

  • Janske 11 december 2018 at 21:49

   Goed idee Will! Super leuk!