afvalrace Diet Battle Personal Persoonlijk

Afvalrace 2.0 update #11 – Oh nee, stomme pepernoten!

6 december 2018
Oh jeetje…die pepernootjes waar ik vorig jaar nog zo goed van af kon blijven, zijn deze maand toch echt aan mijn billen blijven plakken. Ik kwam echt veel te veel aan! Zo zie je maar,dat het echt niet altijd goed hoeft te gaan. Ook ik ben maar een mens en vind het soms super moeilijk om de juiste mindset te krijgen én te behouden. Mijn update is dus verre van positief, maar hoe ging het met de andere kanjers? Hebben zij de pepernootjes wel kunnen weerstaan?

Persoonlijke updates

Janske

Startgewicht: (juli 2017) 103,5 kg – 84,3 kg (1 jan 2018) 84,9 kg (1 maand geleden)

Gewicht nu: 87,4 kg

In november afgevallen: +2,5 kg, oops!

Ik heb mijn doel(en) deze maand wel/niet gehaald omdat: totaal niet! Ik kruip langzaam richting de 90 kg en dat vind ik echt niet tof.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Ik ben de draad kwijt! Zo dom, want ik weet precies hoe het moet. Het is alsof ik niet meer helder kan nadenken. Zo stom!

Het meest trots ben ik deze maand op: Gek genoeg vind ik mijn lichaam nu mooier. Mijn borsten zijn weer terug (hello ladies!) en ik voel mij goed, alleen dat getal op de weegschaal geeft mij buikpijn. Zo dubbel!

Mijn doel voor mijn laatste maand voor de “eindstreep” is: Terug onder de 85,dat was mijn doel en dat moet echt de bovengrens blijven!

Boodschap voor mijzelf: Kom op Jans, laat die pepernoten en andere troep naast je liggen en knal even die paar kilo er weer af, zodat je met een mooie eindstand het nieuwe jaar in kunt!

Wat ik verder nog kwijt wil: Zelfs ik ben maar een mens en weet net als iedere vrouw die moeite heeft met afvallen dat het echt niet altijd makkelijk is. Ik vind dit niet makkelijk om te delen, maar wel belangrijk. Zo zie je maar. Ik stond een jaar op hetzelfde gewicht en ben het nu echt even kwijt. Maar ook ik ga mijzelf en mijn doel weer terugvinden en er vol goede moet tegenaan! Yes I Can!

Mary-Lou

Mary-Lou

Startgewicht: 87,9 (22 november)

Gewicht nu: 85,5 (4 december)

In november afgevallen: 2,4 kg

Ik heb mijn doel(en) deze maand wel/niet gehaald omdat: Yes, eindelijk wél gehaald!

Dit vond ik deze maand erg lastig: Opnieuw beginnen vlak voor de feestdagen. Maar gelukkig is de WW geen streng dieet. Ik heb bijvoorbeeld gewoon een lekker wijntje kunnen drinken tijdens een avondje schouwburg.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik ondanks dat het qua timing niet perfect was, toch de draad weer heb opgepakt. Wat dat betreft,denk ik dat de timing nooit perfect zal zijn.

Mijn doel voor mijn laatste maand voor de “eindstreep” is: Lekker zo doorgaan. De teugels los met kerst, maar daarna weer aantrekken.

Boodschap voor mijzelf: Yes you can! 😉

Wat ik verder nog kwijt wil: Het valt me tegen van mezelf dat ik niet de gehele afvalrace van Janske actief mee heb gedaan. Het was op, af en weer op. Vind ik jammer! Ik had nu zoveel verder kunnen zijn. Maar het is zoals het is.

Dace

Startgewicht: 95 kg

Gewicht nu: 88 kg

In november afgevallen: +1

Ik heb mijn doel(en) deze maand niet gehaald omdat: ik heb mega mijn kruid verschoten in de stoptobermaand! Veel te veel doelen waar ik in november totaal niet mee bezig ben geweest. Nu maar 2 doelen gesteld in december. 1 op lichamelijk en 1 op emotioneel niveau.

Mijn eetritme weer oppakken en mediteren iedere dag. Tja. Eetritme lukt. Mediteren voor 5 december??? Echt niet. Dan mediteer ik op rijm. Pffffff. Maar. Iedere uur kan ik opnieuw starten dus 6 december wordt mijn meditatiedag.

Ik begin even wel een patroon te zien: zo gauw iets moeilijks goed gaat haak ik af! Alsof de strijd mij beter ligt dan het halen van mijn doelen. Daar ga ik wel iets mee doen. 6 december!

