Herfst

Herfstdipje? Of is dat onzin?

5 december 2018
Brrr, de afgelopen dagen was het maar sober buiten. Bomen die langzaam kaal worden, van die vieze motregen en grauwe grijze  lucht. Dan vind ik de herfst ineens een stuk minder kuns. Geef mij maar een mooie boswandeling, met verkleurde blaadjes en warme chocolademelk met speculaasjes. Zou het een herfstdipje zijn, of is dat onzin?

Moe

Herken je dat ook. Dat je je sneller moe voelt en minder puf hebt wanneer het buiten zo’n somber weer is. Wanneer je de hele dag de zon niet ziet? Het valt mij nu echt op.

De “Ghostbusters” die door de straten lopen om alle gevallen blaadjes op te ruimen, door de regen fietsen naar én vanuit mijn werk weer terug naar huis. Altijd in het donker naar huis. ’s Avonds lijkt iedereen in huis ook veel vermoeider te zijn als anders. De lontjes worden korter en zodra de kids in bed liggen wil ik het liefst op de bank kruipen voor een oh zo foute kerstfilm op Netflix.

Een witte kerst

Na een lange dag werken ben ik gewoon helemaal op. Heb jij dat ook? Volgens mij ben ik gewoon al toe aan de winter, of liever misschien zelfs al de lente. Vooruit dan, een witte kerst zou ook wel erg leuk zijn natuurlijk. Maar dan wel eentje met een dikke pak sneeuw, die goed blijft liggen. Niet van die natte slushpuppy sneeuw, waar je alleen maar natte voeten van krijgt. Oh, en dan wel graag alleen op de plekken waar het mooi en handig is. Dus de straten, stoep en het fietspad als het even kan graag ijsvrij. Dat is wel zo handig wanneer je net als ik iedere dag op je fiets zit.

Is het al zomer?

Zo heeft mijn papa hier vorige week de tuin winterklaar gemaakt. Alle grasmatten op een stapel, en alle tuinmeubelen aan de kant. Toen besefte ik mij pas dat de zomer nu toch echt voorbij is en we voorlopig niet vaak meer in de tuin zullen zijn. In gedachten fantaseer ik over hoe alles weer groen wordt en we eindelijk die mooie tuinmeubelen kopen voor in ons kleine stadstuintje. Zodat ik ’s avonds heerlijk buiten kan eten met mijn gezin en daarna nog langer kan genieten van het ondergaande avondzonnetje…

Ohh…is het al bijna zomer???

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Heb jij ook last van een herfstdip? 

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Daenelia 5 december 2018 at 19:16

    Nope. Gelukkig niet. Ik ben altijd weer blij dat het winter wordt. Vooral als het naar de kerst loopt. Dan kijk ik uit naar midwinter, want daarna beginnen de dagen alweer langer te worden. De winter en de herfst zijn voor mij de voorbode van de lente en de zomer! Geweldig!