About Me Personal Persoonlijk

Persoonlijke update – nieuwe tanden en hoe is mijn bloeddruk nu?

30 november 2018
Inmiddels is het alweer drie maanden geleden dat ik mijn laatste persoonlijke update plaatste. Ondertussen heb ik verschillende onderzoeken gehad voor mijn te hoge bloeddruk én heb ik ook een nieuwe glimlach “gekregen” van de tandarts. Tijd voor een nieuwe persoonlijke update dus.

Een nieuwe glimlach

Toen ik twee maanden geleden vertelde over mijn wens voor drie kronen, wist ik nog niet dat ik nu met een bek vol met mooie tanden zou zitten. Na lang twijfelen en uitstellen besloot ik toch om ze alle drie in één keer te laten maken. Dan was ik er ook meteen van af en kon ik het in twee behandelingen allemaal opgelost hebben.

Anderhalf uur in de tandartsstoel

12 november was het eindelijk zo ver. Die maandagochtend mocht ik voor twee uur in de tandartsstoel gaan liggen. Iets waar een ander misschien voor zou vrezen, ik keek er vooral naar uit. Een eerste stap richting een nieuw gebit. De behandeling duurde uiteindelijk “slechts” anderhalf uur en viel reuze mee. Het vervelendste was de verdoving zetten en de gebitjes happen, wat helaas telkens opnieuw moest. Daarna kreeg ik een noodkroon, in de vorm van drie tanden aan elkaar.

Foto door: Charlotte Fotografie

Cheesssseeee

Dat was helaas een minder groot succes, want op dag 4 viel er al een stuk vanaf. Gelukkig kon ik mijn vervolg afspraak vier dagen vervroegen, waardoor ik gisteren al terug mocht voor mijn tweede, hopelijk laatste behandeling. Binnen een half uurtje stond ik weer buiten, met een nieuwe glimlach. Ik moest nog even mijn nieuwe kronen laten polijsten, zodat ze perfect pasten, maar ze zitten er in. De rest van de middag heb ik in iedere spiegel die ik tegenkwam gekke bekken staan trekken om mijn nieuwe tanden te bewonderen. Wauw! Ik ben er super blij mee!

Project Janske

Naast mijn tandarts avonturen had ik de afgelopen maanden mijn persoonlijke “project Janske“. Samen met de internist maakte ik een to-do-lijstje:

 • bloed en urine onderzoek
 • stoppen met pil iom huisarts
 • oogonderzoek
 • diëtist (ivm aangepast diët)
 • 24-uur urineonderzoek
 • echo
 • vervolggesprek

Allerlei onderzoeken

Ik kwam regelmatig in het ziekenhuis voor bloedafname en allerlei verschillende onderzoeken. Samen met de internist en haar assistent kwamen er op uit dat er eigenlijk niets mis was met mijn gezondheid. Voor alle onderzoeken was ik met vlag en wimpel geslaagd. Super fijn natuurlijk, maar we wilden toch graag de oorzaak vinden voor mijn veel te hoge bloeddruk.

Ondertussen slikte in dagelijks mijn medicijnen om mijn bloeddruk te verlagen en was ik gestopt met de pil. Op wat hoofdpijn na voelde ik mij steeds beter. Tot ik weer ongesteld werd. Die week voelde ik mij zo ontzettend ziek. Ik kon amper nog functioneren en wist meteen, hier klopt iets niet. Toen het weer voorbij was voelde ik mij ook meteen weer mijzelf. Echt bizar! Toen ik een paar weken later weer ongesteld werd, was het exact hetzelfde verhaal.

Horrormonen

Ik wist dus zeker dat dit geen toeval kon zijn. Mijn hoge bloeddruk en alle andere klachten kwamen zeker door iets hormonaal. Toen ik dit besprak met mijn internist vertelde ze mij dat dit zeker het geval kon zijn. Lekker dan. Ik zei meteen dat ik hier dus echt niet iedere maand mee wilde dealen. Dat trek ik niet, en iedereen om mij heen ook niet. Ik kan tenslotte niet iedere maand een week “uitchecken”. Daar is geen ruimte voor.

Ze vertelde mij dat het best zou kunnen dat mijn lichaam nog aan het “afkicken” was van de pil en dat dit vast minder erg zou worden. Ik besloot om het nog even aan te kijken. Wel werd mijn medicatie gehalveerd, omdat mijn bloeddruk eigenlijk heel erg goed was. Fijn.

foto door: Charlotte Fotografie

Wat een opluchting!

Toen ik wist wanneer ik ongeveer weer ongesteld moest worden, hield ik goed mijn lichamelijke toestand in de gaten, maar ek genoeg werd ik ongesteld en voelde ik mij kiplekker. Huh? Zou het dan toch nu van zelf klaar zijn? De hele week bleef ik mij goed voelen en de vervelende klachten van de vorige keren waren nergens te bekennen. Yes! Wat een opluchting!

Samen met mijn internist besloot ik om hierdoor geen verdere stappen te ondernemen, een vervolg met de gynaecoloog was dus niet nodig. Gelukkig.

Wat nu verder?

Voorlopig blijf ik mijn medicatie slikken. Dit is wel verstandiger. Ook moet ik een paar keer per jaar even naar de huisarts om mijn bloeddruk in de gaten te blijven houden. Dit blijft met mijn voorgeschiedenis toch wel erg belangrijk. Hij staat dus al in mijn agenda gepland voor over een half jaar. Hopelijk blijft hij voorlopig stabiel en kan ik dit hoofdstuk afsluiten.

Dat zou een mooi cadeautje voor kerst zijn, want het geld voor andere cadeautjes is nu wel op, na drie nieuwe kronen…haha!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline 30 november 2018 at 20:23

  Nou, dat zijn toch goede ontwikkelingen! Nu hopen dat het zo blijft.

 • Janske 30 november 2018 at 21:09

  Ja, zo fijn!