Papa test Review Shoptip Sinterklaas

Papa Test #5 – De leerzame MIND Designer Robot

28 november 2018
Het is alweer een paar maanden geleden dat onze testpapa iets had uitgetest met de meiden en met al dat speelgoed voor de Feestdagen kon deze natuurlijk niet ontbreken. Dit keer mocht hij samen met Lola de veelzijdige en leerzame MIND Designer Robot testen. Deze robot was zelfs genomineerd voor Speelgoed van het jaar, dus dat beloofde al veel goeds! Benieuwd naar de ervaringen van het testpanel? Je leest het in deze 5e “Papa Test“.

MIND Designer Robot

De robot is erg origineel want je kunt een pen in zijn rug steken zodat hij in opdracht iets kan tekenen. Hij heeft standaard een aantal figuurtjes welke hij kan tekenen, maar het is nog leuker om op de tablet zelf iets te tekenen, zodat de robot jouw tekening gaat maken in zelf gekozen kleur. Het eenvoudigste wat je kunt doen, dus zelf voor de allerkleinste (Vanaf 3 jaar), is om gewoon op de knopjes te duwen zodat hij gaat rijden of op de tablet de knopjes te duwen, dan is het dus een soort afstandsbediening!

Veelzijdig en leerzaam

Het speelbord is heel slim bedacht want je krijgt opdracht om hem naar een bepaald nummer te laten rijden (zo leert je kind programmeren) en als je het enkele malen goed gaat, worden de opdrachten moeilijker. Dus je begint met het rijden naar een opgegeven nummer, en als dat steeds goed gaat dan wordt automatisch het spelletje moeilijker omdat er dan rekensommetjes komen, dus je moet zelf uitrekenen wat het nummer is waar je naar toe moet rijden.

Het bord bestaat uit 2 zijden, één voor het rekenen en één kant is een doolhof met opdrachten. Voor de kinderen die al kunnen lezen, is het mogelijk om spraakbesturing te gebruiken. De spraakbesturing commando’s staan genoteerd op een kartonnen instructie bord. Dat is erg leuke feature. Via de tablet kun je ook allemaal spelletjes doen en vrij tekenen. Deze App is goed gemaakt en simpel te bedienen.

Voordelen:

– je hebt er jarenlang plezier van omdat er veel spelniveaus in zitten die je zelf kunt bepalen of het kind er aan toe is.
– een 4-jarige kan er al eenvoudig mee spelen, op knopjes drukken en hem laten lopen naar de nummers
– zodra ze wat ouder zijn kunnen ze rekenen, vrije vormen tekenen mét stift, opdrachten uitvoeren en programmeren
– veelzijdig: tekenen, rijden, programmeren, spelletjes, spraakbesturing
– de App is goed gemaakt, simpel te bedienen en werkt goed
– je kunt natuurlijk zelf opdrachten verzinnen door een parcours uit te zetten in je woonkamer
– heel goede prijs

Nadelen:

– de vouwen in het speelbord zorgen ervoor dat de robot er soms niet goed overheen kan rijden
– het speelbord is snel gekreukeld bij kleine kinderen omdat papier vrij dun is
– de MIND robot kan niets zien (waar hij op het papier staat), bij vrij tekenen komt het dus voor dat hij naast het papier gaat tekenen. Het is dus belangrijk dat je hem op de goede plek laat beginnen zoals je in de tekening begonnen bent.
– spraakbesturing is goed mogelijk als je exact de commando’s zegt zoals ze op de instructiekaart staan. De commando’s zijn lange zinnen ipv woorden. Als hij vraagt ‘wat wil je tekenen?’ dan moet je zeggen : ‘laten we een vierkant tekenen’ maar je wilt gewoon kunnen antwoorden in 1 woord: ‘vierkant’.

Wensen:

– dat het speelbord van karton of plastic was ipv papier, dus duurzamer
– dat de robot weet dat hij moet stoppen als hij bij rand van papier is
– spraakbesturing met woorden ipv verplichte zinnen
– een mooier design
– de schakelaarstanden op de robot zijn slecht afleesbaar
– extra themaplattegronden erbij zou nog leuker zijn (uitbreidingsset)

Wat vinden papa en Lola van de MIND Designer Robot?

Er is flink uitgetest hier met de MIND Designer Robot. Eerst door papa zelf en later ook met Lola (4,5) en zelfs Coco (2) mocht hem uittesten. Vooral het  vrij tekenen en besturen op de tablet is op deze leeftijd erg leuk, maar ook het programmeren is uitdagend en interessant. Lola programmeert ook in haar klas wel eens dus was het niet nieuw voor haar. Er wordt hier met veel plezier gespeeld met de MIND Designer Robot, ondanks dat Lola nog geen 6-7 jaar oud is. Het zal de komende jaren alleen nog maar leuker worden dus. Wat ons betrefd een echte Sinterklaas shoptip dus!

Speelgoed van het jaar

De veelzijdige en leerzame MIND Designer Robot was onlangs genomineerd voor speelgoed van het jaar in de categorie 6-7 jaar. Jaarlijks worden door een vakjury in zeven leeftijdscategorieën nominaties toegekend. Vervolgens wordt door de consument bepaald, door het uitbrengen van een stem, wie de winnaar in een categorie wordt. Super tof en terecht dat ook deze MIND Designer Robot tussen de genomineerden stond.

De verkiezing wordt georganiseerd om aandacht voor goed spelen te krijgen en om de consument behulpzaam te zijn bij het kiezen van speelgoed. Er is immers veel speelgoed op de markt maar niet ieder stuk speelgoed is geschikt voor een bepaald kind of volwassene. De Stichting SpeelGoed Nederland (SGN), die de verkiezing organiseert, geeft op een bescheiden manier voorlichting over speelgoed,www.speelgoedinfo.nl, maar vindt dat spelen vooral leuk moet zijn. Kinderen moeten al heel veel in het dagelijkse leven en als zij vrij zijn dan moeten zij vooral spelen met speelgoed dat zij zelf leuk vinden. Veel ouders vinden de educatieve aspecten van speelgoed erg belangrijk maar geruststellend voor hen is dat spelen ook altijd leren is.

Je koopt de MIND Designer Robot hier.Papa testte ook deze coole gadgets uit met de meiden:
Lees ook de vorige Papa test’s: (klik op foto)

  

Spread the love

You Might Also Like