Dit vond ik deze maand erg lastig:  het erge is dat ik er niet eens last van had.

Het meest trots ben ik deze maand op:  dat ik toch altijd weer kom op een startpunt. Vol goede moed.

Mijn doel voor mijn laatste maand voor de “eindstreep” is:  het ritme weer hebben.

Boodschap voor mijzelf: vooral ieder ‘ja maar’ vermijden. Positief en vol goede moed er weer voor gaan. Want dát kan ik.

Wat ik verder nog kwijt wil: mij wil iedereen die ik vergeten ben laten weten dat ik alleen vergeet te antwoorden. Ik weet dat jullie dezelfde – of andere – strijd leveren.

Kom op! We zijn het waard!

Jenny 

Jenny & haar meiden

Terug van weggeweest.. in 2017 deed ik al mee aan de afvalrace en toen werd ik zwanger.
In juli in onze tweede dochter geboren Isara. Onze oudste dochter Jasmine wordt eind december 3 jaar!
Voordat ik zwanger werd, woog ik rond de 80/81 kilo? Tijdens de zwangerschap ben ik z’n 13 kilo aangekomen. Dat had ik ook als doel, een normale gewichtstoename. De eerste keer was ik 18 kilo aangekomen en at ik enorm veel
Chocolade pepernoten. Mijn craving nu was aardbeien met vers geklopte slagroom, veel beter!
2 maanden na de bevalling zat ik alweer op die 80/81 kilo, zonder er iets voor te doen.
Ik geef nog steeds borstvoeding en in combi met werken merk ik dat dit nog al wat energie kost, wat ik vervolgend uit (verkeerd) eten haal, lees CHOCOLADE! Maar wonderbaarlijk ik weeg nu z’n 82,5 kilo.. ik sport ondertussen al bijna 2,5 maand alweer, alleen dat eten.
Mijn doel voor december is dan ook om weer een gezonde levensstijl te gaan toepassen in mijn voeding, om zo het energiepeil goed te krijgen. Ik hoop dat mijn gewicht daardoor ook stabiel wordt, want soms ben ik ook in eens een paar kilo zwaarder en dan weer lichter. Best frustrerend.
En al een paar maanden stuurt Janske mij een mail, maar eigenlijk kan ik nu pas het knopje omzetten en is dit weer een fijne stok achter de deur. Ik heb er zin in om weer samen aan de slag te gaan en elkaar te stimuleren.
Liefs Jenny

Tip van de maand: 

Nog één maand knallen met zijn allen. Let’s do this! Met een trots en goed gevoel het nieuwe jaar in gaan, dat gaan we doen!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Dit vindt je waarschijnlijk ook leuk om te lezen:

  

Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline 6 december 2018 at 17:00

  O vreselijk he, al dat lekkers deze maand… Het kost mij ook enorm veel moeite om het te laten staan.

  • Janske 6 december 2018 at 17:03

   Zo stom, want voorheen kon ik er goed afblijven

 • Daenelia 6 december 2018 at 17:34

  Ik ga iets stoms zeggen. Maar haal het gewoon niet in huis. Of als je dat wel doet (want kids): weeg dan porties af voor jezelf en grijp niet in de schaal met pepernoten en schuimpjes. 25 gram pepernoten moet kunnen op een dag, maar dat is misschien minder dan waar je zin in hebt.
  Beter is nog gewoon om er helemaal niet aan te beginnen. En geen chocolade letters. Bewaar dat dan echt voor de kids en je partner en blij er zelf van af. … Zie je wel? Dat is stom. Niemand wil dat. Daarom is dat portie-denken beter.
  Ik ben dan ook niet aangekomen deze maand en ben ook niet van plan in december verder aan te komen. Balans.

  • Janske 7 december 2018 at 09:27

   oh, maar ik weet hoe het moet 😉 Vorig jaar kon ik er bijv. gewoon afblijven…zonder al te veel moeite…dit jaar ging het mis 😉 Maar zojuist geslaagd voor de 1+1 gratis Sintsnoepgoed aanbiedingen bij de supermarkt 😉

 • Will 9 december 2018 at 11:51

  Ja Janske het blijft moeilijk, vooral deze maand, gaat het vaak mis.
  Ik heb daar ook altijd last van.
  Om nou overal af te moeten blijven maakt de maand december er niet gezelliger op.
  Ik zou zeggen, geniet er matig van en in Januari er even weer lekker tegenaan gaan.
  Dan komt het wel weer goed hoor?