Uncategorized

La Cucaracula bordspel (Kerst Shoptip!)

7 december 2018
Kende jij de Cucaracha bordspellen van Ravensburger waarbij alles draait om een bewegende kakkerlak al? Ik nog niet! Vanaf nu is er het nieuwste spel La Cucaracula, waarbij een vampier-kakkerlak de hoofdrol speelt in een mysterieus spookslot. Alle spelers proberen zoveel mogelijk kaarsen te verzamelen, terwijl de bewegende kakkerlak een waar slagveld maakt van het speelbord. Ieeekkk!

Twee spelfases

Spelfase 1, kaarsen verzamelen

Het spel bestaat uit twee fases. In de eerste spelfase probeer je zoveel mogelijk kaarsen-fishes te verzamelen. Maar pas op, want Cucaracula heeft je zo te pakken. Super spannend!

“Raakt Cucaracula je pion aan? Dan heeft hij je te pakken! Door hardop ‘iiiiiiiih’ te roepen, haal je je pion uit het vertrek waarin je staat en mag je met je pion opnieuw beginnen vanuit het startveld. Helaas ben je zo geschrokken dat er een kaars uit je kandelaar is gevallen. Pak één van de kaarsen-fiches, die je al hebt verzameld, en plaats deze met jouw spelkleur in de achterwand (maanwand) van het spel.

Spelfase 1 eindigt wanneer er geen kaarsen-fiches meer op het spelbord liggen of wanneer de achterwand is gevuld met kaarsen-fiches (dit zijn de fiches die Cucaracula van de spelers heeft afgepakt). Maar… nu begint misschien wel het leukste deel van het spel. Je kunt de ingeleverde kaarsen-fiches weer terugveroveren.”

Spelfase 2, de grote katapult wedstrijd

Nu Cucaracula tijdens speelfase 1 een aantal van jou kaarsen-fiches heeft veroverd krijg je de kans om ze weer terug te verdienen! Je mag namelijk met een heuse katapult naar de maan te schieten. En als dat lukt, dan krijg je je kaarsen-fiche weer terug. Diegene met de meeste kaarsen-fiches, wint het spel.

Teamspel

“La Cucaracula kent ook regels voor de gevorderde vampierjager. Ook kun je als team de strijd aan gaan om van Cucaracula te winnen. Kortom: het bordspel La Cucaracula is niet alleen heel vermakelijk, maar kent heel veel mogelijkheden waarbij niet alleen geluk een rol speelt. Werk samen, heb stalen zenuwen en ontwikkel de juiste techniek bij het katapult schieten.”

Hierdoor kun je het spel op verschillende niveaus spelen, wat het wel extra leuk maakt!

Wat vinden wij van Cucaracula?

Het in elkaar zetten van het spel duurde wel even, maar was niet super moeilijk. Het is wel handig dat je het spel daarna gewoon in elkaar kunt laten zitten, waarbij het de volgende keer zo allemaal goed zit. De spelregels moesten even duidelijk gelezen worden, want in het begin was het nog een beetje onduidelijk.

De kakkerlak rende al meteen als een echte kakkerlak over het spelbord en had meteen alle aandacht. De adviesleeftijd van 6 jaar klopt ook wel, want voor nu is het voor Lola nog net iets te ingewikkeld.

Handige info

Het spel is voor 2 tot 4 spelers en is geschikt voor iedereen vanaf circa 6 jaar.

Je koopt hem o.a. hier:

[bol_product_links block_id=”bol_5c09933e50f0e_selected-products” products=”9200000091131750,1004004013564891,9200000044858761,9200000038614671″ name=”La Cucaracula” sub_id=”” link_color=”1356F2″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F73E00″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”460″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Deze shoptips vindt je misschien ook wel tof:

 

Spread the love

You Might Also Like